PolenI dag meddelade TV-bolaget TVP att Polens bidrag i Eurovision Song Contest 2023 kommer att utses genom en nationell final den 26:e februari. Intresserade har fram till den 15:e januari på sig att skicka in sina bidrag, se info nedan:

Uppdaterat: “Förlängd deadline till den 10:e februari

Polens bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

River“, Ochman

Så här väljer Polen ut sitt Eurovision-bidrag 2023:

TV-bolaget TVP har bekräftat att Polen kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023.
Den 19:e september började TV-bolaget, via email-adressen eurowizja@tvp.pl, att ta emot bidrag till den nationella uttagning som kommer att utse det polska ESC 2023-bidraget.
Intresserade artister och låtskrivare har fram till den 15:e januari kl. 22:00 CET på sig att skicka in sitt bidrag. Regler och anmälningsformulär (på polska) finns hos TVP. (Reglerna finns även på bloggen i en Google Translate-version på svenska som backup).
Den 25:e januari kommer de 10 artister och låtar som valts ut till finalen att presenteras.
Finalen kommer att direktsändas den 26:e februari.
Vinnaren utses genom två röstningsomgångar: Först väljer 50/50 jury- och tittarröster ut tre superfinalister innan rösterna nollställs och 50/50 jury- och tittarröster utser vinnaren.
(Källor: eurovoix.com och TVP)

Schlagerpinglan: Inför ESC 2022 så förberedde TVP som bekant ett internval som senare utvecklade sig till en nationell final med ett flertal intressanta bidrag. Uppenbarligen har Ochmans fina 12:e-plats fått TV-bolaget att ha stora förhoppningar inför ESC 2023 då de direkt satsar på en uttagning. Jag håller tummarna för att det går minst lika bra för dem denna gång. 😀

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Polen i ESC 2023“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2023

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se