Polens bästa ESC-bidrag

2008-09-01 (måndag)

Den lokala Eurovision-webbsidan Dziennik-Eurowizyjny.blog.pl har med hjälp av en omröstning på sidan korat Polens bästa Eurovision Song Contest-bidrag genom tiderna. Vinnare blev “To nie ja” med Edyta Górniak från 1994. Här följer de fem bäst placerade bidragen i omröstningen:

1. To nie ja (1994)
2. For life (2008)
3. Żadnych granic (2003)
4. Ale jestem (1997)
5. Follow my heart (2006)
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Som så ofta när det är sådana här omröstningar så är minnet ganska kort, om man nu bortser från att de tydligen kom ihåg sitt debutbidrag.

Personligen så har jag inget polsk bidrag som jag fastnat för och kan kalla för favorit. Kanske kommer det nästa år, om de ställer upp. Det går ju rykten om att även Polen funderar på att dra sig ur tävlingen 2009, men det är som sagt ännu obekräftade rykten.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Polens bästa ESC-bidrag”

 1. David

  hoppas faktiskt att litauenm,estland och polen också bojkottar eurovision då det skulle va en stark markering mot rysslands förtryck

 2. David

  sådana omröstningar brukar ha en tendens att få alla mer nya låtar i toppen och även här.. alla röstar bara på de allra senaste bidragen.. så lägge rinte stort värde i dessa resultat….

 3. Schlagerpinglan

  David,
  Nää… jag tycker som sagt inte att en bojkott är ett bra val. Har de problem med någots lands agerande så finns det andra vägar att gå. Börjar man väl med politiska bojkotter så vet man aldrig var det kan sluta. T.ex. så är det säkert många som skulle tycka att Norges “sälpolitik” skulle vara en bra anledning till bojkott. Nej, bättre att hålla politiken borta från ESC så gott det går.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se