Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 25 av de 28 artisterna är Cornelia Jakobs som tävlar i den första deltävlingen:

Cornelia Jakobs Artist: Cornelia Jakobs

Melodifestivals-historik:
Deltagit två gånger tidigare:

Dance Alone”, Love Generation
(nådde Andra Chansen 2011)
Just A Little Bit“, Love Generation
(6:a i tredje deltävlingen 2012)

Bidrag: “Hold Me Closer
Startnummer: #6 i deltävling 1
(5:e februari i Malmö Stockholm)
Låtskrivare: Isa Molin, David Zandén,
Cornelia Jakobsdotter

SVT:s text om artisten:
Cornelia lever och andas musik. Hennes stora passion är att få spela live för publik. I Melodifestivalen tävlar hon med låten “Hold Me Closer” som ligger henne varmt om hjärtat.

– Det mest underbara är att jag skrivit den här låten med min bästa vän Isa Molin och en nyfunnen vän som har kommit att bli en av mina favoritmänniskor, David Zandén. Jag ser så mycket fram emot att göra den här resan tillsammans med dem och att få framföra låten live.

Organiskt, filmiskt, känslostarkt och tidlöst är några ord för att beskriva både Cornelia Jakobs sound och personlighet. Scenen har sedan barnsben varit hennes comfort zone. Cornelia Jakobs är nu i full färd med att skriva sitt debutalbum, men först väntar Melodifestivalen.

– Vi kommer ha så in i helvete kul!”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Jag har ju redan påpekat fördelarna av att artisten själv är med och skriver sitt bidrag. En annan sak jag värderar högt hos artisterna är att de har scenvana eller att det i alla fall syns att de hör hemma och/eller älskar att stå på scenen, så jag har en känsla av att även detta bidrag har potential att hitta sin publik. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Relaterad information: Vinn 2 biljetter till live-sändningen av deltävling 1 nu på lördag den 5:e februari. Ni hittar tävlingsreglerna hos Melfest Live Instagram.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se