Inför Irlands 2012-final

2012-02-23 (torsdag)

I morgon, fredagen den 24:e februari, är det dags för Irland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012. I finalen tävlar fem bidrag som alla, precis som förra året, fått hjälp av vars en mentor. Vinnaren kommer att väljas ut i en speciell upplaga av “The Late Late Show“.

Här nedan hittar ni länkar till alla finalisterna samt en liten genomgång där jag ger mitt omdöme och betyg till bidragen:

Irlands “Eurosong 2012”, 24:e februari:
1. “Mistaken“, Celtic Whisper with Maria McCool
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Edele Barrett – Mentor: Edele Lynch
Schlagerpinglan: Irländsk folkmusik när den är som mest förtrollande och vacker. Klarar de av att förmedla denna känsla på scen så kan det bli en riktig upplevelse, för det här låter verkligen “Irland”. Risken är annars att det kan bli en aning segt.

2. “Mercy“, Donna McCaul
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Mårten Ericsson, Peter Månsson, Lina Ericsson, Bill Hughes – Mentor: Bill Hughes
Schlagerpinglan: Vid första genomlyssningen så imponerade denna låt inte så värst på mig utan jag tyckte mest den var enformig. Numera så börjar jag förstå varför den är med bland de fem och med ett passande scenframträdande så kan denna moderna poplåt mycket väl bli något att räkna med.

3. “Here I am“, Andrew Mann
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Greg French – Mentor: Greg French
Schlagerpinglan: Popballader kan vara lite svåra att få grepp om men denna fungerade efter några lyssningar. Ett bra inslag i finalen men inget bidrag som jag tycker irändarna borde skicka till Baku.

4. “Language of love“, Una Gibney & David Shannon
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Eanan Patterson, Julian Benson
Mentor: Julian Benson
Schlagerpinglan: Detta är, enligt mig, startfältets mest direkta låt med alla sina välkända slingor som får en att känna välbehag ända in i ryggmärgen. Med ett lite mer modernt sound och lite mindre helylle-text så hade det varit min absoluta favorit. I nuläget har den dock flera seriösa konkurrenter.

5. “Waterline“, Jedward
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Nick Jarl – Mentor: Linda Martin
Schlagerpinglan: En modern pop-låt som verkar sakna det där lilla extra men det kan ju mycket väl vara så att Jedward själva står för den biten. Jag väntar med ytterligare kommentarer tills jag sett vad de hittat på denna gång. 😉

Schlagerpinglan: Efter den första lyssningen så hade jag “Language of love” som överlägsen favorit men i nuläget så är det nog en ganska öppen historia. Jedwards framträdande kommer förmodligen att öka värdet på “Waterline” medan den andra poplåten, “Mercy“, redan växt till sig rejält. Sedan vet man ju inte, irländarna kanske föredrar de lite lugnare låtarna, det har ju hänt förr. Det kan m.a.o. bli en riktigt intressant final i morgon. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför Irlands 2012-final”

 1. Anette

  Jisses! Ska världens bästa musikland äntligen få fram en bra låt. Detta är det land som år efter år är min största besvikelse med utråkiga ballader eller fjantiga lipstickpojkar. Nu har de en låt som låter lite Clannad och det är inte det sämsta. Definitivt inte! Fan va kul om denna låt MISTAKEN kunde vinna men tyvärr känner jag att lipstickpojkarna eller möjligen Dunka dunka låten MERCY tar det hela när barnen börjar rösta

 2. Schlagerpinglan

  @Anette, “Dunka-dunka” har kanske lite mer röstningsbenägen publik än folkmusik men lyckas Celtic Whisper med sitt framträdande så vet man aldrig. Om inget annat så har ju juryn också en del att säga till om.

 3. Anette

  Problemet med festivalen är att det är ögonblickslåtar som tar det. Låtar som sätter sig och efter ett tag är man urless på dem. Låter som behöver mer tid och håller sig har oftast ingen chans. Det lustiga är att när jag hörde Irlands fem bidrag tyckte jag att Mistaken och Language of love höll bra klass. Mercy och Waterline tyckte jag var hemska medan den femte Here I am var varken bra eller dålig utan bara intet. Nu efter flera lyssningar har för mig Here I am vuxit enormt och är riktigt bra nu. Tre bra låtar av fem det är inte direkt samma klass i den svenska festivalen. Jaså de har jury i Irland tillsammans med telefon. Låter bra det tycker jag

 4. davve

  Jag tycker och tror att Jedward som helhelt är en sån grupp som man SKA hata eller tycka illa om. Oavsett om jedward skulle framföra en riktigt bra låt så skulle folk säga att de hatar låten och Jedward.Jag tycker personligen att waterline är bästa alternativet för baku. de andra låtarna är mellanmjölks låtar som vi alla vet kommer missa finalen eller hamna lågt i en eventuell final. waterline är en glad poplåt som sätter sig i huvudet snabbt och med jedward som artist så tror jag verkligen att de är det bästa alternativet för baku.

  Jag tycker jedward har bevisat att dom inte bara är några knäppa tvillingar som springer runt..utan de är riktiga entertainers och förtjänar respekt efter 8 platsen förra året.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se