ESC 2018 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2018, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Portugal. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Ryssland i Eurovision Song Contest:

Ryssland
Land: Ryssland deltagit 20 gånger – vunnit 1 gång: 2008
TV-bolag: C1R se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Youddiph kom då 9:a av 25 med “Vechni Stranik

Rysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2017: Flame Is Burning“,
Yulia Samoylova
(Channel One Russia: Internval) Yulia stoppad
av Ukraina
2016: You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
(RTR: Internval) 3:a i finalen
2015: A Million Voices“, Polina
Gagarina
(Channel One Russia:
Internval
)
2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR: Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia:
Internval + The Voice,
Golos-vinnaren
)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR: Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia:
Internval
)
16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR: Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia
Prikhodko
(Channel One Russia:
Nationell uttagning
)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR: Nationell uttagning) 1:a i finalen

Ryssland i Eurovision Song Contest 2018:


Rysslands ESC-2018-bidrag: “I Won’t Break”, Julia Samoylova

Lyssna på Rysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: I Won’t Break officiell musikvideotext
Fler tolkningar: live i MoskvaMeeKeeChoo Remix
Låtskrivare: Netta Nimrodi (t&m), Leonid Gutkin (t&m), Arie Burshtein (t&m)
Startnummer: nr 6 i Semifinal 2 (10:e maj)
Uttagning: Läs om internvalet här: “Yulia Samoylova representerar Ryssland 2018!” – “Rysslands Eurovision-bidrag 2018“.
Artist: Julia Samoylova
(Yuliya Samoylova)
jsvok.ruyoutubetwitterinstagramvk
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Profile Video (av eurovision.tv)
Julia Samoylova will represent Russia (av eurovision.tv)
“Moscow Eurovision Party 2018”-intervju (av wiwibloggs.com)
“Moscow Eurovision Party 2018”-intervju (av ESCKAZ.com)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
Escxtras Review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs Review-video
(inkl. teamets betyg)
Odds (2018-04-28): Vidare till final (plats 8 av 18) & mitten-tippad (plats 23) av de 43


Åsikter och spekulationer om Rysslands bidrag och chanser i Eurovision 2018:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 3- / 5
( – – – )
Schlagerpinglan tror: Till final
( – – – )

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2018: Ryssland – “I Won’t Break” – Julia Samoylova”

 1. En polack

  INFÖR EUROVISION 2018 – RYSSLAND:

  Tyvärr. Jag vet att det här är en låt som man inte ska bedöma och kritisera utifrån ögon och öron. Julia har satt sitt land på kartan och hon kommer förtydliga den stämpeln med att inte kvalificera sig till final. För mig tar jag bort alla rubriker och historier åt sidan och fokuserar på Julia själv. Jag vet att det finns många ryssar som inte vill se henne i ESC och det var ju tv-bolaget som valde ut henne inte Julia som bad att vara med. Fast med den där bebis-rösten och utdragna låten så blir inte ens Monika Kuszynska glad. Ryssland brukar skicka bra bidrag men den här låten är hemsk. Otroligt Oimponerad och för första gången så får Ryssland inga mercy-poäng från grannländerna så Ryssland åker ut med huvudet före!

  BETYG: 1/10

 2. Adri

  Alltså, nu startar jag med att state the obvious: Det här är SÅ MYCKET BÄTTRE än “Flame is burning”. Tack och f***ing lov för det i alla fall.

  Men med det sagt, nej jag gillar inte det här allt för mycket. Jag litar inte alls på Yulia’s förmåga. Hon känns svag och svajig. Och låten är ganska billig, am I right? Yulia låter också som ett barn.

  Jag trodde inte det här skulle yttras från mig på många många år, men det är dags nu: Jag tror inte det här kommer till finalen. Jag tror Ryssland missar, för första gången. Juryn kommer nog dissa detta, och jag tror iofs att tittarna kanske vill ha den i finalen, men jag tror inte de kommer vara tillräckligt många för att kompensera juryns bottenpoäng. Det är min gissning.

  På min lista återfinns denna lilla trudelutt på plats 36 om jag minns rätt 🙂

  Rysslands bästa genom tiderna:

  – “Solo” med Alsou från 2000 🙂 Härligt nostalgiskt för en 90-talist för mig 🙂

  Rysslands sämsta genom tiderna:

  – “Nobody hurt no one” med Natalia Podolskaya från 2005. Alltså jag avskyr denna jävla låt. Och hennes röst är såååå irriterande. Usch. Gnälligare låt får man fan leta efter. Nej, den här vill jag inte tänka på mer.

 3. Micke

  Detta är mitt största dilemma i ESC 2018. Vet inte hur många gånger jag nu lyssnat på bidraget men jag vet fortfarande inte vad jag tycker. Jag pratar givetvis bara om det musikaliska. Det övriga som vissa vill blanda in lämnar jag helt utanför.

  Är detta bra, hyfsat, dåligt eller vad? Det verkar som jag måste se det i semifinalen först så det är bara att vänta ut den och sedan kanske hitta en bedömning. Betyget jag nu ger är som ni inser högst preliminärt.

  Betyg (6/10)

  Tidernas bästa ryska bidrag:
  Jag har egentligen inget bästa bidrag från Ryssland men ger det ändå till detta bidrag på grund av vad dessa tjejer tvingades genomlida. En publik som aldrig lärt sig vad mänsklighet innebär och som nedlät sig till att bua ut dessa stackars tjejer. Varma kramar till er tjejer från Micke i Sverige. Bidraget är “Shine”, The Tolmachevy Sisters från 2014.

  Tidernas sämsta ryska bidrag:
  Är det helt säkert att det verkligen är Rysslands bidrag det här? Känns som ytterligare ett i mängden från Sverige. Det räcker med att säga att detta är sannerligen inte bra. Bidraget är “Get you”, Alexey Vorobyov från 2011.

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Finns det överhuvudtaget någon konkurrens? Vet att det finns folk utan humor som inte ser glädjen i detta bidraget men det är ju tyvärr deras förlust. Jag ser glädjen och jag fullkomligt älskar dessa gummor, i synnerhet den lilla underbara. Titta bara på lyckan i hennes ögon. Då om någon gång inser man att man har ett hjärta som känner. Hoppas bara att ni irl åtminstone är hälften så lyckliga som ni ser ut här. Föredrar absolut versionen från ryska finalen. Bidraget är “Party For Everybody”, Buranovskiye Babushki från 2012.

  Borde ni ha skickat i år:
  Internval så något val fanns inte

  @Adri, ja du. Om jag inte gjort så som jag gjorde i mitt val med bästa bidraget så hade du och jag än en gång haft riktigt olika åsikter. Du kan ju bara gissa vilket jag haft som mitt bästa i så fall 🙂

 4. Adri

  Micke: Åh nej, säg inte att du hade haft låten från 2005 som “Bästa låt”? Jag blir så provocerad av den. För än en gång, så har den sådan potential. Jag gillar verserna. I do. Helt seriöst, verserna är riktigt bra. Men personen som bidrog med refrängen borde ju fått sparken från projektet långt innan dess att låten färdigställdes.

  Det är lite rockigt (med betoning på LITE), och sånt gillar du jag vet. Men det här? Det är ju inte bra. Refrängen är så gnällig och släpig, och passar inte alls in tillsammans med versens attityd.

  Och on top of that, så är sångerskans röst så pass irriterande att efter att låten spelats klart så får jag ta några tabletter.

  Bara lyssna (du kanske minns den som bättre än vad den är… tro mig: I’ve been there 🙂 ):

  https://www.youtube.com/watch?v=HQhgevOeh1E

  – Med det sagt så är faktiskt ditt “sämsta bidrag”, ganska så jäkla illa. Men 2005 drar det ett steg längre med den refrängen.

  Eller så kanske jag har fel, och din kommentar syftade på nåt helt annat

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se