Slovenien TV-bolaget RTVSLO utsåg Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen EMA 2017 bestående av två semifinaler och en final där resultatet bestämdes av 50/50 jury- och teleröster. Vann gjorde juryns favorit Omar Naber.

Nu kan man även lyssna på en slovensk version av vinnarlåten “On My Way“, som går under namnet “Tam nekje“, och som Omar framförde i TV-showen Slovenski pozdrav, se nedan:


Tam nekje“, Omar Naber (“On My Way” – slovensk version )

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “On My Way“, Omar Naber
Länkar: officiell videofinal-framträdandetext
live i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdam
semifinal-framträdandestudioversionslovensk version: “Tam nekje”
Låtskrivare: Omar Naber

Schlagerpinglan: Det är med väldigt blandade känslor jag lyssnar på denna version och växlar mellan tacksamhet över att Omar presenterar den för allmänheten till irritation över att han inte tävlade med den i EMA.

Eftersom jag främst ser detta som en känslolåt och värderar melodislingorna högre än själva texten så är det riktigt frustrerande att se att den hade kunnats göras ytterligare lite bättre om han bara vågat “välja rätt”. Nåja, det finns ju ingen garanti för att den hade nått finalen även om den tävlat på slovenska och nu kan man i alla fall inte skylla en eventuell finalmiss på språkvalet. 🙂

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här. Se även min presentation av Sloveniens ESC-2017-bidrag.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se