Ungern På lördagskvällen den 26:e januari avgjordes den andra deltävlingen av “A Dal 2019“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Miklós Both, Lilla Vincze, Misi Mezô och Feró Nagy) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Bidraget tittarna räddade vidare från “A Dal 2019” – Heat 2

Incomplete“, yesyes

Resultatet av Ungerns “A Dal 2019” – Heat 2 (26:e januari):
Till Semifinal (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
Kulcs“, Fatal Error 9+9+9+9= 36 p. 9 p. 45 p.
Nyári zápor“, Acoustic Planet 8+9+9+9= 35 p. 8 p. 43 p.
Roses“, The Middletonz 8+8+9+8= 33 p. 8 p. 41 p.
Szótlanság“, Bence Vavra 7+9+8+7= 31 p. 8 p. 39 p.
Ő“, The Sign 7+7+8+8= 30 p. 8 p. 38 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Incomplete“, yesyes 7+6+7+7= 27 p. 8 p. 35 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
La Mama Hotel“, Dávid Heatlie 7+7+6+7= 27 p. 7 p. 34 p.
Little Bird“, Diana 6+7+7+6= 26 p. 8 p. 34 p.
You’re Gonna Rise“, Klára Hajdu 5+8+7+6= 26 p. 6 p. 32 p.
Csak 1 perc“, Gotthy 5+5+4+4= 18 p. 8 p. 26 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter att ha haft Ungerns deltävling som en av de prioriterade showerna under gårdagens fullspäckade ESC-kväll så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta vad gäller resultatet. Som jag skrev inför deltävlingen så tävlade alla mina fyra förhands-favoriter i denna andra deltävling, vilket gjorde mig lite förväntansfull men väldigt nervös. Med rätta, visade det sig, för när juryn sagt sitt så var samtliga fyra utröstade. Tack vare tittarna så fick jag i alla fall vidare en av dem. 😀

OK, i rättvisans namn så får jag väl nämna att det snarare berodde på svajiga live-framträdanden än enbart “alternativ” smak hos juryn, men ändå… Nöjd är jag inte, även om det gick så dåligt att det nästan blev komiskt. Nåja, bättre lycka nästa vecka. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ungern 2019: Resultatet av “A Dal 2019” – Heat 2”

  1. Johanna

    Helt rätt låtar som gick vidrae här med. YesYes var inte superbra live men låten är bra nog….de kan jobba på det. Annars var ju Fatal Error överlägset bäst, följt av Bence.

  2. Adri

    ”Roses” bör vinna i Ungern. De vann inte igår, men jag ger inte upp hoppet 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se