UkrainaEfter två semifinaler, den 9:e och 16:e februari, så har 6 bidrag (av totalt 16 tävlande) gått vidare till finalen av “Vidbir 2019” den 23:e februari där Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2019 kommer att utses.

Här nedan ser ni hela finalfältet, inkl. artister, låtskrivare, bidragens titlar samt länkar till artisternas semifinalsframträdanden. Se även: Resultaten av semifinal 1 och semifinal 2.

Ett av de tävlande bidragen i Ukrainas “Vidbir 2019”

Siren song“, MARUV (en av finalisterna)

De tävlande bidragen / artisterna / låtskrivarna i “Vidbir 2019”:

Startordningen i finalen – 23:e februari:
1.Cupidon“, Freedom Jazz (semi 2-vinnare)
(Oleksandra Zhurba)
2.Galyna guliala“, YUKO (från semi 1)
(Stanislav Koroliov, Yulia Yurina)
3.Siren Song“, MARUV (semi 1-vinnare)
(Anna Korsun)
4.Houston“, Brunettes Shoot Blondes (från semi 1)
(Andriy Kovaliov)
5.Apart“, KAZKA (från semi 2)
(Ruslan Akhrymenko, Yevhen Matyushenko)
6.My Road“, ANNA MARIA (från semi 2)
(Anna Opanasiuk, Maria Opanasiuk, Ivan Rozin)

Schlagerpinglan: Här är det tvära kast och man hinner knappt att vänja sig vid att nya ESC-bidrag valts ut innan det är dags för nästa samling med finalstartfält. 🙂

Vad gäller Ukrainas startfält så känner jag att jag behöver ge de sex finalisterna några extralyssningar innan jag är redo att börja rangordna dem eller utpeka någon som min favorit. Just nu så har jag i alla fall MARUV på ohotad förstaplats medan YUKO, KAZKA och ANNA MARIA finns med bland de som jag tycker låter lovande. Vi får väl se om något förändras under de närmaste dagarna. Jag återkommer med en topp-6-lista lite senare i veckan. På återseende. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2019
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ukraina 2019: Lyssna på “Vidbir”-finalbidragen”

 1. Adri

  Jag delar din förstaplats här Pinglan 🙂

  1. MARUV – “Siren Song”
  – Som redan nämnt, jag ÄLSKAR dem “filmskurk”-vibbarna som MARUV sänder ut och låten är katchig med ett passande och minnesvärt framträdande!

  2. Kazka – “Apart”
  – Okej… elefanten i rummet: liveframträdandet var horribelt. Men låten finns där och det är trots allt Eurovision SONG(!) Contest 🙂

  De andra har inget att hämta hos mig faktiskt 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag vet inte riktigt vad som hänt här för till en början så gillade jag inte “Siren Song” alls, men bit för bit så föll allt på plats. T.ex. så kommer jag ihåg att jag endast gillade “BANG” under semifinalen, vilket jag tyckte var lite väl lite men sedan har jag steg för steg hittat fler partier i låten att gilla. 🙂

 3. Johanna

  Min favorit är Anna Maria följt av Brunettes Shoot blondes en detta är faktiskt ett starkt startfält där samtliga låtar utom Freedom Jazz skull komma topp 3 i min ranking- och även dem har växt till sig en del och jag tycker den är riktigt bra numera. Vinner gör MARUV!

 4. Adri

  Hoppas du har rätt Johanna 🙂 Jag sätter mina hypotetiska pengar på Freedom Jazz tyvärr. Inte uselt, men inte det jag vill ju.

 5. Johanna

  @Adri jag hoppas också jag har rätt för Freedom Jazz är trots att det är en ok låt sämst i detta startfältet enligt mig….

 6. Marcus

  Min favorit i detta relativt starka startfält är Galyna Guliana, men jag kommer hålla tummarna för Siren Song. Numret är apsnyggt och skulle göra sig i Eurovision, och bang-stycket är så jäkla läckert!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se