Polen Efter att EBU upptäckt “röstningsoegentligheter” vid juryröstningen i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 så ersattes juryrösterna från sex länder med ersättningsröster i både semifinalen och finalen.

Detta har fått de sex utpekade länderna (d.v.s. Azerbajdzjan, Georgien, Montenegro, Polen, Rumänien och San Marino) att reagera på olika sätt. Polens TV-bolag TVP ställde sig frågande till EBU:s beslut direkt efter finalen och hävdade att den polska juryn röstat enligt sina egna känslor och omdöme. Efter EBU:s andra uttalande så meddelade TVP, enligt plejada.pl (svensk Google Translate), att de (efter ett förklarande möte) förväntar sig att EBU ska dra tillbaka anklagelserna då TVP inte tycker att EBU har tillräckligt övertygande argument.

TVP håller inte med EBU om de påstådda oegentligheterna under röstningen, samma anklagelser kan formuleras i förhållande till andra grupper av länder, både i år och under många tidigare upplagor av Eurovision.

Därför väntar TVP på det slutgiltiga klarläggandet av missförståndet och följaktligen på att EBU drar slutsatser av de misstag som Eurovision-arrangören gjort och drar tillbaka anklagelserna.” / TVP

(Källor: aftonbladet.se och plejada.pl)

Polens underkända juryröster i andra semifinalen av ESC 2022:
Polens röster
(Grafik: EBU – lånad från eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag har redan skrivit en hel del om detta efter att Rumänien, Montenegro och San Marino svarat på EBU:s andra uttalande så för tillfället har jag inget mer att tillägga.

Se även: “Eurovision 2022: EBU förklarar varför sex länders jury-röster ersattes

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se