Schlagerpinglan: I går sändes det andra programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2011“. Vill ni se det igen så finns det på SVT Play. Själva resultatet hittar ni här nedan:

Lotta
Engberg
Andreas
Johnson
Christine
Meltzer
Sarah
Dawn Finer
Thomas
Lundin
Ungern
“What about
my dreams”
24 5 4 5 5 5
Azerbajdzjan
“Running scared”
18 4 3 4 3 4
Island
“Coming home”
15 5 2 4 2 2
Malta
“One life”
13 4 2 2 4 1
San Marino
“Stand by”
10 2 1 1 3 3
Grekland
“Watch my dance”
8 1 2 2 2 1
Litauen
“C‘est ma vie”
7 2 1 1 2 1
Kroatien
“Celebrate”
5 1 1 1 1 1
Portugal
“Luta e alegria”
0 0 0 0 0 0

Schlagerpinglan: Jämfört med förra programmet så var panelen lite mer enade om vad som var bra och vad som var dåligt. Det blir kanske inte lika underhållande att lyssna på men så kan det ju bli.

Jag höll med om en hel del av vad som sades men naturligtvis inte om allt. Största skillnaden är väl att jag värderar Kroatien, se min genomgång här, betydligt högre än panelen gjorde.

En annan sak är att jag har svårt att se de likheter som Christine Meltzer ser mellan årets isländska bidrag och Danmarks 2001-bidrag “Never ever let you go” men håller helt med henne om att Armeniens “Boom Boom” (genomgång här) bör gå till final. 😀

Av tradition så länkar jag även till Markus Larssons genomgång av bidragen. Denna vecka gick tydligen en del hem eftersom betygs-snittet ökade från 1,5 till hela 1,9.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2011 – del 2 – resultat”

 1. Daniela

  Nej, jag kan inte heller se några påtagliga likheter mellan årets isländska bidrag och Danmarks bidrag från 2001. Skulle det inte finnas några ESC-bidrag som liknar varandra mer än vad de här två gör vore det sannerligen inte nöd! Island är för övrigt även min största personliga favorit från årets ESC och jag hoppas och tror att de kommer att klara sig mycket bättre än vad oddslistorna har antytt. Deras låt gick rakt in i mitt hjärta redan första gången jag hörde den, och för min del skulle Island mer än gärna få vinna hela finalen i år, så på den punkten håller jag med dig till 100%! 🙂

 2. Kerstin

  Jag kan dock höra en viss likhet i melodin men det var först när det nämndes igårdagens program. Men inte är dom så lika som hon verkar tycka. Annars kändes det som om Thomas stulit min kommentar om Azerbaijan här på Schlagerpinglans blogg men jag antar programmet spelats in för länge sen så det är nog bara ett lustigt sammanträffande. Men jag tyckte ovanligt lika som panelen igår. Jag är dock inte så förtjust i Islands bidrag så jag tycker dom bör vinna. Det finns starkare bidrag.

 3. Rickard

  Island har verkligen inga likheter med Danmarks vinnarbidrag. Island har verkligen mísslhyckats i år om man jämför med främst 2008 och 2009. Nä, det blir ingen final för dem. Snarare en bottenplacering i semin. Men jag håller med Kerstin, panelen och jag var ovanligt överens igår!

 4. O

  Haha! Från 1,5 till hela 1,9 😀

 5. Schlagerpinglan

  @O, 😀 Ja, vad ska man säga? Jag lider med honom. Kan inte vara så skojigt att behöva lyssna igenom 43 hemska ESC-bidrag. Nåja, han får betalt i all fall. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se