ESC 2018 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2018, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Portugal. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

San Marino i Eurovision Song Contest:

San Marino
Land: San Marino deltagit 8 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: SMRTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2008 Miodio kom 19:e i semi 1 med “Complice

San Marinos samtliga bidrag
och resultat i Eurovision Song Contest:
2017: Spirit of the Night“, Valentina
Monetta and Jimmie Wilson
(Internval) 18:e i semi 2
2016: I Didn’t Know“, Serhat (Internval) 12:a i semi 1
2015: Chain Of Lights“, Michele Perniola
& Anita Simoncini
(Internval) 16:e i semi 2
2014: Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (Internval) 24:a i finalen
2013: Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (Internval) 11:a i semi 2
2012: The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)
“,
Valentina Monetta
(Internval) 14:e i semi 1
2011: Stand By“, Senit (Internval) 16:e i semi 1
2010: – – – – – –
2009: – – – – – –
2008: Complice“, Miodio (Internval) 19:e i semi 1

San Marino i Eurovision Song Contest 2018:


San Marinos ESC-2018-bidrag: “Who We Are”, Jessika featuring Jenifer Brening

Lyssna på San Marinos Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Who We Are final-framträdandeofficiell videotext
Fler tolkningar: live i Londonlive i Tel Avivlive i AmsterdamKaraoke version
Låtskrivare: Mathias Strasser (t&m), Christof Straub (t&m), Zoe Straub (t&m), Jenifer Brening (t&m), Stefan Moessle (t&m)
Startnummer: nr 4 i Semifinal 2 (10:e maj)
Uttagning: För första gången så utsåg TV-bolaget SMRTV San Marinos ESC-bidrag genom en nationell uttagning. Tävlingen, som de arrangerade tillsammans med 1in360.com, var öppen för artister i hela världen och de elva aritsterna valdes ut på olika sätt. Efter två inledande shower, där en jury utsåg artisternas final-bidrag, valdes vinnaren ut i en direktsänd final den 3:e mars. Läs mer om 1in360 här: “San Marinos Eurovision-bidrag 2018“.
Artister: Jessika Jessika Muscat
jessikamusic.comyoutubetwitterfacebook
wikipediaeurovision.tv
Jenifer Brening jeniferbrening.comyoutubetwitter
instagramfacebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: “Efter nationella finalen”-intervju (av ESC Bubble)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av OGAE UK)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av eurovoxx)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av ESC Bubble)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av wiwibloggs.com)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av esckaz.com)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
Escxtras Review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs Review-video
(inkl. teamets betyg)
Odds (2018-04-20): Ej vidare till final (plats 18 av 18) & botten-3 (plats 41) av de 43


Åsikter och spekulationer om San Marinos bidrag och chanser i Eurovision 2018:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final San MarinoSan MarinoSan MarinoSan MarinoSan Marino Betyg: 2 / 5
Att se Jessika i ESC framkallar ungefär samma känslor hos mig som när Claudia Faniello representerade Malta förra året: glädje över att det äntligen gick vägen och lite sorg över att det är med ett bidrag som inte är i närheten så bra som många andra av sångerskans försök i de nationella uttagingarna. Det spelar m.a.o. ingen roll att jag tycker riktigt bra om Jessika som artist, de flesta av beståndsdelarna i “Who we are” är så långt från vad jag gillar att jag inte ens vill gå in på detaljer här. Duon ser i alla fall ut att ha roligt på scenen så det är i alla fall en ljusglimt.

När det gäller San Marino-valet i stort så blev det en dubbel besvikelse eftersom jag så länge hade rejäla förhoppningar om att de hade något stort på gång. Själva uttagningen imponerade med ett flertal riktigt bra låtar och intressanta artister. Pengafrågan gjorde visserligen att man fick kompromissa lite vad gäller showerna och röstningen (crowdfunding) men det var småsaker som skulle kunnat filats till under de kommande åren. Nu slutade det som en kalldusch och frågan är om det blir någon fortsättning på denna så lovande uttagning. Någon finalplats tror jag nämligen inte att det blir för San Marino i år.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Det är inte utan att jag blir lite ledsen för San Marinos skull. Efter en sådan ambitiös uttagning, där det såg så lovande ut så länge, så hade i alla fall jag hoppats att de skulle ha lite mer att visa upp. Kanske gör min besvikelse att jag blir lite väl hård i min dom. Kanske har San Marino riktigt höga poäng att vänta från Malta (Jessikas hemland) och utlandsboende tyskar (Jenifers hemland) och kanske finns det en efterfrågan på kvinnlig rap som jag är helt omedveten om. Ingenting är omöjligt men jag har väldigt svårt att se något annat än en finalmiss för denna duo.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2018: San Marino – “Who We Are” – Jessika feat. Jenifer”

 1. Zacke

  Tyvärr San Marino. Det här håller inte. Tycker det är en mycket konstig låt, som endast skulle existera i eurovision. Först lite 00-schlager, som oftast placerade sig långt ned. Sen helt omotiverad rapp på det. Texten hänger inte heller ihop. Artisterna är väl inte direkt dåliga men inte heller särkilt imponerande. Sätter betyget 1/10 för att något av San marions tidigare låtar i tävlingen varit ännu värre. Tror tyvärr för San marions del att det här kommer leda till ännu en sista placering i semifinalen. Kanske att Malta kan ge dem lite poäng.

  Bästa: Min favorit är den låt de tävlade med i sin debut 2008, ”Complice”. Kanske inte världens bästa rockballad, men den hade ändå en fin melodi och något eget. Dessutom får jag rätt sköna Bond-vibbar av den . Hade önskat att de försökte chansa med något liknande igen eller åtminstone något inhemskt.

  Sämsta; Senaste tre åren har San marino varit min allra botten. Har inget positivt att säga om dem över huvudtaget. Ingen av dem är dock sämst. Sämst är ”Social network song” 2012. Ett vedervärdigt försök att hänga med i nutidens sociala medier, helt utan glimten i ögat. Både text, melodi och produktion är horribel och framträdandet var verkligen sista droppen.. Tillsammans med Österrike samma år och Moldavien 2006, de absolut sämsta som någonsin deltagit enligt mig.

  Glädjepiller
  Crisalide” 2013 en av få låtar av Ralph siegel de senaste 15 åren som faktiskt varit helt okej. Hade förtjänat en finalplats.

 2. Adri

  Här verkar jag vara ensam om att gilla denna låt. Jessika är EXTREMT svag live, men låten är så pass härlig så jag kan inte vara för hård. En 19e plats på min lista 🙂 Det bästa med låten är naturligtvis Jenifer’s live. Om de hämtar sig live lite grann och får ett passande framträdande så tror jag iaf att de ändå kan undvika sistaplatsen. Jag hoppas det också 🙂 För så dålig tycker jag inte den är.

  Jag hoppas på att den tar en finalplats, men jag är realist så jag inser att det är för mycket att önska. Den kommer inte komma topp 15 i sin semifinal – kanske t.o.m sist men jag tror faktiskt inte det. Men samtidigt kan jag för mitt liv inte komma på vem det annars skulle vara som får den placeringen. Det kanske blir som första semifinalen 2016 när Estland kom sist, till bokstavligen ALLAS förvåning.

  Jessika behöver bättra sin liveröst rejält, och jag hoppas robotarna försvinner 🙂

  19 på min lista iaf 🙂

  Bästa från San Marino någonsin:
  – “Maybe”, från 2014. (ÖVERLÄGSEN! Detta är resultatet man hade väntat sig om Abba hade gjort en Bond-låt 🙂 Grymt! Jag har full förståelse för att detta blev San Marinos första finalbiljett 🙂 )

  Sämsta från San Marino någonsiN:
  – Tyvärr finns här fler alternativ… men… jag väljer nog “Chain of lights” från 2015. Seriöst?? Hur kom den inte sist? Ett av få tillfällen då en nästsista plats var överskattat.

  Glädjepiller?
  – Nej inte direkt, men om man spelar in artisternas glädje så kan jag väl sätta “Spirit of the night” från 2017 här. Men då är det inte mitt glädjepiller, utan artisternas egna 🙂

 3. Micke

  ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NU BÖRJAR DET LIKNA NÅGOT!!!!!!!!!

  Trodde aldrig jag skulle få uppleva detta inom MF eller ESC men till slut satt det bara där. Äkta robotdans i ESC. Definitivt en omöjlighet i MF i alla fall. Självklart är jag ironisk men samtidigt ser jag hellre dessa robotar dansa än de uppenbarelser i främst MF som får magsyran att bubbla på ett onormalt sätt. För med handen på hjärtat kan jag i alla fall slå fast att det åtminstone ser mer naturligt ut när robotarna rör sig i märkliga rörelser än när sångerskan Jessika gör det, även om hon ser mer normal ut än vad det brukar se ut som när mänskliga robotdansare rör sig.

  Bidraget i övrigt då? Hmm! Jag hörde en som sa att man får gå tillbaka minst till 70-talet för att inte hitta bidrag som låter precis som den här. Nu var jag inte med på 70-talet men jag är med helt och hållet på vad hon sa för det är ju definitivt inget bidrag som man inte tycker sig känna igen.

  Än värre är att det för mig är ett väldigt tråkigt och stereotypt bidrag som bara bryts av när det blir lite rap av en annan tjej. Vad värre är så hjälper det ju inte upp bidraget utan det blir än värre när hon kommer in och stör ytterligare.

  Tänkte först ge den (1/10) i betyg men insåg sedan att det inte hade varit seriöst för så dålig som Finland, Irland och i synnerhet Sverige är den ju trots allt inte.

  Betyg (2/10)

  San Marinos bästa genom tiderna:
  Har fortfarande väldigt svårt att greppa att den här inte gick till final. Visserligen har det inte sprutat ut bra bidrag från San Marino men den här tycker jag borde varit självklar finalist. Bidraget är “Crisalide”, Valentina Monetta från 2013

  San Marinos sämsta genom tiderna:
  Det här är egentligen inte sämre än något annat från San Marino men det blir så tråkigt att ta samma artist igen. Bidraget är “Stand by me”, Zenit från 2011

  San Marinos största glädjepiller:
  Har tyvärr inte funnits något bidrag från detta land som fått mig på lite extra gott humör oavsett om det var bra eller dåligt.

  San Marinos bästa bidrag 2018:
  Detta är egentligen inte speciellt bra men i en genre som alltid får mig på gott humör

  https://www.youtube.com/watch?v=V12MOqo9avI

 4. Johan

  Alltså det här kommer förmodligen komma överlägset sist. Tycker artisterna själva att det här är bra?

 5. En polack

  INFÖR EUROVISION 2018 – SAN MARINO:

  “Who We Are” låter som en av de här artificiella bidragen som egentligen är skrivna för Malta ESC. Det är en av dessa optimistiska handklapps ESC-poplåtar. Det är en väldigt lam refräng och verserna är upphottade när tyska Jennifer kommer in och rappar. Jag tror det hade varit smartare att skicka Sara De Blue. Låten var kanske inget att hänga upp i granen men hon kändes som den seriösa vinnaren av deras uttagning. Här. Den engelska texten är hemsk och när Jessika äntligen tar sig till ESC så gör det lite ont att det är med just den här kraftlösa låten. Det hade varit roligare om Valentina Monetta sjöng och Serhat tog sig an rapen. Det skulle vara succé. Tro mig. Jessikas tre minuter i den här tävlingen är inte hennes riktiga tre minuter. Det mesta hon har gjort i Malta har varit mer ihågkombart och av högre prestanda.

  Apropå uttagning. San Marinos 360-grej var ett helvete för journalister och ESC-nördar. Man orkade inte ens följa den även om jag gjorde det i kombination med mycket vilja 🙂 Det var nästan så krångligt så att det var snurrigt-roligt om ni förstår vad jag menar – man visste hur det skulle sluta. Men jag fattar ändå inte varför San Marino börjar samarbeta Italien och då menar jag deras tv-bolag som ansvarar för tävlingen. De behöver kanske inte börja pakta men åtminstone dela kontakter och producera, få fram genuin musik. Ta bort det här konceptet och jag tror det skulle gynna dem att skicka lite kulturell musik som t.ex. någon dramatisk ballad på italienska eller ett rockband eller Valentina Monetta med en kvalitativ låt varför inte – femte gången gillt.

  Jennifer gör vad hon ska göra. Hon adderar lite hookighet och saas även om rappen är lite malplacerad och cringe så tar man sig ändå ifrån dem här tillplattade sångstunderna då Jessika sjunger. Refrängen stryker medhårs och bryggan är lite för nedtryckt. Det är låten som läcker och är kvalitélös inte Jessica och Jennifer. Jurygrupper kommer inte respektera den här låten. Däremot så röstar Tyskland, Malta och Italien i den andra semifinalen så där har San Marino lite tur. Ja. Vad ska hända med den här låten i semin? Den kommer komma näst sist eller sist totalt när man lägger ihop alla poäng. Som jag har redan skrivit så är jag besviken på att San Marino istället för att skicka en låt som visar upp landets musiksmak och musikkultur så kör dem på med en random uttagning där ena deltävlingen/heatet spelades in i Bratislava och något annat låtskrivarläger i Österrike samt elva olika artister… Total kaos var det. Kan ännu inte reglerna. De borde skala av allt och satsa internt. Det skulle jag råda demf.

  Som en liten bonus så tycker jag (precis som många andra ESC-fans) att den här låten är löjligt lik Måns Heroes. Jag hörde mashupen som klickade perfekt. En av alla Mashhups jag hade längtat efter 😉 Nästan plagiat-nivå för min del samt att texten rimmar som + och -.

  BETYG: 2/10

  San Marinos bästa bidrag enligt mig: San Marino 2013: Valentina Monettas Crisalide – En fantastisk italiensk schlagerballad. Den borde ha tagit San Marino till final och inte tråkiga Maybe året efter. Men jag vill också ge lite beröm till deras debut-bidrag 2008: Complice som var en ganska dov lite 80-tals influerad rock låt som kanske inte var så polerad men att den kom sist den semifinalen var lite väl snålt men Eurovision är aldrig rättvis 🙂

  San Marinos sämsta bidrag enligt mig: San Marino 2015: Det var svårt att välja men inte pga av den höga nivån direkt… 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se