sverige Schlagerpinglan: Jo, jag vet, jag har redan skrivit om biljettsläppet, se här, men för er som kanske glömt det är det värt att upprepas. I morgon, den 25:e oktober kl. 09:00, släpps biljetterna till Melodifestivalen 2014. Lite ytterligare information, som t.ex. arenornas utformning, hittar ni på svt.se. Lycka till, alla ni som hoppas få en av de åtråvärda biljetterna! 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Biljetterna till Melodifestivalen 2014 släpps i morgon!”

 1. Micke

  Eftersom jag lagt ned MF och bara ser fram mot ESC tänkte jag ändå göra en sammanfattning av MF under 2000-talet. För mig har det funnits 16 bra låtar på 14 år. Väldigt dåligt facit känns det som. Här är mina 16 låtar: Några som du gillar där möjligtvis Schlagerpinglan? Eller det omvända. För mig var det största Tappers comeback vid sjukdomen. Helt underbar kvinna med en underbar röst och låt.

  1. 2008 Mirakel – Suzzie Tapper
  2. 2001 Sing for me – Andreas Johnson
  3. 2007 Worrying Kind – The Ark
  4. 2011 Desperados – Pernilla Andersson
  5. 2013 Tell the world – Ulrik Munther
  6. 2003 Genom eld och vatten – Sarek
  7. 2007 För kung och fosterland – Magnus Uggla
  8. 2005 Håll om mig – Nanne Grönwall
  9. 2007 A little bit of love – Andreas Johnson
  10. 2012 Why start a fire – Lisa Miskovsky
  11.2007 Lovelight – Andreas Johnson
  12.2012 Euphoria – Loreen
  13.2011 You´re not alone – BWO
  14.2002 Kom och ta mig – Brandsta City Släckers
  15.2009 Moving on – Sarah Dawn Finer
  16.2000 När vindarna viskar mitt namn – Roger Pontare
  17.2004 Det gör ont – Lena PH
  18.2010 Unstoppable – Ola Svensson

  Tänkte också nämna de tre absolut största bottennappen enligt mig under det här årtusendet:

  1. 2012 Mirakel – Björn Ranelid & Sara Li (Tråkigt att Sara skulle dras in i detta. Har inget emot henne)
  2. 2011 In the Clubb – Danny Saucedo (Tidernas största mantra och plagiat)
  3. 2013 You – Robin Stjernberg (Tack och lov hoppade jag över MF 2013. Med tanke på vinnarlåten är mina öron mig evigt tacksam för det)

  Avslutningen handlar om ett dråpförsök som misslyckades:

  År 2008 var någon var uppenbarligen rädd för Andreas Johnson för att han varit så nära att vinna tidigare så man skickade in en person till på scenen som gör allt från första sekund för att skrika, gapa och vråla sönder Andreas låt. Känns som hon har kniven gömd under klänningen och bara avvaktar rätt tillfälle att sticka den i Andreas. Han var dock en slug jävel och såg vad som väntade och lyckades hålla sig undan. Bra gjort Andreas.

 2. Micke

  Ser att jag gjort en miss. Det skulle ha varit 17 låtar. Den jag missade var Euphoria – Loreen och den skulle vara på plats 11

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tog mig friheten att rätta till listan i din första kommentar, i alla fall så den blev som du ville ha den. Skulle jag fixa till den ordentligt så hade en hel del av låtarna försvunnit. 😉 De flesta tilltalar även mig, och då tänker jag främst på låtar som “You’re not alone”, “Why start a fire”, “Euphoria, “Sing for me”, “Worrying Kind” och “När vindarna viskar mitt namn”. De jag däremot inte hade valt ut till min lista är främst “Mirakel”, “Desperados”, “Tell the world” och “Genom eld och vatten”.

 4. Micke

  Ok då vet vi att du har dålig musiksmak nu då 🙂 Just kiding 🙂 Musiksmak kan man aldrig diskutera.

  Märkligt dock att de fyra du inte gillar bland mina har jag bland de sex bästa. Vad det gäller Suzzie Tapper är det för mig den överlägset bästa låt i MF under hela det här årtusendet. Har alltid älskat hennes underbara röst. Hon blir sjuk och är stark som bara attan och ställer upp i MF med en av de vackraste låtar och texter jag hört. Finns en grej i mitt liv som har mycket av det här i sig med ett tidigare ex som blev sjuk. Kan inte med ord beskriva hur den här låten och texten talar till mig men framförallt en sak – SUZZIE TAPPER. VILKEN KVINNA

  Desperados är en låt som gör mig extra glad och det är ju aldrig fel. Tell the world är så överlägsen årets vinnare så att det blir nästan löjligt. Genom eld och vatten är folkmusik med modern prägel och sånt är jag svag för 🙂

  Skulle vara kul om du gjorde en liknande lista nångång när du får tid och lust 🙂

  Vad gäller Suzzie Tappers återkomst var jag jätteorolig för att hennes sjukdom hade pajat hennes mäktiga röst. Såg henne i delfinalen och insåg att den satt kvar. Sen i nästa steg tappade hon lite röst och det är det framträdandet man alltid får se när man letar efter henne. Någon som vet hur man hittar framträdandet i deltävlingen?

 5. Micke

  Borde nog ha kollat över lite innan jag skrev tror jag. Jag visade en tjejkompis min lista och då blev hon förvånad för hon märkte att jag missat en låt som jag gillar. Hon hade rätt. På åttonde plats skulle lilla Nanne vara.

  8. 2005 Håll om mig – Nanne Grönwall

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, vi uppdaterar listan igen. Rätt ska vara rätt. 😀 Det hade varit skoj att göra en egen lista men eftersom jag samlat på mig väldigt många favoriter genom åren så är den inte så lätt att få ihop men förr eller senare ska jag nog få ihop en. 🙂

 7. Micke

  Det är helt ok. Det är bara att gratulera dig om det är så att du hittat så många favoriter under 2000-talet. Verklig roligt för dig. Tyvärr kan jag inte säga detsamma. Förutom dessa 18 låtar finns det inte ett enda bidrag till som jag gillar på de här fjorton åren. Väldig skillnad mot ESC. Kan bara nämna de två senaste åren som exempel då jag bägge åren haft mer än 18 låtar jag tyckt om 🙂

  Nu ska jag inte gnälla mer utan lämna fältet fritt för er som verkligen gillar MF. Den tiden är uppenbarligen över för min del. Hoppas ni får ett bra 2014. Själv hänger jag kvar här och kollar inför ESC 🙂 Schweiz är ju redan på G lite även om jag inte hittat något bra där än. Det kommer väl 🙂

  Ett sista ord om MF på 2000-talet. Sverige har fem segrar och en trolig seger som vi slösade bort som jag ser det. År 2001 var ett mycket blekt år i ESC men tydligen var det party som gällde då. Bidragen var så bleka det året att Estland med sitt märkliga bidrag lyckades vinna. Förmodligen just för att allt var så blekt och Estland ändå var lite party. Det året kunde Sverige ha tävlat med ett partybidrag och dessutom ett mycket bra bidrag – Sing for me – Andreas Johnson. Personligen tror jag att det var något av rekord i att kasta bort en seger.

  Tillägg: Jag älskade det franska bidraget men de sabbade det genom att sjunga det på engelska i finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se