Juryns val

2009-03-03 (tisdag)

Schlagerpinglan: Något som många verkar ha frågor om är den internationella jurygruppen. Jag har redan skrivit en del om den innan, se här, men nu när det börjar närma sig och vi har alla kandidaterna så kan vi ju ta det igen:

På lördag den 7:e mars, efter att Andra Chansen är avgjord, så kommer juryn att meddela vem av nedanstående fyra artister som får den elfte finalplatsen.

Internationella juryns fyra kandidater:
Caroline af Ugglas – ”Snälla, snälla”
Amy Diamond – ”It’s My Life”
Sofia – ”Alla”
Sarah Dawn Finer – ”Moving On”

Tre av kandidaterna, alla utom Sofia, är med i Andra Chansen och har på så vis även den chansen att ta sig till final. Det är därför juryn inte kan göra sitt val förrän efter Andra Chansen är avgjord.

Juryn har på förhand rangordnat bidragen och det bidrag som de rankat högst och som inte går till final genom Andra Chansen får den elfte finalplatsen.

(Läser på aftonbladet om att Sofias bidrag har gått att laddas ner från en sida på internet vid fel tidpunkt och därmed brutit mot reglerna. Tidningen spekulerar om att bidraget riskerar att diskas, personligen tvivlar jag på det. Misstag kan lätt göras när nya regler introduceras.)

Uppdaterad i efterhand: Sofias bidrag “Alla” blev inte diskat utan gick vidare till finalen i Globen som den internationella juryns val. Även Caroline och Sarah får tävla i finalen eftersom de vann sina dueller i Andra Chansen.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se