Fram med siffrorna, SVT!

2011-03-06 (söndag)

Schlagerpinglan: Först: det är mycket möjligt att det var rätt vinnare som gick vidare i går från Andra Chansen. Det är mycket möjligt att resultatet står sig även om alla rösterna hamnat där de var menade. Det som stör mig är att SVT:s “lita-på-oss”-attityd skadar förtroendet för Melodifestivalen.

Tror de verkligen att det räcker att säga att “resultatet står sig även om man tar bort Radiohjälps-rösterna“? Det bevisar ju ingenting, se följande enkla matteexempel:

Bidrag Vanliga röster Rätt R.H-röster Fel R.H-röster Summa
Låt 1 100 10 15 125
Låt 2 105 5 20 130

Schlagerpinglan: Här (i det påhitttade exemplet) ser vi att låt nr 2 vann med 130 röster mot 125 och även om vi tar bort alla R.H.-rösterna så vinner ändå låt nr 2 med 105 röster mot 100, precis som SVT påstår.

Problemet uppstår när vi skiftar plats på de felaktiga rösterna. Då vinner låt nr 1 med 130 röster mot 125… vilket sticker hål på SVT:s resonemang.

Det är mycket möjligt att det blev rätt vinnare i går men jag köper inte SVT:s enkla förklaring rakt av. Jag håller med Markus Larsson och Malin Roos, fram med röstningssiffrorna redan nu och få slut på tvivlet!

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se