SchweizTV-bolaget SRF har avslöjat att de fick in över 420 bidrag när de sökte efter lämpliga bidrag för Schweiz i Eurovision Song Contest 2019. Nu kommer 100-manna-publikpanelen och den internationella expertjuryn (bestående av 20 personer med ESC-jury-erfarenhet) att utvärdera bidragen och artisterna.

Förutom de inskickade bidragen tillkommer en del som RSI (läs mer här) och RTS valt ut. Några uppgifter om att även SRF och RTR skulle ha valt ut några wildcard, vilket de har rätt till enligt internvals-reglerna, finns ej. Det slutliga valet kommer att avgöras 50/50 av de båda jurygrupperna och presenteras av TV-bolagen vid ett senare tillfälle. (Källa: srf.ch)

Ett av RSI:s Wildcard:

We’ll Carry the Light“, Sebalter (live-framträdande) (se övriga wildcard här)

Schlagerpinglan: Det är kanske inte helt konstigt att intresset sjunker hos låtskrivarna när en tidigare nationell uttagning (“Die Entscheidungsshow” fick in 670 bidrag 2018) visar sig bli ett internval (420 bidrag inkom till internvalet 2019). Men, men… det är ju ingen tävling i antalet inskickade bidrag utan det räcker ju att “det rätta” finns med bland de inkomna, och att de som är utvalda att leta upp det inte missar det. Lycka till, Schweiz. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se