LettlandSchlagerpinglan: Sedan i måndags och fram till och med fredagen den 30:e november får allmänheten lov att rösta på de 33 bidrag som tävlar om 16 platser i “Supernova 2019“, den nationella uttagning som ska utse Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2019.

Efter att ha lyssnat in mig på kandidaterna så har jag nu fått fram vilka 16 bidrag jag hoppas lite extra på, se min personliga topp-16-lista nedan:

Uppdaterat 2018-12-05:De 16 “Supernova 2019”-semifinalisterna

Schlagerpinglans favorit av de 33 Supernova-kandidaterna:

Tautasdziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens

Supernova 2019: Schlagerpinglans topp-16 (2018-11-28):

Favorit-bidrag:
1. Tautasdziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens
Andra bidrag jag vill se i “Supernova 2019”:
2. You make me so crazy“, Markus Riva
3. Būšu tepat“, Līga Rīdere
4. Fake“, Miks Galvanovskis
5. The eye of the beholder“, MONTA
6. Tu man pajautā“, Audiokvartāls
7. Free Your Mind“, Ivo Grīsniņš Grīslis
8. Somebody’s got my lover“, Aivo Oskis
9. Scared of love“, Adriana Miglāne
10. Don’t Need Nobody Like You“, LIIVA
11. You came on tiptoe“, Elza Rozentāle
12. Over“, Roberts Ķimenis
13. Cherry Absinthe” (f.d. “Fire”), Edgars Kreilis
14. That Night“, Carousel
15. Listen to the way that I breathe“, Laika upe
16. Smaragdi un pelni“, Kristīne Pastare
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Awe“, Laime pilnīga
With you“, Jeļena Matule
Life“, Miks Dukurs
Shattered“, Miks Galvanovskis
Fireworks“, Alekss Silvērs
Cutting the wire“, Samanta Tīna
Midnight streets“, Kris & Oz
Remedy“, Kristiāna Bumbiere
Feel“, Roberts Memmēns
Grow Down“, MARTA
Candy like rain“, August Valdis
Fire“, Double Faced Eels
She’s on fire“, ATIS
I know you know“, Ēriks Balodis
Grow“, Waterflower
Harmony“, Kristīne Šomase
Alligator“, ATOM

Schlagerpinglan: Efter en första snabbgenomlyssning av de 33 bidragen så var det främst “Tautasdziesma” som gjorde ett större intryck på mig och nu när jag lyssnat lite mer på dem så är jag helt övertygad om att det är min stora personliga favorit så här långt.

Så här i efterhand har jag läst att Kozmens (Mārtiņš Kozlovskis) inte bara är en välkänd komiker, programledare, musiker m.m. utan även mannen bakom Riga Beaver / Ad-Break Beaver (Rīgas Bebrs) som gjort succé som pausunderhållning i Supernova. Med lite tur så blir det inte bara ett Supernova-deltagande för honom och Dziļi Violets utan kanske även ett ESC-deltagande. Men, men… först och främst ska 16 Supernova-bidrag väljas ut och vilka de är lär presenteras den 5:e december.

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lettland 2019: Schlagerpinglans topp-16 (Supernova-kandidater)”

 1. Adri

  Ojdå. Jag är inte jätteimpad av Lettlands startfält so far iaf. Men vi var ändå rejält skilda i våra åsikter.

  Min topp tre:

  1. ”That night”
  2. ”Grow down” (trots den texten)
  3. ”Fire” (men inte den ”Fire” du vill ha med, jag föredrog Double Faced Eels)

 2. Anton

  Hm jadu, än så länge så känns det väldigt blekt. Hoppas på några revamps som ger lite tyngd till låtarna. Tror jag tycker Scared of love har störst potential. Så just nu är jag Team Adriana

 3. Lukas

  Tänk, vi har samma etta! Medan LTV verkar ha satsat mer på att försöka få in mer “radiovänliga” låtar så känns Tautasdziesma som den låt som verkligen sticker ut mest. Och om det är nånting jag lärt mig så är det just viktigt att sticka ut i detta sammanhang, och det är det den gör.

 4. Schlagerpinglan

  Om man bortser från “Tautasdziesma“, som jag tycker står i en klass för sig både vad gäller sättet den tilltalar mig och låten som helhet, så får jag nog förtydliga en del. Överlag så har jag svårt att hitta något jag gillar i startfältet så här långt (bortsett “Tautasdziesma”). De 16 jag trots allt rankar högre än de andra valdes ut för att de i alla fall fick mig att känna någonting efter ett flertal lyssningar. Jag hoppas att ytterligare lyssningar och de slutliga presentationerna av bidragen ska få mig att se dem i ett annat ljus. Förmodligen kommer detta också att inträffa men så här långt så är det ett en-häst-lopp enligt mina smaklökar. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se