sverige Schlagerpinglan: I kväll avgjordes Andra Chansen i Halmstad och därmed har tittarna utsett de fyra sista finalisterna i Melodifestivalen 2016. Resultatet av kvällens fyra dueller, länkar till framträdandena samt startordningen i finalen som även presenterades i programmet hittar ni här nedan:

Duell nr 1:
Till Final: “Håll om mig hårt“, Panetoz
Utslagen: “Hunger”, Molly Pettersson Hammar

Duell nr 2:
Till Final: “Put Your Love On Me“, Boris René
Utslagen: “Rik”, Albin & Mattias

Duell nr 3:
Till Final: “Kizunguzungu”, SaRaha
Utslagen: “I Will Wait“, Isa

Duell nr 4:
Till Final: “Bada nakna”, Samir & Viktor
Utslagen: “Rollercoaster”, Dolly Style

Mellanakter m.m.:
Skyfall“, Ola Salo, Peter Jöback och Gina Dirawi
Jonas Gardells femte lektion i Schlagerskolan
Marianne von Reijnes man Coco ger sig äntligen till känna i Melodifestivalen 2016
Guld och gröna skogar“, Hasse Andersson
Sing Me Out“, Ola Salo & Peter Jöback

Startordningen vid Finalen av Melodifestivalen 2016 – 12:e mars:
1.Håll om mig hårt“, Panetoz
2.My Heart Wants Me Dead”, Lisa Ajax
3.We Are Your Tomorrow”, David Lindgren
4.Kizunguzungu”, SaRaha
5.Human”, Oscar Zia
6.Don’t worry“, Ace Wilder
7.Constellation Prize“, Robin Bengtsson
8.Youniverse”, Molly Sandén
9.Put Your Love On Me“, Boris René
10.If I Were Sorry“, Frans
11.Save Me“, Wiktoria
12.Bada nakna”, Samir & Viktor

Schlagerpinglan: Precis som väntat så var det Panetoz, Boris René, SaRaha och Samir & Viktor som gick vidare och även om jag egentligen ville se Isa i finalen så känner jag mig ganska nöjd med resultatet. Det är ju trots allt helt förståeligt att ett medryckande glädjepiller som “Kizunguzungu” lockar till sig mängder med röster så tävlingsmässigt så har jag inget att invända utan sparar mina morrningar åt den/de som utsåg duellerna. 😉

Då var vi framme vid finalen och även om jag tänkt återkomma till den senare nästa vecka så kan jag inte låta bli att titta lite på startfältet redan nu. Av de 12 finalisterna så finns det 4-5 bidrag som jag gillar att se på MF-scenen men som jag inte lyssnar på vid sidan om tävlingen. Ser man till låtar som jag gillar “på riktigt” så hittar jag däremot endast ett bidrag och det är “Don’t worry” med Ace Wilder…. så jag antar att det är min MF-favorit i år… men mer om det vid ett senare tillfälle. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2016: Andra Chansen”

 1. Adri

  Ok så Andra chansen gick inte direkt som jag hade hoppats med alla Molly PH, A&M och Isa utslagna men trots kvällens resultat så finns 7 av årets finalister på min egna topp 10 och det är ju ändå ett gott resultat 😀

  Jag tycker det är kul att årets festival är så pass oförutsägbar. Visst säger oddsen att Frans kommer få en självklar vinst, men ända sedan internationella juryn blev en del av MF så är det betydligt svårare att förutse. Jag gissar att Frans vinner trots allt men jag har många andra kandidater.

  Så här gissar jag:

  Juryn:
  1. Oscar Zia
  2. Molly Sandén
  3. Frans
  4. Robin Bengtsson
  5. Wiktoria
  6. Ace Wilder
  7. Boris René
  8. Lisa Ajax
  9. David Lindgren
  10. SaRaha
  11. Samir & Viktor
  12. Panetoz

  Tittarna:
  1. Frans
  2. Molly Sandén
  3. Samir & Viktor
  4. Oscar Zia
  5. Robin Bengtsson
  6. SaRaha
  7. Panetoz
  8. Wiktoria
  9. Ace Wilder
  10. Boris René
  11. David Lindgren
  12. Lisa Ajax

  Slutgiltigt resultat:
  1. Frans
  2. Molly Sandén
  3. Oscar Zia
  4. Robin Bengtsson
  5. Wiktoria
  6. Samir & Viktor
  7. Ace Wilder
  8. SaRaha
  9. Boris René
  10. Panetoz
  11. David Lindgren
  12. Lisa Ajax

  …och sen hur jag hoppas:
  1. Ace Wilder
  2. Oscar Zia
  3. Wiktoria
  4. Lisa Ajax
  5. Robin Bengtsson
  6. Molly Sandén
  7. Frans

  (Vem som helst av dessa sju får gärna vinna för min del, de är alla grymt bra 😀 även om jag såklart ändå har preferenser)

  8. SaRaha
  9. Samir & Viktor
  10. Boris René
  11. Panetoz
  12. David Lindgren

  (Ber om ursäkt för antalet listor i detta inlägg haha 🙂 )

 2. Adri

  Oj… Tolvan på tittarnas (förmodade) ranking ska vara Lisa Ajax, vet inte hur det blev till Panetoz men ja. Det blev fel helt enkelt.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Du behöver aldrig be om ursäkt för listor här, de välkomnas med glädje. 😀 Jag justerade för övrigt din kommentar så den blev “rätt”. D.v.s. enligt hur du ville ha det, inte jag. 😛

 4. davve

  jag tror också att Frans vinner (och har stora chanser i ESC också). Men personligen hoppas jag på Wiktoria eller Ace. jag tror deras låtar skulle sticka ut mycket i Eurovision…. I år verkar väldigt många länder av någon anledning gå för mediokra radio ballader så då tror jag deras låtar skulle sticka ut mest.

  Blir en spännande final.

 5. davve

  En stor skräll var att varken edyta eller margaret vann i Polen ikväll……… jag hade en vän på plats som sa att både artisterna och publiken var helt chockade då en helt annan artist än storfavoriterna vann… tror denna oväntade vändning kommer göra Polen chanslösa i ESC tyvärr…. vinnarlåten är inget speciellt.

 6. davve

  Jo tillbaka till ämnet. jag tror verkligen att Frans låt är ett guldkorn.. en låt som något oväntat till och med kan vinna i Eurovision.

 7. Daniel

  Jag håller på Oscar Zia. Det är det bästa låten enligt mig.

 8. Schlagerpinglan

  @davve, Frans är ett litet frågetecken för mig då jag blev riktigt charmad av det oväntade i deltävlingen men sedan dess har det svalnat av en del och jag har svårt att se att han skulle vara så överlägsen som det verkar. Jag kommer dock ihåg att hans bidrag var det jag fastnade för mest när jag lyssnade på smakproven, så något speciellt har vi trots allt där. Njae… personligen är jag inte helt övertygad… vi får väl se om det klarnar under den slutliga MF-veckan.

 9. Daniel

  Att Edyta inte vann är bara bra. Det ska inte räcka med gamla meriter och hon var inte bäst ikväll. Michal och Margaret var bättre. Margaret hade tagit det med bättre sånginsats, men nu vann rätt låt.

  När det gäller MF så är det synd att de två bästa låtarna i andra chansen ställdes mot varandra. Och trots Frans-hypen så tror jag inte han vinner nästa lördag. Oscar tar det här!

 10. Daniel

  @davve, Polens chanser att nå en topplacering hade inte förbättrats om Edyta vann. Snarare tvärtom.

 11. davve

  Det roliga blir att se om Frans går hem i jurygrupperna. Ligger han topp3 efter dessa röster är chansen stor att han vinner. Tror nämligen har vinner telefonröstninen överlägset… (även om han kanske inte är min huvudfavorit personligen)…

  I eurovision sen kan allt hända..

  men vi får se först hur det går nästa lördag.

 12. davve

  @daniel, jo edyta hade åkt till stockholm med en historia i bagaget från 1994.. ett stort kändisskap i Polen och en lång karriär… Margaret hade åkt till Stockholm med en favorittippad låt med hitpotential..

  Michals låt är OK, hans röst är OK… tillsammans blir det ganska trist…

  Tror oddsen tyvärr kommer öka på Polen de närmaste dagarna.. ifrån förstaplats till långt ner på oddslistan över vinnarkandidater.

 13. Daniel

  @davve Favorittippad låt med hitpotential? Enligt vem? De hade inte haft något med toppstriden att göra – och har det i o f s troligen inte nu heller – om de skickat Edyta. En lång karriär, ett kändisskap i hemlandet och ett tidigare framträdande i ESC räcker inte långt om man har en trist låt.

 14. davve

  @daniel, polen låg etta på bettinglistorna på vinnare i ESC inför finalen pågrund av Margaret framförallt.. kan se framför mig hur Polen nu kommer försvinna långt ner på listorna. Och det är ju upp till landet om de hellre skickar en medioker låt….. men då får de ta konsekvenserna av detta.

  Även edyta hade varit bättre.. men men… upp till dem som sagt.

 15. Daniel

  Fast de bettinglistorna är ju rätt ointressanta när de flesta länderna inte ens presenterat sina bidrag. Hade Polen valt Edyta hade de nog ändå rasat på listorna i takt med att fler och fler bidrag blivit klara.

  Sen är det ju som alltid personliga preferenser här. Jag tycker Edytas låt var mer medioker än Michałs 🙂

 16. davve

  @daniel, jag talar framförallt om Margaretas låt. Och ja det är ju en fråga om smak, och tyvärr tror jag att Polen i princip sköt sig själva i foten ikväll…

  nja tvärtom bettinglistorna har visat rätt de senaste åren, faktiskt enda ner på topp5 nivå. Och 90% av alla länder har valt bidrag..

  Hur som helst kommer Polen nu inte ha något med toppstriden att göra. och det är deras egen förlust….

 17. davve

  Detta val gynnar Sverige som annars hade haft svårt mot Polen… så är bara glad att Polen gjorde detta val 🙂

 18. davve

  haha polen tappar redan i bettingen,, nere på tredjeplats bara någon timme efter hans vinst… ja…. the ship will sink even further. 😀

 19. Schlagerpinglan

  @davve, Ja, så kan man ju också se på det. 😀 Och vad gäller bettinglistorna så är det nog bara början på resan, även om jag själv gillar deras vinnarlåt så var den inte så spektakulär som “Cool me down” (med rätt artist) hade varit.

 20. Daniel

  @davve Bettinglistorna kan vara värda att ta en liten titt på när alla finalbidrag är klara. Vad är det värt att vara högt upp på listor innan landets låt ens är vald? Var är Sverige på listorna? Och vad säger det? Helt ointressant och meningslöst att ens bry sig om i nuläget. Nu kan Polen jämföras med andra klara länder och ska såklart inte favorittippas och borde aldrig ha gjorts.

 21. davve

  @daniel. tror vi har lite olika syn i frågan.. men vi kan tycka olika. det är helt ok. 😀

 22. Fredrik

  Många verkar redan ha tagit ut segern i förskott gällande Franz “givna” vinst. Men jag tror inte det är så säkert att han vinner. Ganska givet att han får flest röster av svenska folket men av internella jurygrupperna tror jag knappast att han ligger i topp!

  Jag gillar statistik och har kollat youtube. Det brukar vara så att många Eurovision fans lägger upp sina topp-listor för Melodifestivalen på youtube varje år. Har följt detta ett par år nu och det brukar stämma överrens ungefär varje år med vad internationella juryn tycker. Har jämfört 48 videos. Jag tror därför att juryn kommer rösta såhär:

  1. Oscar
  2. Robin
  3. Molly
  4. Ace
  5. Wiktoria
  6. Lisa
  7. Frans
  8. David
  9-12 Boris, Sahara, SoV, Panetos

  Molly, Oscar och Robin är det nästan dött lopp emellan Med ca 70-80p om man slår ut det på 11 jurygrupper som det är i finalen. Frans i sin tur får ca 30p vilket är en skillnad på 40-50p vilket gör att Frans måste vinna tele-rösterna med ca 10-13 procent mot tvåan (som jag tror är molly eller Robin)

  Jag tror därför att den minsta gemensamma nämnaren vinner i år. Robin, molly eller till och med Oscar 🙂

  Vad tror ni? Någon som tror annat?

 23. Adri

  Fredrik: jag brukar göra som du faktiskt och kolla youtube och dra mina slutsatser om juryns röstande där (och det var så jag snabbt insåg att trots Yohios extrema favoritskap skulle han inte vinna 2013) men i år så gick jag 100% på magkänsla när jag komponerade ihop mina tippningar som jag publicerade ovan.

  Hur mycket jag än älskar att ha rätt så hoppas jag att jag får fel då jag verkligen älskar Ace Wilder (tycker som sagt ovan att 7/12 faktiskt är värda vinnare, men Ace är Ace och för mig är Ace oslagbar 😛 )

 24. davve

  Märkligt att oscar och Robin är så populära. Alltså deras låtar är bra, men heller inte “wow wow” låtar…. skickar vi speciellt Robin så skickar vi ett bidrag som inte kommer stå ut i mängden överhuvudtaget. Men smaken är som baken.. och både Robin och Oscar kan överraska absolut. Men då ser jag hellre Ace eller Wiktoria som vinnare…. dem har riktig bra låtar för ESC.

  Allt hänger nog på juryn i år. Placerar dem Frans i topp3 vinner han nog… (även om jag personligen har andra favoriter).

  Jag tror att årets guldkorn är Wiktoria. Hennes låt är speciellt.. och skulle nog verkligen gå hem ESC. Skickar vi henne så skulle vi få en topp-placering…

 25. Jan-Åke

  Känns bra med de låtar som gick till final i Melodifestivalen från “Andra Chansen”. Nu har jag två låtar som jag kommer att hålla tummarna för i finalen. Det är “Håll Om Mig Hårt” och “Kizunguzungu”!

 26. Erik

  1. oscar zia
  2. frans
  3. wiktoria
  4. ace wilder
  5. robin bengtsson
  6. saraha
  7. molly sanden
  8. david lindgren
  9. samir och viktor
  10.panetoz
  11.lisa ajax
  12.boris rene

  Så tror jag att det går i finalen!

 27. Johanna

  Nej jag hoppas inte Oscar Zia vinner, och inte Molly Sanden heller. Båda deras låtar är överproducerad radiosmörja enligt mig och något vi hör hundra ggr på radion varje dag. men hellre Molly än Oscar isf. (min personliga åsikt såklart, alla får tycka vad de vill) Jag hejar på Frans, Wiktoria och Robin. Ace Wilder är också sjukt överskattad enligt mig (hon skulle ha vunnit 2014 däremot, då var hon bra)

  Angående Andra CHansen gick det exakt som jag trodde men jag skulle mycket hellre haft Isa i final än Saraha.

 28. Milla

  Jag tycker det är kul att folk tror att Frans vinner men personligen håller de andra som favoriter. Jag är också tveksam till Frans överlägsenhet för det här startfältet är för bra för det. Jag tycker speciellt att Oscar Zia och Robin nämns ofta och ställer sig tveksamma till Frans. Det känns inte sådår solklart. Samir och Viktor har också många visningar på youtube och många lyssningar på Spotify bara för att nämnas. Det är ingen självklarhet till en eventuell vinst tror jag. Det är möjligt att när finalen väl är här och alla uppträder åter igen blir det andra ljud i skällan. Vi får se.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se