Schlagerpinglan: Tredje delen av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2012” sändes nu på måndagskvällen. Om ni missade det eller vill se några av de tre avsnitten igen så finns de på svtplay.se. Vill ni endast veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan:

Lena
Philipsson
Måns
Zelmerlöw
Gina
Dirawi
Lisette
Pagler
Thomas
Lundin
Sverige
“Euphoria”
25 5 5 5 5 5
Ukraina
“Be my guest”
16 4 3 2 4 3
Serbien
“Nije ljubav stvar”
16 3 3 4 3 3
Vitryssland
“We are the heroes”
12 3 2 5 1 1
Bulgarien
“Love Unlimited”
12 2 2 3 1 4
Nederländerna
“You and me”
10 3 0 2 4 1
Makedonien
“Crno E Belo”
10 1 1 3 1 4
Kroatien
“Nebo”
9 0 4 0 2 3
Portugal
“Vida minha”
9 3 0 2 2 2
Malta
“This is The Night”
9 2 1 3 2 1
Slovenien
“Verjamem”
8 0 2 2 1 3
Georgien
“I’m A Joker”
2 1 1 0 0 0

Schlagerpinglan: Som vanligt så var det de avslutande nostalgi-klippen som jag uppskattade mest i programmet och denna gång var det Måns och Lisettes favoriter som tilltalade mig mest: Tornero och Hold me now. Två tidlösa klassiker! 😀

När det gäller poängen så var det inte mycket mer än Georgiens sistaplats och Sveriges förstaplats som jag höll med panelen om. Främst så skulle jag ha placerat Vitryssland, Slovenien och Makedonien mycket högre upp medan jag stoppat Ukraina betydligt längre ner på listan, för att nämna några saker.

Vi avslutar som vanligt med Aftonbladets Markus Larsson och hans betyg på ovanstående bidrag.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till ““Inför ESC 2012” – Del 3 – Resultat”

 1. Micke

  Björn Kjellman lämna allt du har och sätt dig på första bästa plan och kom hit och befria oss från Måns Zelmerlöv i ESC panelen

  Mina tre favvisar från dessa är: Serbien, Sverige och Slovenien (om de bara gör något åt de där fyra körtjejernas som förstör låten. Sen också givetvis det de har på huvudet)

  De tre jag gillar sämst av dessa är: Ukraina, Georgien och Bulgarien

 2. Schlagerpinglan

  @Micke. Jag vill inte riktigt sträcka mig lika långt som dig men tanken har slagit även mig. Jag respekterar allas individuella åsikter angående ESC-bidragen men om man får övervägande negativa vibbar från dem så borde man kanske tackat nej till att var med i en ESC-panel.

 3. Fredrik

  Måns har helt rätt, mycket är faktiskt extremt dåligt i år och det går inte att dela ut några poäng.

  Det ska vara “vanligt” folk i ESC-panelen och inte schlagertöntar som ändå inte tycker som gemene man.

  Bara två låtar i år klarar jag av att lyssna på i 3 minuter utan att stänga av, Italien och Sverige.

 4. Micke

  För mig handlar det inte om att låtar är bra eller dåliga utan hur Måns beter sig. Han inte bara säger att låtarna är dåliga, han förlöjligar låtar, låtskrivare, kläder osv. Sånt kan jag möjligen smälta här på en blogg men inte när en kändis gör det på TV. En helt annan sak och jag trodde faktiskt Måns var en vuxen människa. De andra fyra i panelen tycker jag dock är bra. De säger vad de tycker. Om någon är dåligt då säger de det rakt ut utan att fjanta men de förlöjligar inte. Sånt trodde jag man slutade med efter att man slutat på dagis.

  Sen håller jag iofs med dig Fredrik om att det är mycket som är dåligt men det är det ju alla år. Alla har inte samma smak och då blir det så. Finns som sagt massa dåliga låtar men bara en jag inte ens klarar att titta på längre.

  Håller också med om att det ska vara vanligt folk i panelen men då blandat med mer “experter”. Det går ju inte fan att slänga in någon jäkel som aldrig kollar på ESC.

 5. Schlagerpinglan

  @Fredrik, OK, du har faktiskt en poäng. “Gemene man” lyssnar kanske på låtarna för första gången vid “Inför”-programmen och då är de faktiskt inte lika bra som efter nionde-tionde gången man hör dem. 😀 Men man kan likväl välja sin ord med omsorg.

 6. Rickard

  Sverige 3+/5
  Ukraina 3+/5
  Serbien 5/5
  Vitryssland 2/5
  Bulgarien 3/5
  Nederländerna 2+/5
  Makedonien 2/5
  Kroatien 4/5
  Portugal 2+/5
  Malta 2/5
  Slovenien 5/5
  Geogrien 0/5

  Inte mycket som stämde för min del heller! Men smaken är ju olika och det är väl tur det! 🙂

 7. Rickard

  Håller med Micke om att Serbien och Slovenien har mycket starka låtar!

  Håller också med om en del åsikter kring Måns kommentarer!

 8. jompa

  Micke jag förstår dig inte; Måns är ärlig samtidigt som han kan dissa nåt med glimten i ögat.
  Gina däremot kommer undan med att kalla nån äcklig..?
  På tal om Gina; att utse Ovo je balkan till tidernas ESC-låt gör mig helt mållös..

 9. Linn

  Jag förstår faktiskt alla synpunkter här. Vad gäller Måns så har han full rätt att tycka vad han vill det är väl därför han är där men däremot har han ett mycket respektlöst och barnsligt beteende när t.ex Lundin ger ett bidrag ett högt betyg som han själv tycker är dåligt. Han står och skrattar. Det är absolut inte ok som vuxen. Jag har inte heller samma smak som Lundin men skulle aldrig skratta åt hans betyg eller någon annans. Vem säger jag har rätt. Vad gäller Gina så ger jag hennes medverkan underkänt. Hennes motiveringar är bara trams. Hon pratar om videon som absolut inget har med live framträdandet i ESC att göra. För mig är hon obegriplig.

 10. Kerstin

  Egentligen har det mesta redan sagts om Måns och hans beteende. Precis som Linn säger så får han ju tycka som han vill men hans uppträdande är märkligt. Fast varför är han med i ESC panelen när han tycker det mesta är skräp. Ginas medverkan är också ett mysterium. Hon uppträder absolut respektfullt mot de andra i panelen men hennes motiveringar är ju helt knasiga. Hon ser en musikvideo och börjar prata om den och bedömmer bidragets chanser i ESC utifrån en video, om dom dansar i vatten osv. Jag vill i alla fall ha vettiga motiveringar.

 11. Micke

  Jompa jag har inget som helst problem med att Måns är ärlig. Det är inte det som fått honom att sjunka en del för mig. Det är istället hans sätt att håna och förlöjliga. Titta på honom nästa måndag får du se. Varje gång en låt är slut och panelen kommer in igen står han och skrattar, skakar på huvudet, håndansar and you name it. Tycker det är jättetråkigt eftersom Måns är en som jag tidigare respekterat.

  Jag får känslan av kommentarerna här att de flesta är inne lite på samma linje. Däremot är jag lite förvånad över fleras reaktioner på Gina och att ni säger att även hon är respektlös. Jag ska ta en extra koll på henne nästa gång. Det kan ju hända att jag reagerat så negativt på Måns uppträdande att jag blivit lite blind för hur de andra uppträder. Om det är så som Jompa säger att Gina har kallat nån äcklig då ska hon givetvis inte komma undan med det. Både Linn och Kerstin har ju också tydligen reagerat på henne så jag ska som sagt ta en extrakoll på henne på måndag.

  En kommentar till som går till Jompa. Ja du låten Ovo je balkan som tidernas bästa låt är väl även i mina ögon lite magstarkt men det finns en sak med den låten som påverkat mig på ett sätt som ingen annan låt någonsin lyckats med. Halva Micke tycker det är en av de mest simplaste låtar som jag hört i ESC men den andra halvan blir så jädra glad varje gång jag hör den. Jag kan inte förklara det. Älskar rytmen samtidigt som jag känner den är så dålig. Tänkte mycket på det i början men nu bryr jag mig inte längre. Nu tänker jag bara, fan låt den vara simpel då jag blir glad av den det räcker väl mer än nog 🙂

  Sista kommentaren till Rickard. Vill bara säga att jag skrev och kommenterade din tio i topp balladlista. Vet inte om du såg det och jag minns inte ens var jag la den

 12. Kerstin

  Vill bara tillägga att jag inte tycker Gina varit respektlös mot de övriga panelmedlemmarna och inte skulle jag vilja använda ordet respektlös mot bidragen heller utan jag bara tycker hon har flummiga kommentarer och motiveringar till sina betyg på bidragen.

 13. Daniela

  Jag ger också Måns medverkan i ESC-panelen klart underkänt, vilket känns väldigt tråkigt, för jag har verkligen gillat honom tidigare men tvärr har han tappat en del av min respekt under dessa veckor.

  Angående Gina så kan jag hålla med om att hennes kommentarer kanske ibland saknar substans och genomtänkta motiveringar, men hon framför dem iaf alltid på ett underhållande och positivt sätt. Dessutom så tror jag att hon faktiskt är en ganska bra representant för “gemene man”, eftersom man får en känsla av att hon inte ägnar allt för mycket tid åt att analysera och försöka förstå bidragen utan mer säger det som hon spontant känner inför dem. Just därför tycker jag också att hennes kommentarer är intressanta och befogade, för alla som sedan röstar i ESC har nog inte heller lyssnat på bidragen tiotals gånger före, så som s.k. experter och vi som älskar tävlingen gör. 🙂

 14. Josef

  Oj, ja vad ska man säga. Många upprörda ovan här, men jag kan försöka betygsätta de medverkande enligt detta. från: 1-5 poäng

  Lena: Är den som har mest erfarenhet och säger oftast alltid vad hon tycker. Dock verkar hon prioritera fartfyllda och lite glada låtar framför mer krävande: -4 i betyg

  Måns: Jag udrar hur han kan sätta 5 på Sverige när han glatt satte 5 på Rumäniens zalalalalalei??? Oärligt där på grund av grupptryck gissar jag 😉
  Annars är han brutalt ärlig men inte alls på ett intelligent sätt, tyvärr.: +2 i betyg

  Gina: Hon var jättebra under melodifestivalen och stämde bra i den typen av roll som vitsig tjej. Här skulle jag inte sakna henne: 1 i betyg

  Lisette: Seriös och försöker verkligen göra bra ifrån sig. Vi kanske inte alltid delar musiksmak och därför sjunker betyget för henne en aning här: +4 i betyg

  Thomas Lundin: Alltid lika trevlig och charmig och har skiljer sig min smak ännu mer än mot Lisette, men Thomas vågar tycka till och det ska han hedras för! Trevligt att han består som medlem år efter år! 4 i betyg

  Dessa betyg sattes endast till vad jag tycker och jag kan inte begripa att Serbiens låt inte fick klart mer poäng!? Den kommer vara topp 8 i år, lovar!

 15. Micke

  Snabbspolade igenom programmen för att bara kolla hur de fyra tyckarna sköter sig. Lundin och PH tycker jag sköter sig bra som vanligt. Lisette är det stora fyndet de har gjort i år. Jag kände att Gina var bra men efter all kritik hon fått här kollade jag igen och måste erkänna en sak. Jag lägger mig platt för er som såg det jag inte såg. Förmodligen var jag låst av att jag reagerade så negativt på hur Måns uppförde sig men jag håller med er nu om att Gina är långt ifrån det man kände att hon var under MF. Synd.

  Det mest “komiska” under hela ESC panelens tyckande handlar annars just om Måns.

  Snubben står och håndansar och dissar massa låtar och säger saker som “menar de allvar” eller “det här är ju inte seriöst”.

  Vill bara lägga in ett faktum från Måns betygsättning och utifrån det kan man ju sedan fundera lite över hans ord om att allt enligt honom måste vara seriöst.

  Måns gav betygen

  Serbien 3
  Österrike 3

  Sedan tar vi Finland där alla de andra gav en fyra men Måns en tvåa. Jag upprepar Serbien 3, Finland 2 och Österrike 3.

  Ja du Måns, Österrike når ju verkligen upp till den mall du så envist jobbar efter att ett bidrag måste vara seriöst.

  I REST MY CASE

 16. macu

  Jag har mer problem med Lena Ph än, Måns, han har gjort positiv intryck på mig, Thomas är självklart bäst…Jag blev mest irriterad på Lena , när hon sa om Macedonines bidrag osmakligt…och ändå var hon som 2004 juckade med en mikrofon i en billig klänning…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se