SpanienTV-bolaget TVE har nu meddelat att den nationella final som kommer att utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2018 kommer att bestå utav de fem finalisterna av “Operación Triunfo 2017“. Det kommer att bli upp till tittarna att avgöra vilken artist och bidrag de vill skicka till Portugal i maj.

En av de kvarvarande artisterna i “Operación Triunfo 2017”:


Aitana (“Chasing Pavements” av Adele – OT 2017 – Gala 8)

Den nationella finalen kommer vara en del av “OT 2017” men sänds innan finalen av “OT 2017” och de fem kvarvarande artisterna kommer att få vars ett tävlingsbidrag som skrivits av fem “kända och hyllade” låtskrivare. Finalen lär kunna ses live via TVE 1, TVE International och rtve.es.

“OT 2017” sänds varje måndag kl. 22:35 CETTVE 1 och i skrivandets stund så finns det nio artister kvar i tävlingen, se resultatet från Gala 8. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Då jag själv precis börjat att bekanta mig med de tävlande artisterna (se artistpresentationer samt Gala 8-resultatet) så tycker jag att detta besked låter alldeles utmärkt. Inte nog med att man får lite extra tid att bilda sig en uppfattning om artisternas styrkor och svagheter, man har hela fem potentiella ESC-bidrag att se fram emot. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Spanien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se