Spanien Precis som förra året så har TV-bolaget RTVE kallat till presskonferens i juli för att berätta om sina planer för Spaniens deltagande i Eurovision Song Contest. Denna gång är det dock på förhand känt att det är information om den nationella uttagningen Benidorm Fest 2023 som kommer att presenteras.

I dag, tisdagen den 19:e juli, klockan 13:00 CET är det tänkt att presskonferensen, som ska gå att följa live hos RTVE, ska inledas. (Även Eurovision RTVE Twitch rapporterar.)

2022-07-19:Schemat och reglerna för Benidorm Fest 2023

Benidorm Fest
Benidorm Fest 2023 (Grafik lånad från Eurovision TVE Twitter)

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Spanien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2023: Följ dagens Benidorm Fest-presentation live”

 1. Mr A

  https://esctoday.com/187491/spain-benidorm-fest-2023-dates-rules-host-and-format-unveiled/

  C. Björkman i juryn.

 2. HW

  Ingen ändring i röstningssystemet verkar det som. Var väl dumt att hoppas på det när “Slomo” gick så bra i ESC, men blir tråkigt när bidrag som bara fått 4% av folkets röster vinner pga 5 personers åsikt… Kul att Spanien fortsätter med uttagningen dock 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Mr A, Just det här med att Björkman ska sitta i juryn tycker jag är lite intressant då jag fått för mig att han varit med lite för mycket… men jag kan faktiskt inte hitta något deltagande efter jury-tjänsten i Albaniens jury 2020 (där han hade den “goda smaken” att vilja se “Me tana“ som segrare). Så det är väl på tiden att han får hjälpa till igen (om jag nu inte missat något). 😀

  @HW, Mmm… det är den vanliga frågan om man ska gå efter bra ESC-resultat eller en nöjd publik och det bästa är ju om det går att kombinera de båda. Vem vet, kanske finns det en självklar vinnare denna gång? Eller så blir det ytterligare en dramafylld årgång. Oavsett så håller jag med, oerhört skojigt att de fortsätter med uttagningen. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se