Inför Litauens andra semifinal

2012-12-15 (lördag)

I kväll är det dags för den andra semifinalen i Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. 9 bidrag tävlar om fyra finalplatser. Efter de båda semifinalerna så har TV-bolaget LRT även möjlighet att dela ut upp till två wildcards bland de som inte tog sig vidare direkt. Här är vad som gäller inför kvällen:

Litauens andra semifinal, 15/12 2012:
När?: klockan 20.00 CET (21.00 lokal tid)
Var?: LRT, LRT Lituanica, lrt.lt och lrt.lt
Vilka går vidare? Jury- och teleröster utser vilka fyra som går vidare till finalen. LRT har även möjlighet att dela ut sammanlagt två wildcards till finalen.

Tävlande bidrag:
1. “Beautiful life“, Beissoul & Gabrielė Griciūtė
2. “Baby boy“, Monika
3. “Make it happen“, Sophie
4. “I W Tonight“, Linas Adomaitis
5. “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė
6. “Dreaming“, Gintarė Korsakaitė
7. “Ledo gabalėlis“, El Fuego
8. “Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė
9. “Jump!“, DAR
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter den första semifinalen så vet vi att de gamla röstningsresultaten inte betyder något (wildcardet vann ju) men för nöjets skull så kan vi ändå konstatera fakta: Juryn har givit tre av sina 12-poängare till “Beautiful life“, “I W Tonight” och “Baby boy” medan tittarna delat ut två av sina 12-poängare till “I W Tonight” och “Jump!“.

Personligen har jag den härliga men kanske något daterade “Jump!” som stor personlig favorit så om den går vidare så är jag mer än nöjd. De övriga två platserna ser jag gärna att “Stay awake tonight“, “Baby boy” och “Beautiful life” gör upp om men då jag tror att “I W Tonight” är självskriven i finalen så känns resultatet ganska ovisst.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Litauens andra semifinal”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Håller med dig om två av de fyra du vill ha vidare. “Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė och “Baby boy“, Monika står enligt mig i särklass i den här semifinalen. Tar också med “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė även om det inte riktigt är min grej.

  Fjärde låten hittar jag dock inte men då länge det inte blir någon av “I W Tonight“, Linas Adomaitis eller “Jump!“ så kommer jag inte att klaga.

  Ledsen Schlagerpinglan jag har verkligen försökt att ta till mig den sistnämnde där men no no. Alldeles för mycket Alcazar med stomatolleenden för mig. Sorry 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, jag har all förståelse för hur du upplever “Jump!” då även jag ser dess brister men ibland tycker man om saker fastän man inte riktigt vet varför. I detta fallet är jag dock glad över att tittarna i Litauen delar min smak, DAR vann ju tittaromröstningen även i semifinalen. För en gångs skull så hoppas jag att juryn inte går in och justerar slutresultatet alltför mycket. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se