Schlagerpinglan: Efter genomgången av bidragen från Norden och forna Sovjetunionen så är det väl bara att fortsätta med de bidrag som forna Jugoslavien ställer upp med i Eurovision Song Contest 2015.

2012 ställde regionen upp med sex bidrag, 2013 avstod Bosnien och Hercegovina från att vara med, 2014 hoppade även Kroatien och Serbien av. I år bröts dock den nedåtgående trenden då Serbien valde att göra comeback.

Här nedan ser ni länkar till regionens fyra bidrag, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av forna Jugoslaviens bidrag i ESC 2015 (2015-03-24):
Montenegro 1. Montenegro – “Adio“, Nenad Knežević Knez (semifinal 2)
Slovenien 2. Slovenien – “Here For You“, Maraaya (semifinal 2)
Makedonien 3. Makedonien – “Autumn Leaves“, Daniel Kajmakoski (semifinal 1)
Serbien 4. Serbien – “Beauty Never Lies“, Bojana Stamenov (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Av dessa fyra bidrag så tycker jag att både Montenegro och Slovenien tillhör toppenskiktet i tävlingen. Sedan är det ett litet hopp ner till Makedoniens bidrag som jag fortfarande har ett gott öga till och önskar en finalplats åt Daniel Kajmakoski trots att han valde att byta språk på sitt bidrag.

Vad gäller Serbiens bidrag så ser jag det inte så troligt att jag kommer att se deras engelska version som en finalkandidat, men än är det som sagt lång tid kvar innan det ska avgöras så helt säker kan man ju aldrig vara. 🙂

I stora drag så är jag imponerad av låtsamlingen och hoppas att de får riktigt bra placeringar allihop så det kanske även kan ge en extra sporre åt både Bosnien och Hercegovina och Kroatien i deras försök att komma tillbaka till tävlingen. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Forna Jugoslaviens fyra bidrag i Eurovision Song Contest 2015”

 1. Hannes

  Slovenien är helt klart bäst enligt mig 😛 Montenegro är ok men Makedoniens låt är bara lätt bortglömt, och jag tycker de försörde den serbiska låten genom att välja den engelska versionen.

 2. linda

  Slovenien är årets bästa bidrag enligt mig. Jag gillar även Montenegro och Makedonien men inte Serbien.

 3. Johanna

  1. Slovenien (en vinnarkandidat)
  2. Montenegro
  3. Serbien
  4. Makedonien (efter att en blev på engelska tycker jag inte ens den ska var i final längre)

 4. Kerstin

  1. Montenegro
  2. Slovenien
  3. Makedonien
  4. Serbien

  Ingen av dessa fyra bidrag imponerade speciellt på mig. Montenegro är den som är bäst men ändå fattas det något i det bidraget för mig.

 5. Isabell

  1. Montenegro
  2. Slovenien
  3. Makedonien
  4. Serbien

  Montenegro utan tvekan den absolut bästa av dessa fyra!! Borde komma Top 5 i den slutliga finalen. Slovenien har oxå en bra låt, men inte lika stark. Makedoniens låt har jag gillat från första gången jag hörde den. Sångarens röst är härlig. Serbien däremot tilltalar mig inte…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se