ItalienSchlagerpinglan: I dag uppmärksammar esctoday.com att det sedan en månad tillbaka finns en video där Francesco Gabbani och “apan” lär ut dansstegen till “Occidentali’s Karma“, Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2017, och då jag inte sett den förut så gör jag detsamma, se klipp nedan.


Francesco Gabbani lär ut dansstegen till Occidentali’s Karma

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani
Länkar: officiell video: Eurovision-versionmusikvideofinal-framträdande
Sanremo-Kväll-4-framträdandeSanremo-Kväll-2-framträdande
textengelsk text
Låtskrivare: Francesco Gabbani, Filippo Gabbani, Fabio Ilacqua, Luca Chiaravalli

Schlagerpinglan: Inte för att jag egentligen tror att det finns något större behov av en “Lär dig dansa ap-dansen“-instruktionsvideo, men efter två dagar av politiskt Eurovision-tjafs (som jag tyvärr inte bara kan hoppa över då det är av stor betydelse för tävlingen) så kände jag att det behövdes något riktigt lättsamt för att balansera upp det hela. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Italien i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Italien 2017: Francesco Gabbani lär ut “Occidentali’s Karma”-dansen”

 1. Daniela

  @schlagerpinglan: Fantastico! ☺️

 2. Micke

  Önskar att det här hade gjort mig lugn men det gör det inte. Mina vibbar är att han inte har samma koll på rörelserna live som i videon. Men nja. Men snubben sätter det i finalen. Garanterat.

  Fel ställe jag vet men har inget bättre så det får bli här.

  TOPP 10 NORDEN

  1. “Hold on”, Nano – SVERIGE
  2. “Blackbird“, Norma John – FINLAND
  3. “Statements”, Loreen – SVERIGE
  4. “Wrecking Crew“, Ammunition – NORGE
  5. “Skuggamynd“, Erna Mist Pétursdóttir – ISLAND

  6. “A million years”, Mariette – SVERIGE
  7. “Treystu á mig“, Sólveig Ásgeirsdóttir – ISLAND
  8. “En värld full av strider”, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – SVERIGE
  9. “First step in faith/Oadjebasvuhtii“, Elin & The woods – NORGE
  10. “As I Lay Me Down“, Wiktoria – SVERIGE

  Märkligt egentligen. Av dessa tio är hälften från Sverige. Bara en sån sak 🙂 Än märkligare är att om jag hade gjort en Topp 12 så hade hälften fortfarande varit från Sverige för då hade Ace Wilder hoppat in på listan tillsammans med ett isländskt bidrag som jag vet många gillar här (Fred Flintas kompis Barneys son). Fantastiskt egentligen då det bara är dessa sex jag hört från Sverige förutom då bidraget jag önskat att jag aldrig sett och hört och tyvärr kommer att tvingas att genomlida i maj månad.

 3. Adri

  Jag vet att många uppskattar de simpla dansrörelserna och den dansande gorillan. Men för mig är det lite skämskudde. Har sett värre saker i tävlingen dock (Moldaviens sångerska som 2014 slet ut sitt löshår… det är fortfarande det mest patetiska försök till att göra sig minnesvärd i denna tävling jag sett. Tätt följt av Tjeckiens sångerska 2015 som slängde sina skor)

  Till skillnad från dem två hjärnsläppen till scenframträdande så förstår jag till 100% varför gorillan är där, och likaså dansstegen så jag dömer varken Italien eller Francesco, men likväl är det inget som funkar på mig. 🙂

  Och jag håller helt med dig Pinglan att mitt i denna röra så behövs det något lättare och bara kul 🙂 jag har bestämt mig för att helt sluta pay attention till det tjafset och bara låta de med makt lösa det. Oavsett så kommer jag ju titta i maj.

 4. Adri

  Micke: Jag ser att Mariette passerat Jon Henrik! 😀 Helt rätt säger jag! Jag skulle vilja ha henne etta av alla i år men man tar de små segrarna man får! 🙂

 5. Micke

  Adri min vän var hade du skämskudden under det spanska bidraget 2016? 🙂

 6. Micke

  @Adri jag är mest så chockad över att ha fem svenska bidrag topp 10 i norden. Har nog aldrig hänt förr. Den brukar befolkas av Island och framförallt Finland

 7. Adri

  Micke: Syftar du på fotdansen? Antar det eftersom det är framträdandena jag kritiserar 🙂

  Jo det kan jag säga att fotdansen störde mig aldrig 🙂 Tyckte det bidrog till låtens härlighet.
  MEN, jag har ett stooort störningsmoment där och det är när sångerskan låtsasfaller innan andra versen. Det var inte pinsamt, bara extremt irriterande och stannade upp hela framträdandet.

 8. Micke

  @Adri du har all rätt i världen att tycka vad du vill precis som jag har. Kände bara att vi borde ha kommit så långt med varandra att vi kan skämta utan att någon tar illa upp 🙂 Men ärligt jag hade inte skämskudde under Spaniens bidrag 2016 för jag behövde inte. Klarade inte ens att se det 🙂

  Jag tycker Italiens dans är lite småcharmig. Om han nu bara sätter den. Jag har som sagt lite dåliga vibbar där

 9. Adri

  Micke: Det har du rätt i 🙂 Jag hoppas inte du tror att jag tog illa upp. Du verkar så ursäktande där i början. 🙂

  Dansen är väl… helt ok. Mitt största problem är gorillan. Men som sagt är inget av det en lika stor skämskudde som ovan nämda löshår, skokastning och låtsasfall. Jag undrar verkligen hur tankegångarna gick när ett team tycker att de var bra idéer.

 10. Micke

  Säg så här Adri. Har sett hur lätt missförstånd kan uppstå på nätet och hatet frodas. Därför är man alltid lite försiktig inledningsvis. Men som sagt du har sett mig stryka omkring här under ett antal år så du borde veta att jag inte sprider hat och liknande 🙂

  Adri du bad mig lyssna på Mariette. Nu ber jag dig en liknande grej. Pratade om årets bästa ballad här på en annan länk. För mig ett utslaget bidrag från Italien. hade varit kul om du ville lyssna på den och säga vad du tycker och då menar jag ärligt. Hyckleri sysslar vi inte med här 🙂

 11. Adri

  Micke: Okej självklart ska jag lyssna på det italienska bidraget. Kommentar ger jag dock under det rätta inlägget 🙂

 12. Micke

  En sak jag funderar på angående er som har svårt för “dansen” och gorillan i det italienska bidraget är hur många som vet vad texten handlar om? Då menar jag inte vad Peter Svensson, Annika Larsson, Sabina Lindström eller andra personer tycker utan vad Gabbani själv säger att den handlar om. För det är det enda som räknas då han och ett par andra snubbar skrivit låten. Alla andra snack och uttydningar av texten är totalt ointressant endast en teori är viktig och det är Gabbanis egen.

  Sedan är det ju en helt annan sak om man hållit sig undan tramstolkningar och ändå inte gillar dansen och gorillan. Självklart upp till var och en att tycka vad de vill men grundat på egna tolkningar av texten klarar jag bara inte av.

  Ofta beror det på hur man kommer in i låten. Jag har kommit in på ett sätt som gör att jag tolkar dansen som småkul och charmig. Betyder det att den är det då? No way Jose. It´s in the Eyes of the beholder. Bara det som det handlar om. Jag tycker exempelvis “dansen” i spanska bidraget 2016 är på ren dagisnivå. Men precis samma här det betyder inte att den är det.

 13. Andreas

  Jag tycker att låten är okej och rolig och den kommer förmodligen placera sig högt men jag personligen ser inte detta som en super bra låt. Tycker det finns gott om betydligt bättre låtar i tävlingen i år än denna.

 14. Daniela

  @Andreas: efter att jag tyckt ett tagg att Italiens låt var bland de bästa just av de anledningar du nämnt här så har jag de senaste dagarna också känt så att mm, ja visst den kommer att placera sig på en bra plats men… vi går se. Vill du dela med dig vilka du tror kommer att placera sig på topp 5? Hos mig står det still, topp 5 judt i skrivandets stund är:

  1) Belgien
  2) Bulgarien/ Frankrike
  3) Frankrike/ Bulgarien
  4) Rumänien
  5) Sverige

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se