ESC2019 Schlagerpinglan: Innan jag tar en titt på de ESC 2019-bidrag som valdes ut i går kväll så vill jag uppmärksamma att vi i sedan i fredags, då Tysklands final avgjordes, har samliga bidrag från Big Five-länderna klara och att vi kan starta special-listorna inför Eurovision Song Contest 2019 redan nu. 😀

Först ut blir därmed en personlig topplista av de bidrag från de länder som alltid är garanterade en plats i finalen, d.v.s. Italien, Spanien, Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Här nedan ser ni länkar till alla de fem Big Five-bidragen som kommer att tävla i Tel Aviv, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Ett av Big Five-ländernas bidrag i ESC 2019:

Bigger Than Us“, Michael Rice – Storbritannien

Schlagerpinglans topplista av Big Five-bidragen i ESC 2019 (2019-02-24):
Storbritannien 1. Storbritannien: Bigger Than Us“, Michael Rice
Italien 2. Italien: Soldi“, Mahmood
Spanien 3. Spanien: La venda“, Miki
Tyskland 4. Tyskland: Sister“, S!sters
Frankrike 5. Frankrike: Roi“, Bilal Hassani

Schlagerpinglan: Som vanligt så skickar Big Five-länderna en varierad samling bidrag och som vanligt så befinner sig Italien högt upp på min lista. Lite mer överraskande är att även Storbritannien finns med i toppen, men variation förnöjer. 😀

Spaniens bidrag startade som en besvikelse för mig men den har vuxit till sig lite och är nu i en egen medel-klass på min lista medan bidragen från Tyskland och Frankrike i nuläget finns bland de jag inte riktigt uppskattar. Vi får väl se om något hinner förändras innan det är dags för finalen den 18:e maj.

Se även: Samtliga länders ESC 2019-förberedelser och utvalda ESC 2019-bidrag här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision 2019: Alla Big Five-ländernas bidrag”

 1. Andreas

  Återigen blir man besviken på dom fem stora nationerna, ingen av dom verkar ta det på nåt större allvar. Titta bara på Storbritannien som har så många grymma musiker och låtskrivare, dom tar fram en låt som är skriven av en svensk trio. Då dom har så grymt mycket eget.

  Sen har vi Italien, Spanien och Frankrike som har massivt med duktiga artister även dom som dyker upp med låtar som väldigt troligtvis inte är särskilt populära i hemlandet på diverse topplistor. Tyskland känns som landet som faktiskt har dom starkare tävlingarna av dom fem stora men även där röstas två tjejer fram som med all sannolikhet kommer väga väldigt lätt i Tel Aviv.

  Håller med om pinglans etta och femma då jag ser Storbritannien som det klart starkaste bidraget och Frankrike som det klart svagaste av dessa fem. Dom tre i mitten har jag svårt att placera tycker alla tre är mellan mjölk som väldigt troligt kommer slåss i botten i finalen i maj.

 2. Micke

  1. ITALIEN (8/10) Mer än bra
  2. TYSKLAND (6/10) Mer än godkänd
  3. SPANIEN (3/10) Dålig
  4. STORBRITANNIEN (2/10) Mer än dålig
  5. FRANKRIKE (1/10) Mycket dålig

 3. Marcus

  Det här är verkligen en blandat kompott. Italien skickar sitt bästa bidrag sen 1984, och Storbritannien sitt sämsta sen debuten 1957.

  1 Italien.
  Klass rakt igenom. Snygg och modern, snygg sångare med unik röst, och en relevant text.

  2 Spanien.
  Ett oförargligt lite glädjepiller. Det går bara inte att ogilla det här.

  3 Frankrike.
  En snygg och personlig midtempoballad med en unik artist. Frankrike behöver verkligen inte skämmas för detta.

  4 Tyskland.
  Är det här ens musik på riktigt? Och varför står de och skriker och ser arga ut på varandra? Nej, det här går bort.

  5 Storbritannien
  Vad i helskotta sysslar de med? Det här är musik för människor som lägger upp inspirerande citat på Facebook, dvs människor som inte hade klarat uppkörningen om det fanns körkort för internet. Det är så ihåligt, så falskt och så smörigt att jag blir provocerad på riktigt. Till och med deras många (MÅNGA) bottennapp under 00-talet är bättre än det här – de var iaf oftast kul. Det är är bara… dåligt.

 4. Adri

  1. Italien

  Så… det var det. Dem andra har inte gjort sin läxa.

  Okej, det är kul att få vara lite hård ibland också.

  2. Storbritannien
  – Alltså låten är det inte större fel på. Men den var så förutsägbar. Varför inte välja den andra versionen av denna låten eller Kerrie-Anne’s version av “Sweet lies”. Då hade folk kunnat säga “är detta verkligen Storbritanniens låt? Did not see that coming”. Istället så blir det kompetent, men för klassiskt för sitt eget bästa.

  3. Tyskland
  – Nope. Jag fokuserar på fel saker och inser det själv. Men jag stör mig orimligt mycket på att de inte är systrar i verkligheten. En av dem sjunger falskt. Och låten känns fruktansvärt ofärdig.

  4. Frankrike
  – Jag har väl sagt nog om detta? Låten är godkänd men SÅÅÅ tråkig. Bilal behärskar inte scenen. Han är både tråkig på den och sjunger ganska dåligt tyvärr. Han verkar hur trevlig som helst, så jag vill inte vara för hård mot honom, men det låter ju inte bra när det kommer från honom.

  5. Spanien
  – F*** this s***. Jag får huvudvärk varje gång och Miki är väldigt svår att gilla SOM ARTIST. Som person? Ingen aning. Men han beter sig så drygt på scenen.

 5. Mikaela

  1. Spanien. Jag har inte gillat ett spanskt bidrag på säkert tio år, men detta är då vansinnigt catchy och dansvänligt. Blir glad.

  2. Italien. Brukar sällan gilla Italien heller, men i år har de lyckats bra. Hade önskat lite mer gas i det, men generellt är det en trevlig låt med bra uppbyggnad.

  3. Frankrike. Jag gillar refrängen mycket. Lite svag röst, men helt klart ett av de bidrag jag gillar.

  4. UK och Tyskland. Gillar ingen.

 6. Daniel

  1.Italien
  2.Spanien
  3. Frankrike
  4. Storbritannien
  5.Tyskland

 7. Johanna

  1. Italien
  2. Storbritannien

  3. Tyskland

  4. Spanien

  5. Frankrike

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se