ESC 2017 Schlagerpinglan: I dag, onsdagen den 3:e maj, så är det dags för de resterande nio länderna från den andra semifinalen att genomföra sina första repetitioner på scenen i Kiev inför Eurovision Song Contest 2017.

Schemat för dagen, då varje land får tillgång till scenen en halvtimme var och sedan avsätter 20 minuter till den samlade pressen, ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat finns här.)

Precis som tidigare så kommer schemat under dagen (med start lite senare än vanligt) att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage, intervjuer och förhoppningsvis även resultatet av pressens avslutande omröstning. Mycket nöje. 😀


Eurovision Song Contest Daily Update 3 May 2017 (av eurovision.tv)

Repetitionsschema 3:e maj 2017, Semifinal 2 – Repetition 1:
SanMarino 09:00-09:30 San Marino
“Spirit of the Night”, Valentina Monetta and Jimmie Wilson
presentation
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Kroatien 09:40-10:10 Kroatien
“My friend”, Jacques Houdek
presentation
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Norge 10:20-10:50 Norge
“Grab The Moment”, JOWST
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Schweiz 11:00-11:30 Schweiz
“Apollo”, Timebelle
presentation
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Vitryssland 12:40-13:10 Vitryssland
“Story of My Life”, Naviband
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Bulgarien 13:20-13:50 Bulgarien
“Beautiful Mess”, Kristian Kostov
presentation
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Litauen 14:00-14:30 Litauen
“Rain of Revolution”, Fusedmarc
presentation
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Estland 15:00-15:30 Estland
“Verona”, Koit Toome & Laura
presentation
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Israel 15:40-16:10 Israel
“I Feel Alive”, IMRI
1:a live-repet i Kievrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
(Källor: eurovision.tv och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Dagens repetitionsschema kommer jag inte att kunna uppdatera förrän lite senare i dag, vilket är lite typiskt då detta är den mest intressanta repdagen så här långt sett ur min synvinkel. Estland, Kroatien och Schweiz tillhör ju alla min ESC-2017-topp-fyra och är därför något jag ser fram emot och håller tummarna för lite extra. På återseende. 🙂

Se även: Repetitionerna dag 1dag 2dag 3

Uppdaterat: Efter onsdagens repetitioner så genomfördes en omröstning där återigen 35 av journalisterna på plats gav sin syn på hur de tyckte att repen gått. Alla gav poäng till de tre bidrag som de tyckte stod för dagens bästa prestationer (utan hänsyn till eventuella personliga favoritbidrag) och gav dem 5, 3 respektive 1 poäng. Se det sammanlagda resultatet här:

Resultatet av “Press Poll” på plats i Kiev – 3:e maj
(med länkar till dagens rep-klipp)
Bulgarien 1. Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov 97 p.
Kroatien 2. Kroatien – “My Friend“, Jacques Houdek 50 p.
Vitryssland 3. Vitryssland – “Story of My Life“, Naviband 43 p.
Estland 3. Estland – “Verona“, Koit Toome & Laura 43 p.
Norge 5. Norge – “Grab The Moment“, JOWST 30 p.
SanMarino 6. San Marino – “Spirit of the Night“,
Valentina Monetta and Jimmie Wilson
27 p.
Israel 7. Israel – “I Feel Alive“, IMRI 16 p.
Schweiz 8. Schweiz – “Apollo“, Timebelle 6 p.
Litauen 9. Litauen – “Rain of Revolution“, Fusedmarc 3 p.
(Källa: esctoday.com)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


30 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2017: Dag 4”

 1. Micke

  Ett litet instick bara sex dagar innan take off. Ett bidrag är på väg upp mer än andra för mig och det är Armenien. Hissen åt andra hållet används just nu mest av Montenegro som är i de nedersta Källarplanen just nu endast ett plan ovanför Sverige. Men mest orubblig av alla är Italien. Den var, är och förblir numero uno.

 2. Adri

  Schweiz framförs av fantastiska artister, fantastisk sångröst och är en grym låt i sig själv.

  Gillade också det färgglada framträdandet. Ser ut att bli riktigt bra!

 3. gurra

  Kroatien?! Den är ju katastrofdålig, vad har du för smak egentligen?

 4. Micke

  Har ju försökt kolla tillbaka lite i tiden samtidigt som jag recenserat bidragen när Pinglan lagt ut bidragen. Har kört bäst och sämst någonsin från varje land plus glädjepiller och kul nog så har några hakat på. Om man gör samma sak på årets bidrag blir det otroligt enkelt för mig. Årets i särklass bästa bidrag har jag redan nämnt och senast här ovanför. Även när det gäller årets sämsta är det hur enkelt som helst då ett bidrag står i särklass där och det vet ni nog vilket.

  Kvar då är årets glädjepiller: Om de två övriga kategorierna är enkla så är det ändå ingenting mot det här. Finns en del glädjepiller men ett av dem står i så fullständig särklass att det nästan blir löjligt. För människor som inte mår bra. Bry er inte om ifall bidraget är bra eller dåligt. Det inget kan ta ifrån det är glädjen som är helt otrolig och säkert kan bota många depressioner. Fan vet om den inte kan det allvarligt talat. Jag pratar förstås om Vitryssland.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, För mig är det nog Azerbajdzjan som klättrat mest, efter ett intressant rep. I toppen är det dock fortfarande Italien som är ohotad etta.

  @Adri, Nu har även jag sett repet och var precis som du glad över att se det färgglada valet. Jag var annars rädd att det skulle bli lite för mörkt och tråkigt, men det ser ju lovande ut. 🙂

  @gurra, Om du verkligen är intresserad av min musiksmak så kan du läsa vad jag tycker om Kroatiens bidrag lite mer ingående här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2017/04/22/infor-esc-2017-kroatien-my-friend-jacques-houdek/

  Annars är mitt råd till dig att ge även bidrag du tycker mindre bra om en extra chans, för det händer att man ändrar uppfattning med tiden och går annars miste om många bra låtar genom att tro att ens första intryck är det enda rätta. 🙂

 6. gurra

  Jag behöver inga råd men tack ändå.

 7. Micke

  @Pinglan, Ser även jag Azerbajdzjan som en klättrare. Tycker det är jädrigt kul faktiskt. Två länder som jag aldrig hittat något hos har fått till så bra bidrag i år. Alltså Armenien och Azerbajdzjan. KUL

  Jag instämmer till 100% med ditt råd om att lyssna mer även om man inte gillar bidragen. Sånt kan förändras hur lätt och snabbt som helst. Kan bara kolla på Armenien som jag inte ens hade topp 35 först men nu lätt är topp 10 . Grejen är att inte fastna i det man först tänker utan att fortsätta vara öppen. Klarar man det kan hur mycket som helst förändras åt båda håll 🙂

 8. Micke

  @Adri jag vet hur jädra mycket du gillar Schweiz. Du bad mig en gång att lyssna lite extra, jag lyssnar alltid extra men det blev än mer efter det. Som jag sagt till dig har jag varken hittat plus eller minus hos Schweiz bidrag. Tycker dock det lilla klippet ser intressant ut och det ska bli kul och intressant att se det i sin fulla dräkt. Ser jädrigt stilrent ut

 9. Josef

  @ Gurra och company: Varför är Bulgarien så omtyckt?? Är det för han egentligen är ryss? Eller är det för han går hem hos vissa mer ljusskygga personer? Låten är hyfsad i versen, men refrängen är bland de segaste i hela tävlingen. Han går upp alldeles för högt i tonen vid refrängen så det blir mest nervöst och plågsamt att lyssna på. Man vill inte att killen plötsligt tappar rösten eller sjunger falskt, för mer än så är ändå låten värd!?

 10. Adri

  Först bara en kommentar om Armenien: Den låten är som en enda låååång teaser till någonting som aldrig händer. Låten går låångsamt framåt och så tänker man att “nu fan kommer det hända grejer” men istället tar låten slut! Det är en bra uppbyggnad, men fortfarande bara en uppbyggnad. Ingenting mot Armeniens tidigare bidrag!

  Sen lite om repen idag:

  San Marino: De kan absolut sjunga, men framträdandet var väldigt dött och såg inte ut som något som ser bra ut i rutan heller.

  Kroatien: Jag avskyr denna låt mer för varje dag, och innan har den lilla, lilla minimala räddning varit sångarens röst. Men idag lät det inte ens imponerande.

  Norge: En låt som inte lämnar så mycket intryck. Folk verkar älska hans röst, jag tycker mest detta är “en i mängden” både vad gäller röst och bidrag. Oavsett resultat kan jag förstå det!

  Schweiz: FANTASTISKT! Enda kommentaren är väl att sångerskan kanske chillar lite när det väl är dags. Men hellre övertänd än inte tillräckligt tänd. Absolut.

  Vitryssland: Jag går helt emot dig Micke. Jag blir så fuktansvärt irriterad av detta! Låten gillar jag fortfarande, det är absolut mittenplacering där! 🙂 men jag börjar på riktigt koka/må illa av irritation när jag ser dem människorna på scenen. Deras glädje verkar i mina ögon totalt genomfalsk.

  Bulgarien: Väldigt classy framträdande och låt som avsolut växer! 🙂 Bra här! (Blir dock irriterad av de som envisas jämföra låten med Coldplay… var är liknelserna?!)

  Litauen: Dagens andra vidriga låt (Kroatien var den första) men här blev den i alla fall en bråkdel bättre än vad jag hade bävat förr. Fortfarande är låten en tre minuter lång huvudvärk med en sångerska som skriker “yeah!” och den ska hållas lååååångt från final om jag får bestämma!

  Estland och Israel är ju två favoriter i år så där har jag höga förhoppningar 🙂 Heja heja!

 11. Adri

  När jag läser mina kommentarer ser det ut som att jag har en dålig dag… det har jag inte! Lika glad som alltid 🙂 men jag blir sällan imponerad av repklippen (kan ju ha med svikande kvalitet att göra)

  Jag är övertygad om att majoriteten kommer både låta och se bättre ut i rutan 🙂

 12. Micke

  Ja blir du irriterad av Vitryssland Adri så måste du ha en riktigt dålig dag 🙂

 13. Adri

  Ajdå, då har jag haft en dålig dag sen i januari när de valdes! (Som sagt gillar jag låten så länge jag slipper se dem)

 14. Adri

  Älskar när ens favoriter håller, och idag var det absolut Schweiz, Estland och Israel som stod för bästa repen!

  😀

 15. Mikaela

  @Josef Jag tycker Bulgarien är årets bästa ballad. Den är väldigt skickligt skriven och sjungen. Jag gillar den ännu mer (och blir samtidigt lite miniplagiat-upprörd) för att den är lik underbara Autumn leaves av Daniel Nånting från Makedonien för några år sen.

 16. Adri

  Oj, både Schweiz och Israel verkar dissats av journalisterna, medan Kroatien verkar uppskattats.

  Tack och lov att det bara var 35 personer, så resultatet kan lika gärna bli det motsatta!

  Jag fortsätter tro på mina favoriter!

 17. Schlagerpinglan

  @Adri, Man får ju inte glömma att de skulle bedöma artisternas insatser och inte gå efter favoritbidrag, så det kan ju fortfarande vara så att dina favoriter lockar till sig flest röster i slutändan. Tyvärr så tror jag att Kroatiens höga placering efter dagens rep till största del beror på Jacques röst men att de flesta inte är lika imponerade av låten, men jag fortsätter att hoppas på det bästa inför semifinalen. 😀

 18. Daniela

  Miruna från Timebelle har vunnit titeln av den fulaste klädda artist i ESC 2017, “Barbara Dex Award”! Hm, jag tyckte inte att det såg så så fult ut! Jag gillar detta bidrag och hoppas att de tar sig till final men jag är tvecksam.
  @Adri jag läser med intresse dina kommentarer därför att fler gånger har du uttryckt väldigt “accurate”mina egna tankar. Med två undantag tycker vi lika, de undantag vet du om, de är Ovidius ” Moment of Silence”‘och årets Irländska bidrag och artist. De är bland mina främsta favoriter. När det gäller Vitryssland, vill inte jag uttrycka annat än att jag har slutat lyssna och titta på dem precis som med Litauen. Samma öde delar alla skrikiga ballader som sjungs av de kvinnliga artisterna i år, jag orkar inte! Och jag är ledsen att bland de värsta tycker jag ör Georgien och Anja från Danmark. Sorry! Däremot Brendas Murray låter på ett annorlunda sätt och hans balad är “celestic and Beautiful”. Jag gillar också Australiens artist och dessutom har Maltas balad vuxit enormt mycket hos mig efter att lyssna på liveversionen på repetitionen! Hennes röst låter helt annorlunda i mina öron på ett mycket positivt sätt.
  @Mikaela: liksom du älskar min dotter Bulgariens bidrag. Jag vet inte varför jag inte hajar det men det kanske blir annorlunda i finalen.
  Hur som haver ESC scen i Kiev ser helt underbart vackert ut, de har gjort ett fantastiskt arbete! Det kommer att bli en fröjd för ögonen, ett fantastiskt spektakel! ☺️

 19. Daniela

  Brendans inte Brendas!

 20. Adri

  Daniela: Kul att mina kommentarer uppskattas 🙂

  Men dock finns det såfall en tredje sak vi är gravt oense om och det gäller ju de kvinnliga powerrösterna i år 🙂 Jag uppskattar ju Danmark, Polen, Albanien och Georgien jättemycket i år! 🙂

  Danmark och Polen räknar jag ändå med att få se i finalen, medan Albanien och Georgien är lite mer osäkra. Och för den delen avskyr jag Maltas låt, den är lite som ett glas ljummet vatten bara. Grå och trist! 🙂 Gillar inte Claudia som artist heller faktiskt.

  Jag gav Irland beröm för sitt rep igår för jag tyckte klippet lät bra, men enligt pressmedlemmar som såg hela repen, allihopa, så lät det tydligen väldigt falskt. Jag önskar naturligtvis aldrig artisterna något illa eller så, men jag personligen ser gärna att han kanske fortsätter falska lite för jag vill inte se Brendan i final! 🙂

 21. Daniela

  @Adri: angående Claudia: jag hade samma reaktion som du fram till liiverehearsels då jag råkade syssla med något annat i stället för att titta på henne men jag lyssnade och jag kom på mig själv: WOW! Det här lör bra! Så att nu har detta bidrag klättrat upp på min egen lista. Jag lyssnade också på Wiwi bloggarna, de var minst lika imponerade.
  Angående Brendon så tycker jag att fet var kanske dumt att han skulle uppträda själv för jag tycker att han passar bättre i en grupp då rösterna ” kombineras” och komplettera varandra! Han har en väldigt specifik stämma som inte faller i allas smaker! Jag hoppas att han inte sjunger falskt i semin och att han tar dig till final, för att this entry is the best one of all those Ireland had sent lately!
  Nåväl det är inte långt kvar tills nästa vecka, som jag nämnt tidigare kommer våra ögon att verkligen frossa i alla de underbara digitala kreationer som kommer att spelas i bakgrunden samtidigt som artisterna kommer att försöka ge det bästa av det de kan, förhoppningsvis!

 22. Daniela

  Det blev några fel hiten och dagen i min text, jag ser inte så bra just nu, sp jag ska inte skriva mer, ska faktiskt lägga mig!☺️

 23. Micke

  @Adri ett litet ord här och se nu till att inte missförstå detta. Tvärtemot det som märkliga individer kan tolka in i sånt här så ser jag dig som en av de trevligaste bekantskaperna här på Pinglans blogg. Du vet säkert vid det här laget hur jag fungerar och missförstår inte. Men vet du vad? Det du säger om att du blir irriterad på Vitryssland “I couldn´t care less”. Jättetråkigt för din del att du inte kan ta till dig bidraget så som jag gör för då hade du jädrar med mått gott 🙂

  Det viktigaste när man lyssnar på musik är att ta till sig och inte låta sig påverkas negativt av andras åsikter. Självklart är det roligast om man har samma uppfattning och låtarna men om inte. Stå på dig oavsett negativt andra säger. Jag älskar Vitrysslands bidrag (Inom mallen för ESC) och blir på så jädra gott humör av den. Det räcker mer än väl för mig. På samma sätt är det Adri med Sveriges bidrag som jag föraktar. Du verkar däremot älska bidraget och då ska jag skita fullständigt i det. Blir du på gott humör av det så är det väl bara att köra och skita i Mickes åsikt. Så enkelt är det 🙂

  Tyvärr har jag tappat bort din toppranking men jag lägger ut de tolv jag tycker riktigt bra om. Hur många av dem gillar du? Jag tar dem i bokstavsordning. Tror ni vet att Italien är min solklara etta ändå 🙂

  Armenien, Azerbajdzjan, Belgien, Bulgarien, Finland, Italien, Polen, Portugal, Rumänien, Ungern, Vitryssland, Österrike

 24. Micke

  Frankrike hade varit solklar på den toppen i sin första version. I den senare tappar den väldigt mycket och ramlar ur toppen

 25. Josefin

  Vilka härliga diskussioner som förs här 😀 Jag hänvisar till mina åsikter i vår podcast, gå gärna in och lyssna ni som inte hunnit. https://www.acast.com/visnackareurovisionhar
  Angående Bulgarien förresten så tror jag på en riktig topp-placering i år. Vi avverkar det bidraget i del 4 “Kust till Kust” och Vitryssland, som också diskuteras flitigt här, i avsnittet med temat “Inlandsklimat”.
  Kram på er!

 26. Adri

  Micke: Jag vet hur du skriver och vet att du inte menar något illa så du behöver inte sätta som små varningar innan du skriver 🙂

  Men sen vill jag bara korrigera två saker:

  1. Det är inte Vitrysslands låt som stör mig, den är lite charmig och trevlig. Artisterna stör mig som in i dock. Även om det baserat på lilla, lilla repklippet igår såg ut att ha blivit bättre.

  2. Jag älskar inte Sveriges låt, verkligen inte. Jag tycker låten i sig är ganska “meh, gödkänd” men att allt runt omkring från röst, performance etc etc är grymt 🙂

  Jag har ett gäng på nio låtar jag anser vara överlägsna i år och de är följande:

  – Belgien
  – Estland
  – Frankrike (Tråkigt att den inte klickar för dig längre. Jag älskar som sagt hela låten men jag börjar också tro att Alma mer eller mindre hade kunnat sjunga “bä bä vita lamm” och ändå lyckats få min röst)
  – Schweiz
  – Azerbajdzjan
  – Makedonien
  – Danmark
  – Rumänien
  – Lettland

  De är helt helt överlägsna i sin topp (det där var dock ingen rangordnigng)

  Sen finns det ett par låtar som jag också tycker riktigt bra om, men som inte når upp till “överlägset”-status och de är:

  – Österrike
  – Island
  – Italien
  – Israel
  – Polen
  – Finland
  – Sverige
  – Albanien
  – Bulgarien
  – Storbritannien

  Dessa tio låtar är också sådana jag har bra tankar om, men de åker samtidigt berg-o-dalbana på min topp 🙂

  Av din topp tolv dyker alltså åtta stycken upp i min topp 19 🙂 varav tre av dem bland mina överlägsna favoriter 🙂

  Kan också då säga att Armenien och Portugal är väldigt, väldigt nära min topp 19. Båda är precis där och nosar.

  Armenien hade garanterat varit med där om låten faktiskt lett fram till något. Men efter två fantastiska år där Armenien var i min topp 5 så var detta lite av en let-down.

  Blir alltid lika förvånad när du skriver att “Fly with me” är första armenska bidraget du kan uppskatta. Vi kan ju inte hört samma låt förra året. Om jag nu inte haft facit i hand skulle jag verkligen tro att det var en låt för dig (i ESC-sammanhang). Den hade enorma traditionella inslag, alltså någon med en hjärncell hade hört var den kom ifrån, den stack ut (vilket hör ihop med föregående punkt) och den sjöngs av en av tävlingens bästa röster de senaste tio åren. What’s there not to like? (Aja litet sidospår där)

 27. Adri

  Off-topic lite, men nu börjar EBU släppa klipp som visar mer specifikt hur det kommer se ut i rutan för bidragen. Belgien är ju årets orosmoment (och för min del, Makedonien men de har inte lika mycket favoritskap att leva upp till).

  Idag tycker jag Blanche tog ett stort steg framåt. Hon sjunger ganska högt för låten tycker jag, men baserat på ett annat klipp var det bara där i slutklämmen det lät så. Hon ser enligt pressen också mer bekväm ut idag men där måste hon öva mer.

  Sammanfattningsvis, stooort steg framåt, men samtidigt också ett stort steg kvar innan jag anser det vara TV-redo.

  https://m.youtube.com/watch?v=IZOeF8X_BMw&time_continue=34&ebc=ANyPxKrddrltrIxoqSw9MQrbPYff_wP64vfO-IuqAcfYRDXwZzKjqvahuvngbRq7YNT2lEdlWU_j0dZgNO9KZ2vUoSNwK7-qVA

 28. Schlagerpinglan

  Alla dagens TV-klipp samlar jag här under dagen (under namnen “2:a live-repet i Kiev”): http://www.schlagerpinglan.se/blog/2017/05/04/repetitionerna-infor-eurovision-2017-dag-5/

 29. Micke

  Snälla Adri menar du allvar? 🙂 Jag har hela tiden oroat mig för Blanche utrstrålning för jag vet hur viktigt det är för de som inte enbart kan fokusera på låten. Självklart är hela paketet bäst. Men det som hela tiden “räddat” min egen känsla för Belgien och Blanche är rösten. Den har hela tiden hållit ihop även om hela paketet sviktat. I detta nya klipp blir jag dock för första gången riktigt orolig. Först och främst för att det ser ut som Blanche flyr från någon kille som gjort henne illa, hon ser vettskrämd ut, och killar som gör tjejer illa har inte ens ett berättigande på den här planeten.

  Men en sak till och det gör det inte bättre. För första gången sviktar rösten. Hon inte bara ser vettskrämd ut utan låter dessutom så. Det kan väl ändå inte vara Belgiens tema till bidraget. Har svårt att tro det och blev faktiskt lite orolig nu.

  Du Adri har man som jag varit med om helt hjärndöda bloggar där allt missförstås och hat frodas då tar man till “små varningar” ibland.

  Ok 10 av mina topp 20 finns med på din topp 19 🙂

 30. Adri

  Micke: Har du kollat på klippet DanielD länkade under ett inlägg från idag? 🙂 Där ser man hela Belgiens rep (men med shaky-cam så det säger inte lika mycket) och där hör man att det bara är i sista slutklämmen av låten Blanche höjde sin röst sådär. Under resten av låten hade hon kvar sin mörka röst.

  Jag vet inte hur ESC-cirkusen är upplagd men jag gissar att artisterna efter varje rep har någon typ av rådgivning med ett gäng eller så, så jag tror bara det kommer bli bättre i alla fall 🙂

  Sen är det ju svårt för oss som bara har några få sekunder på oss att börja spekulera att läsa av någonting från artisterna, men enligt pressmedlemmar såg Blanche betydligt tryggare ut idag. Hon använde kroppen och till och med log då och då (vilket inte heller passar låten för den delen, men det visar ju ändå på mer självförtroende och trygghet).

  Om Blanche fortsätter ta kliv framåt och får lite mer rådgivning till både kroppsspråk och framför allt röst så tror jag på henne 🙂 Jag ger inte upp hoppet för “City lights”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se