SverigeEurovision Song Contest 2022 inleds tisdagen den 10:e maj kl. 21:00 då den första semifinalen startar. En timme innan dess bjuder SVT på direktsända “Uppsnack Eurovision” som leds av Farah Abadi.

Programledaren för Uppsnack Eurovision:
Farah Abadi
Farah Abadi (Foto: Matthias Alm, SR)

Uppsnack Eurovision“, som bl.a. visar svenska Cornelias förberedelser och Eurovision-fans uppladdningar samt djupdykningar i årets tävling med MF- och ESC-experten Bella Qvist, sänds i SVT 1 och på SVT Play tisdagen den 10:e maj kl. 20:00-21:00. Gäster tillkommer efterhand. (Källa och grafik: melodifestivalen.se)

Schlagerpinglan: Jag brukar inte titta på Uppsnacks-program men för er som gillar det så är det ju trevligt att det blir ett sådant även i år, i alla fall inför den första semifinalen (Sverige tävlar i den andra). 😀

Mer info om ESC 2022 hittar ni här: “Alla bidragen i Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


59 kommentarer till “Farah Abadi leder “Uppsnack Eurovision””

 1. Adri

  Yaaay 🙂 kommer kolla enbart för Farah. Jag är ju en liten fanboy för henne.

 2. Pato

  Åhh nej Farah igen… Har man inga roligare namn på SVT..?

  Och varför tar man inte tillbaka inför programmen o uppdaterar dom?

  Ingen kommer ju liksom kolla på det här…

 3. Pato

  Nästa års Melodifestival, hoppas det blir lite mer spontana roligare programledare för annars kommer Melodifestivalen i framtiden bli som ”Äntligen hemma”. Det kommer bli ett saft & bulle program.

 4. Pato

  Det bästa vore Leif o Billy som programledare till mello 2023. Det vore grymt. Så kan man garva lite istället för att ta fram skämskudden t beredskap.

 5. Adri

  Pato: Åh nej. Jag tycker verkligen inte om Leif & Billy. + de hade gästspel i MF 2021 och det var inte bra det heller.

  Jag gissar att det är en tidsfråga innan Josefin Johansson får leda programmet. Hon är iaf rätt uppenbart sugen, och SVT verkar gillar henne. Så jag tror hon kommer leda MF snart.

  Jag hade älskat Farah som programledare. Men hon har själv sagt att det kommer aldrig hända. Farah är en pratare, men hon är ingen showare. Hon deltog ju inte i nån paus-show i år, exempelvis. Så även om jag hade älskat det, så tror jag hon håller sig till en enbart pratande roll.

  Hade även älskat Babben Larsson som programledare men jag bara utgår från att hon fått frågan flera gånger om redan. Allt annat vore knas. Så då tänker jag att hon helt enkelt inte vill. Tyvärr.

  Men ska jag tippa – redan nu – vem som blir programledare för MF 2023 så tror jag…

  … Sofia Dalén.

 6. Mikaela

  Adri, jag gissar på Hanna Hellqvist. Gjorde intryck i På Spåret och verkar ha visst intresse.

 7. Adri

  Mikaela: Drömmen! När jag studerade på universitet och tyckte mitt ämne var tråkigt brukade jag läsa litteraturen med hennes röst. Hett tips! Grov, släpig värmländska blir alla glad av 🙂

  Stort fan av henne. Mellan henne och Farah ovan kanske det märks att jag är ett stort P3-fan 🙂

  Lyssnar på P3 många gånger om dagen. Däribland Hannas program. Där har hon flera gånger gjort klart att hon absolut inte velat. När hennes dåvarande kollega Kodjo ledde så sa hon typ ”Hujeda mig det hade jag aldrig klarat” och nu i vintras fick hon frågan igen av en kollega och sa då ”Kan inte tänka mig nåt värre… om jag får 100 miljoner gör jag det”.

  Så jag tror inte det. Men INGEN blir gladare än jag om hon får programledar-gigget 🙂

 8. Johanna

  @Adri enda jag gillar mindre än Farah är nog Josefin Johansson så hoppas vekligen inte….

 9. Adri

  Johanna: Jag är helt neutral gällande Josefin. Ingen jag bryr mig om nämnvärt. Hon är ibland med på tv. Det stör mig inte, men jag skulle inte titta på nåt tack vare JJ heller.

  Men att ogilla Farah är det sjukaste jag hört.

 10. Adri

  Pato: Jag kommer kolla på det här 🙂 Jag är ju ett Farah-fan sen 6-7 år tillbaks 🙂

  Jag lyssnar/kollar på allt där Farah är inblandad (förutom; Karlavagnen… det är jag för ung för.)

 11. Denis

  Allt med Farah ska ses. Såg henne I På Spåret till och med, och hon var lika underhållande där.
  Fast varför det inte visas inför den semin Sverige tävlar i förstår jag inte, mer folk tittar ju då..
  Någon nämnde Leif % Billy och och håller inte med. Tycker inte alls de är roliga. Då hade jag bara sett låtarna och skippat allt snack mellan. Som det året man hade Fab Freddie eller vad han nu hette..

 12. Adri

  Denis: Äntligen nån med koll på vad som är bra och vad som kan läggas ner (i det här fallet; Leif & Billy).

 13. Pato

  Jag tror Sverige garvar mycket mer med Leif o Billy som programledare än Farah Abadi…

  Jag tyckte de var roliga i deltävling 3 2021. När dom är som vassast så garvar jag som fan.

  Annars vill jag se de här sköna spontana SVT namnen som programledare tex

  Shan Atci, Carina Berg, Jovan Radomir, Peter Settman, Christine Meltzer, Carolina Gynning, Markoolio, Martin Björk, Josefin Craaford, Lena PH, Amie Bramme Sey, Titti Schultz, Martina Thun, Leif o Billy, finns flera bra namn där.

 14. Adri

  Pato: Åh herreg… jag är glad över att du håller hus i detta forum och inte i SVTs riktiga MF-team. Mardrömslista.

  Sen är Leif & Billy (rollerna skall sägas, vet inget om skådisarna) väldigt hatade. De har uppenbarligen fans. Men rent procentuellt tror jag Farah är mer omtyckt. Jag har sett exakt två negativa reaktioner på Farah – och det är du och Johanna här ovan.

  I övrigt känner jag bara folk som gillar henne, läser om folk som gillar henne. Hon var ju en av genombrotten i På Spåret förra året tack vare hennes otroliga värme.

  De andra namnen. Ah. Jag gillar väl Carina Berg antar jag men hon jobbar för Kanal 5 ändå, så that ain’t happening.

  Men resten? Mardröm. Framför allt Martin Björk.

 15. Adri

  Pato: Eller ok. Lena Ph vore väl ok.

  Men Shan är ju defintionen av en föredetting… och han var inte ens kul back when he was ”an it-boy”. Jovan, Peter, Amie, Josefin och Martina är det inga större fel på. De är säkert proffs. Men de är ju så tråkiga. Sååå tråkiga. Framför allt Peter Settman då.

  Markoolio har programlett MF förr och utsågs (väldigt inofficiellt skall sägas, nån jäkla poll på SVTs egna hemsida tror jag) till den som vart sämst. Han gör sig bättre i radio.

  Titti är utmärkt i radio, men radio och tv är verkligen två olika världar. Jag tror inte Sveriges största tv-program är en arena för henne.

  Carolina är okej i sig självt, men tror faktiskt hon skulle göra ett horribelt jobb som programledare. Fördomar kanske.

 16. Pato

  Men det där var ju ingen komplimang om Farah… att man är lite omtyckt av alla, eller de flesta. En stark tv profil ska liksom vara lika mycket hatad som älskad.

  Jag hade även kunnat vara programledare för mello. Jag hade tackat ja. Då hade jag velat göra det själv o då hade det nog blivit det mest sexuella manuset nånsin haha, något du hade gillat va @pinglan ;))) hahaha

 17. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag kan väl formulera mig lite diplomatiskt: Om någon som Petra Mede ställt upp med det “mest sexuella manuset någonsin” så hade jag garanterat legat dubbelviken av skratt genom hela festivalen. Om någon mindre talangfull försökt sig på samma sak så hade jag nog inlett med skämskudden och sedan mute:at resten. 😉

 18. Adri

  Pato: Håller inte med. Alla har hatare. Jag menar… 109-åriga bloggerskan Dagny (rip) hade hatare. Oklart varför, men det hade hon. Däremot tänker jag att om man har så många hatare gör man nåt fel faktiskt.

  Sen handlar det om kontext. Jag tycker Farah är en otroligt likeable människa med värme men professionalitet, humor men också seriös, vilket gör en bra programledare.

  Det är lite där din lista skaver. Martin Björk eller Josefin Crafoord kan inte vara seriösa om de ens försöker. Eller rättare sagt; jag kan inte se att dem skulle kunna. Bevisa mig fel!

  Men hade jag däremot gått på standup-klubb… jamen då hade jag ju blivit riktigt besviken om Farah steg upp på scen.

  Sen är man ju inte tråkig för att man är omtyckt. Tvärtom; tråkiga människor skulle ju inte bli omtyckta.

  På MF-scenen ser jag henne hellre än 99% av media-Sverige 🙂

  Men du behöver inte oroa dig. Håller hon sitt ord – vilket jag personligen hoppas hon INTE gör – så håller hon sig borta för hon sjunger/dansar inte offentligt. Och då är det ju svårt att programleda MF 🙂

  Som sagt, mitt bet är Sofia Dalén.

 19. Dot

  Jag hoppas på att det är komiker som programledare nästa år. Att mello tas bort från shownummer och mer raka och kul skämt. Dom jag hoppas på i så fall är Jesper Rönndahl, Ina Lindström, Kristoffer appelquist och Petrina Solange.

 20. Adri

  Den bästa programledaren MF haft – i min tid skall sägas – är enligt mig Gina Dirawi 🙂

  Hon var sån som jag anser att en programledare skall vara. Rolig när hon ska vara, men seriös och jävligt pedagogisk när det behövs.

  Jag tror att MF skulle hamna i nån slags död av nån som bara försöker sig på att vara rolig hela tiden.

  Andra bra programledare är Kodjo, Marika och Sarah från 2019 (sorry Eric Saade) och 2020 års Linnea Henriksson och David Sundin (men inte Lina Hedlund…) och såklart Petra Mede (som gjorde det ekonomiskt smarta – men på alla andra sätt dumma – beslutet att gå till TV4).

  Kristian Luuk är lite samma sak som majoriteten av namnen på din lista, Pato. Han är superproffs ju, men ujamig vad torr.

  Jag tror också jag lägger vikt vid värme. En kall person har inget att komma med i MF.

 21. Mikaela

  @Dot Jesper Rönndahl vore drömmen! (Ja, jag älskar På spåret…)

 22. Pato

  Jag tycker Gina Dirawi är ganska överhypad. Hon kan inte skrika ju, har ni tänkt på det haha.

  Kristoffer Appelkvist är grymt namn eller drömmen vore Filip & Fredrik 🙂

 23. Pato

  Sarah Dawn Finer o Marika var i min bok bara bara cringe för att ta fram det där äckliga obehagliga ordet till liv.

 24. Pato

  Men man ska ju va torr. Då garvar man ju. Iaf jag 🙂

 25. Pato

  Petra Mede är ju rolig på riktigt. Claes Malmberg är ju oxå ett bra mello namn som programledare.

 26. Denis

  Oavsett vem som leder så är det viktigt att den personen har charm och komisk tajming eftersom rollen som programledare är så integrerad med showen. De ska liksom inte bara presentera låtar vilket jag exempelvis tyckte var felet 2017- 2020 Ingen av de var tillräckligt charmiga eller roliga. Bäst tyckte jag faktist om Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi då de visade sig ha både humor, tajming och elegans även.
  Eftersom jag misstänker att Sverige kommer vara värd för ESC nästa år vore det roligt om man hittade en person som kan leda båda:)

 27. Pato

  Grejen är att SVT har ju liksom inte Sveriges roligaste profiler utan de som får jobb på SVT är ju de som är så mest PK så möjligt.

  De roligaste programledarna o profilerna finns ju på andra kanaler i Sverige. Plura hade kunnat leda mellon. Men inte Gina… Hon kan ju faktiskt inte skrika. Varje gång hon ska meddela första finalisten måste man ju liksom sänka volymen… eller hålla för öronen.

 28. Pato

  Men vad är det roliga med Sarah Dawn Finer? Skrattar ni verkligen när hon pratar?

  Hon är säkert en underbar person men hon är för mig nästan samma som Farah. En trött morsa. Ok Sarah är absolut bättre men ändå ni fattar. Man vill bara dö när hon drar sina skämt.

 29. Dot

  Har du fastnat i tidigt 00 tal? Claes Malmberg var det värsta jag hört. Man måste ju uppdatera mellan och då funkar det inte emedan namn som var aktuella 2007

 30. Adri

  Pato: Jag trodde vi var jämnåriga, men dina preferenser gör att jag börjar tro du kanske har nåt årtionde på mig trots allt 😉

  Claes Malmberg? Really.

  För mig är det faktiskt lättare än så att bestämma vilka som är på SVT. De som jobbar för SVT är oftast bra. Medan en stor majoritet på Tv4 är skämmiga.

  Kanal 5 har Filip och Fredrik. Fantastisk duo. Men de har ingen annan!

 31. Adri

  Detta är inte vad jag tycker (även om jag är fine med alla) itan vilka jag tror MF 2023-värdskapet kommer stå mellan:

  • Josefin Johansson
  • Johanna Nordström
  • Sofia Dalén

  MF 2023 luktar kvinnlig komiker… Hoppas på Josefin och Sofia då Johanna iaf fick en deltävling i år. Inget fel på hennes prestation men gillar nytt blod 🙂

 32. Pato

  Claes Malmberg, varför inte? Jag garvar när han öppnar munnen. Men det ska ju såklart vara tillsammans med några andra.

  Ja vettefan Adri. De flesta här verkar ju vara ganska gamla. Typ 40+ skulle jag gissa på men vad vet jag 🙂

  Sen så har ju så många svenska profiler dött senaste tiden. Vad fan hände med Marie Serneholt? Hon var ju grym. Ta in henne igen! Johan Wester är ett perfekt namn. Jag hade oxå sett Ebba Bush. Hon verkar ju gilla sån här show program, haha. Det vikigaste är att det är någon med karaktär.

  TV4 har iaf David Hellenius och han är ta mig fan den bästa av dom alla, oavsett kanal. SVT måste va så avundsjuka att de it har någon som är i närheten av hans klass.

 33. Pato

  Johanna Nordström… hade nog hellre sett Greta Thunberg som programledare istället för henne…

 34. Dot

  Adri

  Tror inte det blir en person utan gissar på 2 eller 3. Hoppas på folk som är utanför mellobubblan så det blir annat ljud i skällan.

 35. Adri

  Slänger även in ett wildcard: Bianca Kronlöf.

  Aja. Tiden får utvisa. Men jag hoppas verkligen att de på Svt inte tänker som Pato. För majoriteten av hans lista skulle kunna döda programmet, är jag rädd för.

 36. Adri

  Pato: Alltså. Du och jag. Never on the same page.

  För jag tänkte det innan. Vad har TV4. De har David Hellenius, de har Tilde De Paula, de har Rene Nyberg.

  Ingen av dem skulle varit top 75 på min lista över kompetenta SVT-profiler.

  I en TV4-kontext funkar dem – för TV4 tänker inte så mycket på kvalitet – men de hade nog kickats rätt snabbt av SVT 🙂

 37. Pato

  Jag tycker Tilde De Paula… är som ett litet barn. Vad är roligt med henne…

 38. Pato

  Sen så tycker jag Bert Karlsson är bra men kanske inte som programledare.

 39. Adri

  Pato: Absolut ingenting. Och därför är hon på Tv4 😉

  Tv4 får liksom dem som:
  a) inte är bra nog för SVT (dvs typ Tilde De Paula, Per Lernström)
  b) de som är bra nog men bryr sig mer om money money money än om sitt varumärke (Petra Mede)

  David Hellenius är även han med i a-kategorin för mig 🙂

 40. Pato

  Kom igen. David Hellenius är ju den bästa av alla oavsett kanaler. Han är ju helt sjuk. Han är nog den programledare i Sverige som även hade funkat internationellt.

 41. Johanna

  Problemet SVT har vad gäller programledare är att de är alldeles för politiskt korrekta. Politisk korrekthet är det minst humorlösa som finns. In med Settman eller liknande (gärna någon över 40 iaf) och så låt de yngre talangerna sköta green room och sådant!

 42. Johanna

  @Pato håller med om David Hellenius, han är alltid bra! Synd han jobbar på tv4!

 43. Johanna

  *mest humorlösa givetvis! Börjar bli snurrig nu känner jag!

 44. Micke

  @Adri, jag håller med om allt du säger om TV4 förutom Hellenius. Inte så att jag tycker han är asbra eller något sånt men han är way over the rest i TV4. Den kanalen är det största skämt som någonsin satt sin fot i allt detta.

  Nu gillar du ju inte sport men det senaste skämt och stöld de tagit till är när de snodde Champions League i fotboll från TV3/TV6/Viasat. Från att ha varit en seriös satsning som alla som älskar fotboll älskade har TV4 förvandlat det till en förskola där fokuset knappt ens ligger på fotbollen utan mer att de ska se bra ut och vara “roliga” i TV.

  Jädrar så sågade de blev i en känd tidning. Aftonbladet eller Expressen får ni lista ut själva. Oavsett vilket så helt rättvis kritik.

  Nästan allt de tar i blir besudlat från sport till underhållningsprogram

 45. Adri

  Johanna: Peter Settman?? Varför hatar du roliga personer 😉

  Jag trodde den enda som tyckte Settman var rolig var han själv. Ingen människa skrattar så åt sig själv som han gör.

  Nä han är tråkig över gränsen för mig.

 46. Adri

  Micke: Det tydligaste exemplet för mig på vilka medelmåttor som styr TV4 ligger i att det ENDA bra programmet på TV4 är ett program som inte ens har nån glättig TV4-programledare.

  Nämligen Sveriges Mästerkock.

  Där finns ingen tvångsglad, ohemult tråkig programledare som styr skutan. Och tacka allt för det!

  Det är ju det enda tittbara på den kanalen 🙂 Mardröm om Jenny Strömstedt eller nån Hellenius-kostym-snubbe skulle stå där ju.

 47. Adri

  Pato: Jag önskar jag kunde hålla med dig nån gång. Men det blir inte här.

  Hellenius för mig är så jäkla average. Det finns 0,0% utmanande eller edge-igt med honom.

  Men det är kanske här åldersskillnaderna mellan mig och er (Pato + Johanna) kommer in. Obs, inget åldershån eller sånt nu, utan jag är helt genuin i min tankebana här.

  För namnen ni nämner – mestadels, vissa av Patos namn var undantag – är såna namn som föräldrar gillar.

  Artistmotsvarigheten är John Lundvik. Totalt uddlöst men verkar snällt. Så ens morsa gillar det.

  Och där placeras även Settman, Wester, Hellenius, Luuk, Radomir, Rickard Olsson och säkert nån kvinna men jag inte kommer på nån nu. Jo, Kattis Ahlström kanske.

  Ni är äldre än mig. Vet inte hur mycket. Men det är kanske där i det ligger. Jag vill ha mer personlighet och attityd. Ni vill ha nåt mer charmigt och snällt?

 48. Pato

  Nej nej! Jag vill ha nån som är giftig och kall som programledare. Då garvar man ju. En snäll programledare vill man inte ha. Det är ju därför jag ogillar Farah. Hon är ju snäll liksom, 0% attityd o självsäkerhet…

 49. Adri

  Pato: Men vi kan inte döma Farah för hur hon var i år. När hennes roll i år var att vara ”artisternas bästis”. Klart hon är snäll då. I radion är hon en jävla queen. Älskar henne!

  Giftig och kall? Klipp till… föreslår Johan Wester… 😉

 50. Pato

  Jo nån som vågar ta ut svängarna i manuset. Lite vass o giftig. Så man garvar. Petra Mede.

  Jag kanske har sett för lite av Farah. Hon kanske är grym i andra sammanhang. I dont know bro.

 51. Pato

  Men va fan heter han där programledaren i mästerkocken med krulligt hår?

  Han skulle kunna leda mellon tillsammans med typ Carolina Gynning.

 52. Adri

  Pato: Som sagt har Sveriges Mästerkock ingen programledare (THANKS HEAVEN).

  Däremot har de en jury. Där lille kocken Markus Aujalay ingår. Han är kort med krulligt hår.

  Och han och Carolina Gynning ska fan inte leda MF. Snart börjar jag tro att du bara vill ha en reaktion av mig 😉

 53. Pato

  Haha nej bro. Men vad är felet på han Markus?

 54. Adri

  Pato: Alltså. Han är kock. Han kan laga utmärkt mat. Men han är ju inte speciellt karismatisk, eller rolig, eller showig. Svårt att se honom göra nåt minnesvärt i en sån situation. Tror också han är 0% intresserad.

 55. Pato

  Aa bro. Sant men jag bara ger förslag här.

 56. Pato

  Fast Sofia Dalén är bra, där håller jag med dig. Hon är som SVTs Mia Skäringer.

 57. Johanna

  Svt behöver programledare som vågar frångå manus och som vågar reta upp folk. Då spelar det ingen roll om de är 20 eller 50 men ja, jag föredrar de lite äldre. In med någon komiker då, Johan Glans, Henrik Schyffert eller Gardell……skulle godkänna allihop. Petra Mede är också bra!

 58. Adri

  Tror väl inte att nån där retar upp folk särskilt. Folk blir väl isf upprörda av tristess kanske. Tror mer på att mina namn väcker känslor då (undantaget är väl Gardell – han är en polariserande figur). Menmen. Inget att gaffla om. Får se vad SVT gör.

 59. Jonas

  Dags att byta programledare. Såå tråkigt och såå dåliga kommentar samt undermåliga frågor till artister. Lite mer självsensur SVT tack.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se