ESC2023 I dag, tisdagen den 31:a januari, är det dags för den officiella lottdragning som ska avgöra i vilka semifinaler de olika länderna ska tävla vid Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool. Här nedan ser ni hur ni kan följa sändningen live medan mer info om hur dragningen går till finns här.

Live-sändning:

Eurovision Handover and Allocation Draw 2023 | Live Stream | Liverpool
(Scheduled for Jan 31, 2023 – eurovision.tv)

Semifinalsdragningen / Allocation Draw inför ESC 2023:
När?: kl. 20:00 CET – tisdagen den 31:a januari
Var?: Liverpool – Eurovision YouTube
Värdar: AJ Odudu och Rylan
Borgmästare: Stefano Lo Russo (Turin) och Joanne Anderson (Liverpool)
Mer info (inkl. indelningsgrupper): “Inför Semifinalsdragningen / Allocation Draw

Se även: “37 länder deltar i Eurovision Song Contest 2023

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision 2023: Inför dagens semifinalsdragning”

 1. Micke

  Allt för många artister återvänder året efter de deltagit. Oftast undrar man mest varför. I detta fallet undrar jag mest istället varför inte när man hade detta i bagaget 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=WL8GKNdImcw

 2. Adri

  Micke: Jävla kanonlåt! Den har blivit lite väl ”overlooked”. P3 spelar den som fan, men i övrigt tycker jag hon förtjänar mer uppmärksamhet för den låten!

  Så kul att MF tog fram en artist med superstar potential, om hon nu lägger sina kort rätt!

  (Jaja Benjamin Ingrosso också, men han hade förmodligen lyckats ändå. Både pga talang! Men framför allt… för att han ju är en ”nepo baby”).

  Men Micke, jag har en annan fråga till dig. Igår avslöjades Österrikes artister. Två tjejer, som verkar ha satts ihop för ESC. Alltså inte en etablerad duo.

  Du är ju typ österrikare (om jag minns rätt… kan ha vart Schweiz också. Just ”mitten av Europa” är min akilleshäl).

  Känner du till dessa artister? Har du några kommentarer/förväntningar? 🙂

 3. Mr A

  Armenien https://www.instagram.com/reel/CoH8VBCAYzf/?igshid=MDJmNzVkMjY=

 4. Adri

  På tal om något HEEEELT annat. Jag lyssnade på P3 tidigare idag och de pratade om Tobbe Eks inlägg om “Somna med Mello”. Det var lite kul, så jag ville läsa inlägget. Och det var ett… nämen ett helt absurt inlägg.

  Det gällde detta inlägg: https://bloggar.aftonbladet.se/schlagerbloggen/2023/01/varfor-spottar-svt-pa-oss-mello-fans-igen/

  Att SVT gör en lite kul grej av att man kan somna åt den långsamma omröstningen (framför allt förr i tiden, nu går det snabbare med en mer jublande publik) – är alltså “ett hån” och att bli spottad i ansiktet som MF-fan?

  Jag älskar, som bekant, MF. Och jag köper inte detta. Jag tycker det är lite kul och verkligen inte mer. Och Ek skriver att SVT verkar skämmas för att producera MF. Men det är inte heller rätt för detta är inte ovanligt. SR har ju “Somna med väderrapporten” eller vad det var.

  Och hans liknelse av att man hade kunnat göra “Somna med sport” funkar inte heller. För det finns en del moment av sport som inte är så spännande, som typ överläggningar och sånt. Men grejen är att det inte är sövande. Det är fortfarande hetsigt och högljutt, med “dampiga” kommentatorer. Så det är ju inte lugnt nog.

  Får jag alltså fråga här: är det jag som inte bryr mig tillräckligt? Eller är Ek otroligt lättstött här? För jag typ skrattade åt inlägget för hans reaktion var så absurd.

 5. Mr A

  Betalvägg tyvärr.

 6. Micke

  @Adri, 50% Österrike ja. Min mamma är född där och jag har bott där väldigt många somrar under uppväxten. Saalbach och Salzburg känner jag väl till 🙂 Härliga ställen

  Jag har faktiskt inte nån koll på vilka de valt. Vet att de pratat en massa olika tankar och funderingar men har inte koll på att det är klart. Av de alternativ jag hört skulle jag gärna ta två personer med initialerna D. E och T. D. Båda har precis som jag två hemländer. Hoppas nån av dem är med 🙂 Ska kolla upp det där lite senare.

  Angående Cornelia Jakobs. Jag gillar verkligen hennes röst och sätt att sjunga. Hoppas de tar väl vara på henne

 7. Adri

  Se på tusan. Jag visste inte att jag hade Aftonbladet-inlogg. The more you know. Jag sammanfattade i varje fall kärnan.

  Micke: Det blev en kvinnlig duo mellan två tjejer som heter: Teya och Salena. Vet inget om nån av dem.

 8. Micke

  @Adri, Teya är en ung tjej som är något som jag gillar på två sätt. Hon skriver egen musik och hon har en bra röst. Du kommer kanske att känna igen henne då hon varit med i ESC tidigare då hon tävlade för Serbien. Känner till henne till stor del eftersom en i mitt band har haft ganska nära kontakt. Jag hade hoppats hon skulle få chansen. Mångbegåvad tjej som spelar flertalet instrument. Salena däremot vet jag ingenting om. Brukar ofta betyda att de var med i program typ idil eller liknande 🙂 Vem vet

 9. Micke

  Idol…inte idil

 10. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan inte läsa Aftonbladets Mello-nyheter i år men av vad du skrev (och jag sett delar av den berömda videon) så har jag svårt att förstå herr Eks reaktion. Jag tyckte att hela idén var lite småkul på ett torrt sätt. 🙂 Snarare en hyllning än ett hån, men det verkar så klart vara en tolkningsfråga. 🙂

 11. Micke

  @Adri, frågade polarna i bandet (de som är Österrikare) o de berättade att Salena också var lite känd därnere. Men jag har aldrig hört talas om henne. Hon får väl bevisa sig i ESC då 🙂

 12. Adri

  Micke: I see I see. Får se vad det blir av det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se