ESC 2017 Schlagerpinglan: Det har nu gått ungefär en månad sedan finalen av Eurovision Song Contest 2018 avgjordes, se resultatet här, och efter en liten paus från ESC-bubblan (där jag passat på att njuta av den fina sommaren) så känns det som att det är dags för en liten mjukstart av bloggen igen. 😀

För att komma i rätt stämning så inledde jag med att återuppleva de 26 finalbidragen och upptäckte att en hel del hänt under den gångna månaden. Här nedan ser ni hur jag personligen rangordnar bidragen så här en månad efter finalen i jämförelse med hur listan såg ut direkt efter finalen. Observera att allt baserar sig på min personlig smak och ingen hänsyn tagits till s.k. “jurytänk”.


Cyperns ESC 2018-bidrag:Fuego“, Eleni Foureira

Schlagerpinglans uppdaterade final-rangordning – ESC 2018: 18-06-12 (18-05-12)
Cypern 1. (1.) Cypern Fuego“, Eleni Foureira (slutade 2:a)
Australien 2. (2.) Australien We Got Love“, Jessica Mauboy (slutade 20:e)
Ukraina 3. (4.) Ukraina Under The Ladder“, MELOVIN (slutade 17:e)
Danmark 4. (3.) Danmark Higher Ground“, Rasmussen (slutade 9:a)
Nederländerna 5. (7.) Nederländerna Outlaw In ‘Em“, Waylon (slutade 18:e)
Albanien 6. (8.) Albanien Mall“, Eugent Bushpepa (slutade 11:a)
Ungern 7. (10.) Ungern Viszlát nyár“, AWS (slutade 21:a)
Moldavien 8. (6.) Moldavien My Lucky Day“, DoReDoS (slutade 10:a)
Italien 9. (5.) Italien Non Mi Avete Fatto Niente“,
Ermal Meta e Fabrizio Moro
(slutade 5:a)
Serbien 10. (11.) Serbien Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika (slutade 19:e)
Frankrike 11. (13.) Frankrike Mercy“, Madame Monsieur (slutade 13:e)
Österrike 12. (16.) Österrike Nobody But You“, Cesár Sampson (slutade 3:a)
Estland 13. (9.) Estland La forza“, Elina Nechayeva (slutade 8:a)
Storbritannien 14. (14.) Storbritannien Storm“, SuRie (slutade 24:a)
Portugal 15. (15.) Portugal O Jardim“, Cláudia Pascoal (slutade 26:a)
Spanien 16. (17.) Spanien Tu Canción“, Amaia y Alfred (slutade 23:a)
Litauen 17. (21.) Litauen When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė (slutade 12:e)
Finland 18. (22.) Finland Monsters“, Saara Aalto (slutade 25:a)
Tjeckien 19. (12.) Tjeckien Lie to me“, Mikolas Josef (slutade 6:a)
Sverige 20. (23.) Sverige Dance You Off“, Benjamin Ingrosso (slutade 7:a)
Tyskland 21. (19.) Tyskland You Let Me Walk Alone“,
Michael Schulte
(slutade 4:a)
Irland 22. (24.) Irland Together“, Ryan O’shaughnessy (slutade 16:e)
Slovenien 23. (18.) Slovenien Hvala, ne!“, Lea Sirk (slutade 22:a)
Bulgarien 24. (20.) Bulgarien Bones“, Equinox (slutade 14:e)
Norge 25. (25.) Norge That’s How You Write A Song“,
Alexander Rybak
(slutade 15:e)
Israel 26. (26.) Israel TOY“, Netta (slutade 1:a)

Schlagerpinglan: Vad gäller topp-två och botten-två så är listorna oförändrade, så tydligen är det de bidrag som gjorde störst intryck på mig under finalkvällen (både positivt och negativt) som jag håller fast mina åsikter om medan de andra är lite mer flytande.

Glädjande nog så har en del bidrag klättrat (t.ex. Österrike, Litauen, Finland och Ungern) medan andra, inte helt förvånande, dalat. Värst blev det tydligen för Tjeckiens bidrag, som redan under final-kvällen började att kännas lite mindre intressant än den gjort under för-säsongen, men även andra bidrag, bl.a. de från Slovenien, Bulgarien, Estland och Italien har förlorat en del av sin glans för mig. Men, men… mina två största favoriter, Cypern och Australien, håller än och kommer med största sannolikhet att fortsätta att sprida glädje här hemma under lång tid framöver. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2018: Schlagerpinglans final-topp-26 (en månad senare)”

 1. Adri

  Hmm – några reflektioner en månad efter ESC-finalen:

  • Estland är fortfarande bäst!
  • Jag vet FORTFARANDE inte om jag gillar eller ogillar Nederländernas bidrag.
  • Österrike förtjänade fortfarande inte juryvinsten i mina ögon.
  • Spaniens låt har sjunkit mest hos mig, och då var den inte vidare högt upp till och börja med.
  • Sverige kan fortfarande vara ganska stolta över ”Dance You Off”.
  • Tyskland var årets mest överskattade låt.
  • Schweiz saknas fortfarande! 🙁

 2. Nathalie

  Jäklar vad du måste tycka illa om Israels låt. Är det kycklingkacklandet eller det lite feministiska budskapet, eller något annat som stör dig?
  Enbart nyfiken, eftersom jag själv tycker det är en förbaskat härlig och mycket underhållande låt med en av de charmigaste artisterna på länge. Bäst av de alla? Nope. Men absolut topp tio enligt mig.

  Men smaken är ju som baken. Jag förstår fortfarande inte hur en enligt mig extremt tråkigt bidrag som Danmark kunde få så mycket tittarröster. Obegripligt!

 3. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Jag har verkligen försökt att ta till mig det israeliska bidraget men det är något där som stör mig rejält och som hindrar mig från att gilla det. Själva budskapet har jag i alla fall inget emot (ser inget fel med starka tjejer som står upp för sig själva och sätter gränser) utan det är snarare något med låten (speciellt då kacklandet) och själva artisten som inte alls fungerar för mig. Många andra verkar dock gilla kombinationen så vad gäller “vann rätt låt”-frågan så finns det inget att invända mot utan jag gratulera Israel och hoppas på bättre tur nästa år. Som sagt, smaken kan vara rejält delad ibland. 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… Schweiz är fortfarande saknad även här… liksom Makedonien och Georgien. :/

 5. Krille

  Min slutgiltiga top 10
  1. Ungern
  2. Italien
  3. Tjeckien
  4. Moldavien
  5. Danmark
  6. Norge
  7. Ukraina
  8. Cypern
  9. Irland
  10. Slovenien

 6. Schlagerpinglan

  @Krille, Just Italiens bidrag fortsätter att vara ett mysterium för mig för både före och efter finalen så tycker jag att det är en bra låt (är fortfarande på min topp-tio) men just under finalkvällen så uppfattade jag den som en av de absolut bästa (och som jag t.o.m. tyckte kändes som en tänkbar vinnare). Kan inte riktigt få samma känsla för bidraget nu som då, vilket är lite synd då jag vet att jag kan gilla det riktigt mycket om allt stämmer. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se