ESC2016 Schlagerpinglan: Det känns lite tråkigt att behöva justera deltagarlistan så här nära inpå Eurovision Song Contest 2016, men rätt ska vara rätt. Här följer därför de uppdaterade startordningarna i de två semifinalerna av ESC 2016, efter att Rumänien tagits bort.

Eurovision Song Contest 2016 kommer därmed att bestå av två semifinaler med 18 bidrag i varje. Tillsammans med de sex bidrag som är direktkvalificerade till finalen så betyder det att 42 länder, se listorna nedan, kommer att delta i ESC 2016.

Förändringarna sedan 2015, då 40 länder deltog, är att Ukraina (efter ett års frånvaro), Bosnien och Hercegovina (tre års frånvaro), Kroatien (två års frånvaro) och Bulgarien (två års frånvaro) gör comeback medan Portugal beslutat sig för att stå över och Rumänien diskats.

De deltagande länderna (TV-bolagen) vid Eurovision Song Contest 2016

Semifinal 1, 10:e maj 2016: Semifinal 2, 12:e maj 2016:
Finland 1. Finland (YLE)
Sing It Away“, Sandhja
Lettland 1. Lettland (LTV)
Heartbeat“, Justs
Grekland 2. Grekland (ERT)
Utopian Land“, Argo
Polen 2. Polen (TVP)
Color of Your Life“, Michał Szpak
Moldavien 3. Moldavien (TRM)
Falling Stars“, Lidia Isac
Schweiz 3. SchweizSchweiz (SRG SSR)
The Last Of Our Kind“, Rykka
Ungern 4. Ungern (MTVA)
Pioneer“, Freddie
Israel 4. Israel (IBA)
Made Of Stars“, Hovi Star
Kroatien 5. Kroatien (HRT)
Lighthouse“, Nina Kraljić
Vitryssland 5. Vitryssland (BTRC)
Help You Fly“, Ivan
Nederländerna 6. Nederländerna (AVROTROS)
Slow Down“, Douwe Bob
Serbien 6. Serbien (RTS)
Goodbye” (Shelter)“, ZAA Sanja Vučić
Armenien 7. Armenien (AMPTV)
LoveWave“, Iveta Mukuchyan
Irland 7. Irland (RTÉ)
Sunlight“, Nicky Byrne
San Marino 8. San Marino (SMRTV)
I Didn’t Know“, Serhat
Makedonien 8. Makedonien (MKRTV)
Dona“, Kaliopi
Ryssland 9. Ryssland (RTR)
You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
Litauen 9. Litauen (LRT)
I’ve Been Waiting for This Night“,
Donny Montell
Tjeckien 10. Tjeckien(ČT)
I Stand“, Gabriela Gunčíková
Australien 10. Australien (SBS)
Sound Of Silence“, Dami Im
Cypern 11. Cypern (CyBC)
Alter Ego“, Minus One
Slovenien 11. Slovenien (RTVSLO)
Blue and Red“, ManuElla
Österrike 12. Österrike (ORF)
Loin d’ici“, ZOË
Bulgarien 12. Bulgarien (BNT)
If Love Was A Crime“, Poli Genova
Estland 13. Estland (ERR)
Play“, Jüri Pootsmann
Danmark 13. Danmark (DR)
Soldiers of Love“, Lighthouse X
Azerbajdzjan 14. Azerbajdzjan (İTV)
Miracle“, Samra
Ukraina 14. Ukraina (NTU)
1944“, Jamala
Montenegro 15. Montenegro (RTCG)
The Real Thing“, Highway
Norge 15. Norge (NRK)
Icebreaker“, Agnete
Island 16. Island (RÚV)
Hear them calling“, Greta Salóme
Georgien 16. Georgien (GPB)
Midnight Gold“, Nika Kocharov &
Young Georgian Lolitaz
Bosnien och Hercegovina 17. Bosnien och Hercegovina (BHRT)
Ljubav je“, Dalal & Deen
feat. Ana Rucner and Jala
Albanien 17. Albanien (RTSH)
Fairytale“, Eneda Tarifa
Malta 18. Malta (PBS)
Walk On Water“, Ira Losco
Belgien 18. Belgien (VRT)
What’s The Pressure“, Laura Tesoro
Finalbidrag som presenteras & röstar
i den första semifinalen:
Finalbidrag som presenteras & röstar
i den andra semifinalen:
Sverige Sverige (SVT)
If I Were Sorry“, Frans
Tyskland Tyskland (NDR)
Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
Frankrike Frankrike (France 2)
J’ai cherché“, Amir
Storbritannien Storbritannien (BBC)
You’re Not Alone“, Joe & Jake
Spanien Spanien (TVE)
Say Yay!“, Barei
Italien Italien (RAI)
No Degree of Separation“,
Francesca Michielin

(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Nyheten att Rumänien inte längre är med i tävlingen möttes naturligtvis av både besvikelse och protester från många håll. Det har bl.a. startats en namnlista på petitieonline.com för att Ovidiu Anton ska få behålla sin plats i tävlingen och även på andra sätt demonstreras missnöjet. Om det har någon effekt återstår att se. Just nu är det i alla fall 42 länder som fått klartecken för deltagande.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “42 länder deltar i Eurovision Song Contest 2016”

 1. Daniela

  http://youtu.be/CKGd1r8_iPI

 2. Daniela

  Jag postat länken ovan i fall ni vill lyssna. Jag lyssnade på det för en stund sedan, de tycker som jag tyckt hela tiden om denna otroliga händelse för ESC! Blev lite glad att ingen av dem tyckte att det var ett korrekt beslut utifrån artistens position, utan att fet var ett väldigt kallt agerande från EBUs sida! De visar också ett antal exempel på hur fans samt andra artister har reagerat! Serghey och Amir i synnerhet! ❤️

 3. hej

  Jag tittade på länken och blev så berörd över alla artister som gett sitt stöd. De två pusselbitarna som återstår innan jag ignorerar EBUs klumpiga tid att stänga ute Rumänien är att låta Ovidiu framföra sin låt, och få sitt “Anna Book-Moment”, så kanske han når sitt mål att få en ny publik av lyssnare, den andra är att starta en onlineomröstning för ett onlinepris som länder utanför Eurovision kan rösta i, delvis för alla stackars rumänska fans som ville rösta på sin favorit, delvis för att även Kina och andra länder som inte deltar ska få en inblick i hur Eurovision ser ut, så kanske vi får se över 45 länder 2017. Man prövade något liknande i Junior Eurovision 2014, tyvärr blev det överbelastat, men det visar att med rätt förberedelse(Vilket då Junior eurovision inte hade), så kan Eurovision få en bredare publik, och fler människor kan ta del av vår fantastiska musik.

 4. Daniela

  @hej: det betyder säkert mycket för Ovidiu att artisterna känner så mycket för honom!❤️ Och jag instämmer i dina övriga tankar, jag skrev för ett tag sedan under en annan rubrik att ESC behöver en förändring! Och då hade jag funderingar kring finansiering och ekonomi då…nu ser vi med facit i hand vad ekonomiska förhållanden kan ha för konsekvenser! Jag fick en spontan tanke inte minst med hjälp av Frans och Ovidius enklare scenografi! Att i och för sig genom att göra sig av med mindre ekonomiska resurser kan man få väldigt mycket för pengarna: då skulle det bli mer fokus på de viktigare delarna av bidragen, d.v.s artistens talang, röst, kreativitet, låten i sig mm. Tänker här bland annat på Kaas, Frankrike: vilken enormt positiv upplevelse. Hon kom på scen i en fruktansvärt ( positiv mening hör!) Elegant, Stilfull gorgeous outfit och ägde! Så gjorde även Frans och Ovidiu för min del i år ❤️❤️
  Mm….jag funderar fortfarande på min egen inställningstsgande till ESC men har inte tagit ett slutligt beslut än. Har även biljetter till Semifinal 2 och The Party men jag får se om jag hittar tillbaka till lusten, det förstördes…Väntar på ytterligare information.

 5. hej

  Men Ovidius känsla om Eurovision har försvunnit, jag vet inte vems fel det var, om det var TVR eller EBU, men Ovidiu vill ALDRIG tävla för att komma med i Eurovision igen. Jag är så arg på EBU och TVR, tills det kommit mer info tänker jag inte förlåta vare sig EBU eller TVR

 6. Daniela

  @hej: jag delar med dig till 1000 procent det du skriver @hej och nu i stunden jag skriver, tro mig eller inte så gråter jag för artistens del, inte bara för artisten Ovidiu! För Artisten! Det var återigen därför jag skrev från början att det var ETT HEMSKT BESLUT! Jag ser inget etiskt värde i beslutet i sig trots att beslutstagarna vill ge lite plåster på såret på ytan för deras ansiktesskull. De bör skämmas! Det var ett fruktansvärt oprofessionellt beslut! De borde ha diskat landet sedan länge men de kunde inte eftersom Rumänien hade betalat den delen de förmådde sig inför årets ESC. Jag VET att TVR inte hade mer pengar! Varför vill inte ta upp här. Så att det rätta beslutet utifrån den information jag har och jag har en hel del, då borde de låtit Ovidiu tävla i all äran och sedan ställa TVR mot vägen! Inget annat duger! Faktiskt! Och nu blev jag så upprört så att jag vet inte ens om jag vill se det här längre, men å andra sidan tänker jag på de andra artister som har jobbat hårt och så kommer jag att hedra musiken och artisterna och lyssna och titta! Hjärtligt och kärleksfullt! ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se