Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 5:e mars, så kommer Rumänien och Portugal att välja ut sina bidrag i Eurovision Song Contest 2017. Här är vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 5:e mars

Rumänien Rumänien, “Selecția Națională 2017” – Final:
Tid: kl. 19:30 CETPlats: TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR+ Int., eurovision.tvr.ro och youtube.com
Förutsättningar: 10 bidrag tävlar – 100% tittare utser vinnaren
Mer info: Inför “Selecția Națională”-finalen

Portugal Portugal, “Festival da Canção 2017” – Final:
Tid: kl. 22:00 CETPlats: RTP 1 och rtp.pt
Förutsättningar: 8 bidrag tävlar – 50/50 tele- och jury-röster utser vinnaren
Mer info: Allt inför “Festival da Canção 2017”-finalen

Schlagerpinglan: Personligen håller jag tummarna för “Yodel It!”, “Petale”, “Walk on by” och (som reservplan) “I won’t surrender” i Rumänien medan jag i Portugal hoppas på seger för antingen “Don’t Walk Away“, “Gente Bestial“ eller (som reservplan) “Amar Pelos Dois“.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll (vilka finaler ni än väljer att följa) och med lite tur så blir förhoppningsvis majoriteten av oss nöjda med resultaten. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Inför kvällens nationella ESC-finaler”

 1. Micke

  Om någon anledning kommer jag inte in på finalen i Rumänien ikväll. Hade varit kul att se även om det borde vara spel mot öppet mål för YODEL IT.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Inte ens denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=LWUxc-bKtMU ?

 3. Micke

  Tack ändå pinglan men det funkade inte ens där. Jo i 5-10 sekunder men sen dog det ut. Hur går det för Yodel It?

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Nu är det länge sedan de visade något delresultat men sist jag såg något så hade den en betryggande ledning. 🙂

 5. Micke

  Tack för info vare sig det blir så eller ej 🙂 Jag brukar ofta säga “Bara inte det bidraget vinner”. normalt hade jag då tänkt på Ramona här men ärligt talat bryr jag mig inte ett dugg om nu Yodel it skulle röjas ur väg.

 6. Adri

  Tror fortfarande på Mihai. Ugh…

  “Yodel it” är fortfarande det uppenbara valet, men jag litar inte helt och hållet på Rumänien. Mihai verkar ha en obehagligt stor fanbase som röstar på honom oavsett låt.

 7. Schlagerpinglan

  “Yodel It!” vann!!! 🙂

 8. Adri

  Bra där Rumänien! 😀

  Det var en självklarhet egentligen, men ändå lite lättad 😀

 9. Johanna

  Bra jobbat Rumänien!!!! Och EStland med igår. Bra val av två länder. Låt oss nu se vad Portugalställer till med

 10. Adri

  Oj, ser nu att de fick NÄSTAN dubbelt så många röster som andraplacerade Mihai så tydligen var det en självklarhet för Rumänien också! 😀

 11. Micke

  Som jag sa. Spel mot ett mål 🙂 Om nu bara Portugal kunde ge tusan i ett speciellt bidrag så skulle det vara en kanonkväll i ESC

 12. Daniela

  Joudel it vaaaaaaann! Så häckla roligt!!!❤❤

 13. Daniela

  De vann ned 10377 röster mot Mihai som hade enbart hälften av det! Men Ilinca och Alex berättade att Mihai har fungerar dom deras mentor! Han hade upptäckt dem när de var små och deltog i musikaliska tävlingar! Jag får en väldigt varm
  Magkänsla att de kanske till och med tar hem hela vinstpokalen i Kiev! Är så himla glad att dessa unga talanger har vunnit!!

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Nu har jag sett det “speciella bidraget” och jag håller tummarna för det bästa. 😉 Stannar dock inte uppe och ser resultatet utan det får bli en trevlig överraskning tills i morgon. (Ska bara få ut Rumänien-inlägget och se Salvador Sobrals bidrag först.)

 15. Adam

  Salvador Sobral var helt fantastisk, man ser hur han perkar på sina in-ears, att han inte hör melodin, så han tar ut de och sjunger sedan ännu bättre än i semifinalen. Blev helt tagen. Snälla Portugal välj den nu och inte Viva La Diva, vilket verkar vara den andra favoriten i finalen, den är fruktansvärd…

 16. Micke

  Ursäkta om jag skrattar inledningsvis här men det finns en anledning. Den anledningen har med Portugal att göra men ändå inte. Det handlar mer om att jag vet att de jag har svårast för inom hela schlagerbubblan kommer att koka inombords idag. Jag hoppas ni känner mig så pass trots att det bara handlar om en blogg att ni vet att det viktigaste för mig är att alla ska ha rätt till sin smak och respekteras för det.

  Det finns dock en kategori jag har själv har väldigt svårt att respektera och det är just de som inte gör det jag nyss sa. Den grupp av människor som alltid vet bäst, de som tror att esc är en plats för modern musik, är den omodernare än två år blir de vansinniga och ger sig på allt och alla.

  Dessa måste vakna upp till helvetet idag då de inser att Portugals representant är ett bidrag sprunget ur sent 50-tal, tidigt 60-tal. Under hela bidraget sitter man mest och undrar när Monica Zetterlund ska komma in på scen 🙂

  Är det då dåligt? No way, inte på en fläck. Den kommer inte att ligga bland mina favvisar i topp men det är ett småvackert bidrag jag placerar lite efter min topp. Jag välkomnar bidraget och tackar Portugal för att de än en gång respekterar grundtanken med ESC och sjunger på sitt eget språk.

  Så jävla nöjd med att det ser ut att bli så bra blandning vi får möta i maj

  Jag ser att åtminstone en till är nöjd när jag läser ditt inlägg Adam 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se