Spanien Schlagerpinglan: I går kväll, måndagen den 15:e januari, sändes Gala 11 av “Operación Triunfo 2017“, den talangtävling som ska utse Spaniens representant i Eurovision Song Contest 2018. Här nedan ser ni vad som hände enligt wikipedia.org:

Av de sju kvarvarande artisterna så var det denna vecka Rois tur att lämna tävlingen efter att tittarna valde att rädda Ana Guerra. Hon kommer dock även att få medverka vid nästa veckas utröstningsduell då hon och Agoney tävlar om den sista platsen i specialfinalen den 29:e januari då Spanien väljer ut sitt ESC 2018-bidrag. De resterande fyra artisterna (Alfred, Miriam, Aitana och Amaia) är därmed redan kvalificerade dit.

Här nedan ser ni resultatet av Gala 11 samt länkar till artisternas liveframträdande.

Duo-framträdande i “Operación Triunfo 2017” – Gala 11:


Alfred & Miriam framför “Cuando Duermes” av Cómplices
(se även: Agoney, Amaia & Aitana famför “Lucha De Gigantes” av Antonio Vega)

Resultatet av “Operación Triunfo 2017” – Gala 11 – Veckans utröstning:

Artist Låt Resultat
Ana Guerra Por Debajo De La Mesa
(Armando Manzanero)
Räddad av tittarna
Riskerar att röstas ut nästa vecka
(29 jurypoäng)
Roi Heaven
(Bryan Adams)

Utröstad

Övriga artisters Gala 11-framträdanden och resultat:

Artist Låt Resultat
Amaia Love On The Brain
(Rihanna)
Räddad av juryn
(40 jurypoäng)
Miriam What About Us
(Pink)
Räddad av juryn
(36 jurypoäng)
Alfred Sign Of The Times
(Harry Styles)
Räddad av juryn
(35 jurypoäng)
Aitana Procuro Olvidarte
(Manuel Alejandro)
Räddad av Akademins personal
(34 jurypoäng)
Agoney Eloise
(Tino Casal)
Riskerar att röstas ut nästa vecka
(33 jurypoäng)
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter flera veckors velande så tror jag nu att jag kommit fram till att Miriam och Aitana förmodligen är de artister jag håller en extra tumme för. Lyckligtvis var båda bland de fyra artister som räddades vidare till den spanska ESC-finalen av OT-juryn och OT-lärarna. Den övriga två, Alfred och Amaia har jag däremot aldrig riktigt fattat tycke för även om den sistnämnda imponerat ett flertal gånger med sina framträdanden.

Som sagt, under resans gång har många av artisterna presenterat både högt och lågt och det gäller inte minst Ana Guerra och Agoney som nu får duellera om den sista finalplatsen. I nuläget lutar jag åt Ana Guerra men allt hänger på hur det går den 22:a januari då Gala 12 avgörs. Men, men… i slutändan så tror jag att det mesta hänger på tävlingsbidragen. Finalen blir dock lite trevligare då man “lärt känna” artisterna lite bättre under dessa veckor. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Spanien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Spanien 2018: Resultatet av Operación Triunfo – Gala 11”

  1. Daniel

    jösses vilket bra framträdande Amaia gjorde. Detta måste absolut sparas i mina favoriter.

  2. Schlagerpinglan

    @Daniel, Grattis. I brist på egna wow-upplevelser från OT 2017 så får jag i stället glädja mig åt att andra hittar guldklimpar. 🙂 Även om det är något hos Amaia som inte riktigt faller i god jord här (jag vet inte riktigt vad det är) så håller jag med om att hon ännu en gång imponerade. 🙂

    Personligen så börjar jag nu att bli lite otålig och tycker att finalen borde hållas redan nästa vecka, även om det kanske inte skadar att vi får ytterligare lite smakprov på artisternas förmågor innan det slutliga valet görs. Alla de resterande artisterna (både de fyra klara och de två hoppfulla) kan mycket väl göra en bra insats i Portugal – det mesta hänger ju trots allt på tävlingsbidragen och på hur väl de passar artisternas sång- och artiststil.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se