Schlagerpinglan: I kväll, onsdagen den 4:e mars, kommer Grekland att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i och med sin nationella final “Eurosong 2015 – A MAD Show” och Australien kommer att presentera sitt historiska första (och kanske enda) ESC-bidrag.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tider och länkar till webbsändningar.

Onsdagen den 4:e mars

Grekland Grekland, “Eurosong 2015 – A MAD Show”, Final:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: NERIT, nerit.gr, eurovision.tv
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster väljer ut en vinnare av fem bidrag
Mer info / lyssna på bidragen / se betyg: Lyssna på de fem grekiska finalbidragen

Australien Australien, Internvals-presentation:
Tid: kl. 23:30 CETPlats: SBS One, sbs.com.au, eurovision.tv
Förutsättningar: SBS, i samarbete med Blink TV Australia, presenterar sitt internval
Mer info: Australien i Eurovision Song Contest 2015

Schlagerpinglan: För ungefär en vecka sedan så betygsatte jag de grekiska finalisterna och var då fortfarande säker på att “Ela“ med Barrice stod i en klass för sig. Nu när låtarna fått ytterligare lite speltid så tycker jag att “Sunshine“ kommit upp i samma klass medan de andra tre bidragen även de har sina ljusglimtar. M.a.o. så är jag för tillfället mer osäker på vilket bidrag jag gillar mest än innan jag först hörde dem, vilket i och för sig gör att jag ser fram emot kvällens framträdanden extra mycket. 😀

Vad gäller Australiens artistpresentation så försöker jag att inte ha några förhoppningar alls (för börjar man tänka Kylie Minogue så blir nog de flesta artistval mer eller mindre en besvikelse) utan ser fram emot att de sätter en extra krydda till Eurovision. Det är ju trots allt därför de är med. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Inför kvällens ESC-händelser i Grekland och Australien”

 1. Adri

  Grekland: hejar på “jazz & sritaki” och ber till högre makter att den ska få vinna eftersom den är den absolut roligaste och intressantaste låten. Om den inte skickas hoppas jag på “sunshine”.

  Australien: finns en hel dek stora namn där som gärna får skickas, exempelvis: Sia eller Iggy Azalea men det känns högst orealistiskt att någon av dem skulle skickas. Tror snarare att de kommer skicka någon som möjligtvis är stor där men okänd i resten av världen.

 2. Micke

  Schlagerpinglan: Ja du det valet lär ju inte ha gjort dig så glad med tanke på hur du poängbedömt de grekiska bidragen 🙂

  För mig var det fyra dåliga och ett ganska bra men inte tusan vann det som var bra inte. En grekisk ballad. Hmm. Ja hellre det än de märkliga danslåtarna de bjudit oss på allt för ofta på sistone tyvärr. Att vinnarlåten framförs på engelska är ju inte heller någon höjdare. Det grekiska språket tillhör ESC som jag ser det.

  Jag stod på din sida om vilken jag ville ha som vinnare Adri. Det var grekiskt i alla fall.

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… så dumt val var det inte trots allt. De flesta av mina favoriter var lite väl svajiga och balladen har ju växt till sig med tiden så jag är helt OK med det grekiska valet… även om jag såklart hade föredragit något svängigare. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se