LettlandPå lördagskvällen den 2:a februari avgjordes den andra semifinalen av “Supernova 2019“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. 8 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut fyra finalister.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till lördagens live-framträdanden medan all inför-info finns här. Se resultatet av Semifinal 1 här.

Ett av de tävlande bidragen i “Supernova 2019”

Tautas dziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens (en av finalisterna)

Resultatet av “Supernova 2019” – Semifinal 2, 2:a februari:
Till final:
♥ “Tautas dziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens
♥ “That Night“, Carousel
♥ “Fire“, Double Faced Eels
♥ “You make me so crazy“, Markus Riva
Ute ur tävlingen: (i startordning)
♥ “Smaragdi un pelni“, Kristīne Pastare (Peress)
♥ “Listen to the way that I breathe“, Laika Upe
♥ “Remedy“, Kristiāna Bumbiere
♥ “Scared of love“, Adriana Miglāne
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter den första semifinalen, där jag endast hoppades på Līga Rīdere (som inte gick vidare) så försökte jag att tona ner mina förhoppningar inför lördagen. Men, men… efter att ha sett de åtta live-framträdandena i efterhand nu på söndagen så kan jag glatt konstatera att jag fortfarande står kvar vid uppfattningen att Dziļi Violets feat. Kozmens och Markus Riva är mina överlägsna semi-2-favoriter. 😀

Visst, hade jag fått bestämma hade Adriana Miglāne och Laika Upe fått göra dem sällskap i finalen, men med tanke på tidigare resultat så är jag mer än nöjd med att ha i alla fall två favoriter i den lettiska finalen den 16:e februari. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lettland 2019: Resultatet av “Supernova” – Semifinal 2”

 1. Micke

  Om Estland i stort tog ut allt det som var bra till final så gjorde Lettland det motsatta. Till final gick alla de fem bidrag som jag rankade lägst av alla. Av de fem jag rankade högst gick enbart ett till final. Tro mig jag har inget jätteintresse för den här finalen 🙂

  DE TRE SOM ÄNDÅ LÅTER NÅGOT:

  1. “Tautas dziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens
  2. “That Night“, Carousel
  3. “Awe“, “Laime Pilnīga

  De övriga fem är alla (1/10) i betyg så de ödslar jag ingen energi på

 2. Adri

  Jag har hört det sägas att ”That night” vann igår. Är det sant så bådar det gott inför den 16e 🙂 ”That night” är ju min absoluta favorit här!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se