Sverige I kväll klockan 20:00 startar den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, och den sänds från Malmö.

Showen kan ni följa via SVT1, SVT Play och svt.se där det även finns en snabbguide med allt man behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer m.m.).

Här nedan ser ni vilka bidrag och artister som tävlar i kvällens deltävling, vilka låtskrivare som ligger bakom bidragen samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner, 0:30 från de inledande repetitionerna samt låttexterna och länkar till SVT:s Bidragsbibel där ni kan läsa mer om artisterna och bidragen.

Se även: “Snabbkoll på Malmös publikrep” för resultatet av publikundersökningen och oddsen efter det första genrepet med publik.

Lyssna på bidragen i Melodifestivalen 2018, Deltävling 3, Malmö 17/2:
1. “A Bitter Lullaby”, Martin Almgren
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Josefin Glenmark, Märta Grauers)
2. “Stark”, Barbi Escobar
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Barbi Escobar, Costa Leon, Andreas ”Stone” Johansson)
3. “Cuba Libre”, Moncho
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Jimmy Jansson, David Strääf, Markus Videsäter, Axel Schylström, Moncho)
4. “Party Voice”, Jessica Andersson
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jessica Andersson)
5. “Min dröm”, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Thomas G:son, Alexzandra Wickman)
6. “Cry”, Dotter
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Linnea Deb, Peter Boström, Thomas G:son, Johanna ”Dotter” Jansson)
7. “Everyday”, Mendez
2:30-studioversionlåttext & bidragsfakta30-sekunders-rep
(Leopoldo Mendez, Jimmy Jansson, Palle Hammarlund)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Som ni kan se av ESC-veckoschemat så bjuder lördagskvällen inte bara på Sveriges MF-deltävling utan även en final i Montenegro samt deltävlingar i Ukraina, Slovenien, Litauen, Lettland, Ungern, Estland och Island.

För min del så blir det framför allt Ukrainas, Sveriges och Montenegros shower som jag kommer att följa medan de flesta andra blir utspridda under de följande dagarna. Att jag skulle hoppa över någon är däremot inget alternativ. 🙂 Jag återkommer senare i dag med ett sammanfattande schema och mina förhoppningar inför kvällen. Nu ska jag däremot lyssna in mig lite mer på de svenska bidragen. På återseende. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Melodifestivalen 2018: Lyssna på 2:30 av Malmös bidrag”

 1. Adri

  Kvällen kommer för min del handla 25% om Barbi Escobar och 75% om Dotter.

  Men jag tror inte på någon av dem. Dotter kan med lite tur kanske få en biljett till Andra Chansen, men jag kan inte skaka av mig känslan att hon ändå kommer få sjätteplatsen.

  Och Barbi är det väl ingen som egentligen tror på?

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har inte riktigt förstått det där med Dotters låt, som jag fram tills nu mest sett som ett litet sömnpiller, men det var ju helt annorlunda när man fick höra lite mer av bidraget. Mycket lovande, men jag är rädd att det är ett sådant bidrag som jag inte kommer att falla för förrän långt efter att MF är avgjort, men man ska aldrig säga aldrig. Kanske blir jag övertygad i kväll. Intressant ska det bli i alla fall. 🙂

  Vad gäller Barbi så skulle jag gärna vilja se henne i Andra Chansen, men det kan nog bli svårt med tanke på konkurrensen. Kanske om hon tävlat i någon av de andra deltävlingarna, men inte denna… tyvärr. :/

 3. Adri

  Grejen är att jag har läst jämförelser mellan Dotter – ”Cry” och ”Statements” (2017) och ”Dumb” (2013).

  Båda var pressens favoriter, lågoddsare från start, hyfsat kända. Men i slutändan var låtarna eller artisterna för svåra för den breda publiken. Och det slutade med misslyckande för de båda.

  Förhoppningsvis går ”Cry” direkt till finalen. Men om jämförelserna går att backa upp så hoppas jag väl bara isf att Dotter isf kommer närmre ”Statements” än ”Dumb”.

  Menmen… man tror inte alltid på sina favoriter. Erfarenheter talar ju sitt tydliga språk.

  Sverige vill ha trygga, tråkiga Martin. Inte nytänkande och mystiska Dotter.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Det låter väl ganska troligt att “Cry” kan gå samma öde till mötes som “Dumb” (som jag älskade) och “Statements” (som jag inte ville ha vidare från deltävlingen ens) då de alla kan anses vara lite för “svåra”, i alla fall när de ställs mot lite “lättare” bidrag i en omröstning där man inte hinner vänja sig vid bidragen speciellt mycket först. Men, men… det har ju ännu inte inträffat någon större skräll i år så det är väl på tiden nu kan man tycka. 🙂

 5. Stefan

  Tycker nog Jessica A är bäst, ganska lik hung up med Madonna. I övrigt inte så bra låtar. Mendez sjunger inte så bra.

 6. Adri

  Efter att ha sett alla framträdande så är jag desto mer förberedd på Barbi’s och Dotter’s uttåg ur tävlingen. Deras hjärtan blixtrade inte alls så att säga, ändrade knappt nyans. Knappt Kalles heller.

  De tre jag tippat skulle åka ut från början, men verkligen inte hoppats skulle göra det, och jag verkar än ha rätt. Men jag hoppas hjärtat i bild ger en felaktig bild. Sista som lämnar en är hoppet sägs det.

 7. Isabell

  Håller med dig Stefan, enda låten som jag tycker håller måttet är Jessica Andersson och hennes schlagerdänga ”Party Voice” 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se