ESC 2019 Schlagerpinglan: Efter att fyra nya ESC 2019-bidrag valts ut förra veckan och Ukraina ännu inte kommit fram till något så är det dags att uppdatera den personliga ESC 2019-topplistan.

Här nedan ser ni därför de 17 bidrag som så här långt valts ut till ESC 2019 i Tel Aviv, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem för tillfället. (Vill ni veta mer om hur bidragen valts ut är det bara att klicka på flaggorna nedan så kommer ni till respektive lands infosida här på bloggen).

Smakprov på de så här långt 17 utvalda ESC 2019-bidragen:

Selected entries so far (27 February 2019) (6:17 – Feb 27, 2019 – eurovision.tv)

Schlagerpinglans ESC-2019-topp-17, 2019-02-27:
1. (ny) Litauen Litauen: Run With The Lions”, Jurijus
2. (1.) Estland Estland: Storm“, Victor Crone
3. (2.) Storbritannien Storbritannien: Bigger Than Us“, Michael Rice
4. (3.) Italien Italien: Soldi“, Mahmood
5. (4.) Australien Australien: Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
6. (ny) Danmark Danmark: Love is Forever“, Leonora
7. (5.) Kroatien Kroatien: The Dream“, Roko Blažević
8. (ny) Ungern Ungern: Az én apám“, Joci Pápai
9. (6.) Slovenien Slovenien: Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl
10. (7.) Albanien Albanien: Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
11. (8.) Spanien Spanien: La venda“, Miki
12. (9.) Lettland Lettland: That Night”, Carousel
13. (10.) Montenegro Montenegro: Heaven“, D-moll
14. (ny) Tyskland Tyskland: Sister“, S!sters
15. (12.) Frankrike Frankrike: Roi“, Bilal Hassani
16. (11.) Rumänien Rumänien: On a Sunday“, Ester Peony
17. (13.) Tjeckien Tjeckien: Friend Of A Friend“, Lake Malawi

Schlagerpinglan: Efter en lång ESC-säsong där jag fått uppleva den ena besvikelsen efter den andra så var det äntligen min tur att få se min personliga förhandsfavorit vinna en nationell final. Som sagt, det brukar jämna ut sig med tiden. 😀

I och med förra veckans nationella finaler (se förra veckans schema här) så har jag en personlig favorit (Litauen), fler bidrag jag gillar (Danmark), fler bidrag jag tycker är helt OK (Ungern) och fler bidrag jag inte riktigt fått grepp om (Tyskland). Det var m.a.o. en väldigt varierad skörd förra veckan bjöd på och min förhoppning är att det blir minst lika bra denna vecka (se veckans schema här). 😀

Se de 42 deltagarländernas ESC 2019-förberedelser här: “Eurovision Song Contest 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Eurovision 2019: Schlagerpinglans topp-17 (så här långt)”

 1. Adri

  1. Danmark
  2. Lettland
  3. Albanien
  4. Italien
  5. Australien (Växer som tusan faktiskt. Versen är dock bättre än refrängen.)
  6. Slovenien
  7. Ungern (Växer också som tusan, but it ain’t no ”Roses”)
  8. Estland
  9. Kroatien
  10. Litauen
  11. Tyskland (Hade berört mer om tjejerna faktiskt VAR systrar!!)
  12. Storbritannien
  13. Rumänien (Stör mig fortfarande på dennas vinst)
  14. Frankrike
  15. Montenegro
  16. Spanien
  17. Tjeckien

 2. Mikaela

  1. Ungern
  2. Spanien
  3. Slovenien
  4. Italien
  5. Frankrike
  6. Albanien

 3. Micke

  Jag har sju låtar som jag rankar som bra eller mer än så av de sjutton klara. Ganska bra tycker jag men faktum är att det jag känner som mest positivt hittills är att Nordens avgrundsår 2018 ser ut att bara bli ett år.

  Danmark var det enda landet förra året som inte skämde ut sig och de har ett nästan jämförbart bidrag i år. Finland som hade ett (1/10) i betyg bidrag 2018 kommer i år att som sämst ha ett bidrag på (6/10). Norge som förra året hade ett bidrag på (2/10) kommer i år att vara mycket bättre. Min favvis är “En livredd mann“, och min tvåa är “Spirit in the night”. Bägge på (8/10)

  Är allt då positivt? Sverige vet jag inte men nog tusan ska de väl kunna få ihop bättre än (0/10) 2017 eller (1/10) 2018. Island däremot är bedrövliga i år också. Förra årets (1/10) lär ju inte bli mycket bättre i år iaf.

  Men ändå ser positivt ut

 4. Johanna

  Idag gick jag i ett köpcentra här i stan när jag plötsligt nynnade på en melodislinga i en låt. Det tog lång tid innan jag kom på vilken låt det var men sedan kom jag på att det var ju S!sters ESC-bidrag jag nynnade på. Har då inte hört den sedan den vann och endast tre ggr innan dess så känns som att den måste upp högre i in topp nästa gång jag uppdaterar den!

 5. Micke

  @Johanna förhoppningsvis betyder det att du gillar låten. Men det är ju definitivt inte alltid så. För ett gäng år sedan gick jag och nynnade en hel dag på en låt. Vilken låt? “Främling” med Carola. Tro mig Johanna jag tycker inte om den låten 🙂

  Sen måste jag säga att jag blivit lite överraskad över allt negativt som kommit över det tyska bidraget. Hade faktiskt inte väntat mig det. Inte för att jag tycker det är något kanonbidrag men jag trodde inte den skulle få så mycket negativt över sig. För min del: Vissa dagar kan jag tycka den är ganska bra, andra att den är ganska skaplig. Men det är där det ligger

 6. Johanna

  @Micke Tysklands bidrag är bra- bara det att jag är liiite besviken fortfarande att Makeda förlorade. Har ändå Tyskland i topp 10 såhär långt och känner nog att den måste upp lite till i nästa ranking, var ju trots allt min tvåa i deras uttagning (och deras uttagning har varit den bästa i år när det kommer till kvalitet)

 7. Adri

  Jag ser Tysklands låt som den med den allra mest förlorade potentialen. Det hade kunnat bli bra om…

  1. Riktiga systrar sjöng den. Nu är den bara oseriös tycker jag. Det finns gott om musikaliska systrar bara i Sverige, och Tyskland är ju ännu större så jag tvivlar på att det är en bristvara där.

  2. Den blonda tjejen sjunger tyvärr ganska illa.

  3. Jag gillar första delen av refrängen när de bara ackompenjeras av de där “speldose”-ljuden (har ingen annan beskrivning) – men sen utvecklas refrängen till att de bara skriker titeln till varann.

  Så… nae. Att Aly Ryan förlorade mot dem har jag inte kommit över än. Aly tappade en ton (tyvärr den viktigaste dock) under liveframträdandet men överlag så var hon bäst tycker jag helhetsmässigt. Och det är den låten jag nynnat på. Bryggan där är så fruktansvärt snygg.

 8. Micke

  Adri vad säger du om den gamla gruppen Twisted Sisters då? De systrarna du 🙂

 9. Micke

  @Johanna, sju av de sjutton bidragen tycker jag är bra. På åttonde plats ligger Tyskland som gränsar till bra

 10. Adri

  Antagligen så belyser jag min okunskap nu, vilket är lite pin. Men Twisted Sisters var väl amerikanska? Och män?

  Överlag måste jag säga att året sviker mig. Det är som att länderna tävlar i vem som kan vara gråast.

 11. Adri

  Det kan ju dock vara en fördel för Sverige, för jag skämtar inte… skickar vi någon i min topp 12(!!!!) av årets Melodifestival, så blir det min vinnare för tillfället (men tills dess ska ju låtar ha avslöjats, måtte minst en av dem vara fullpottar)!

  Det säger en del om årets kvalitet i MF, men ÄNNU MER om den kassa kvalitet i ESC.

 12. Johanna

  @Micke Jag är lite arg på detta året för har ännu bara en enda låt som jag tycker är mer än bra och det är Ungern som just nu alltså är den ENDA jag tänka mig att rösta på. Kommer ändras om Norge väljer rädd (de har t.o.m två alternativ) Och om några av internvalet blir bra (brukar ju åtminstone ha 4-5 låtar jag kan tänka mig att rösta på) Dock så är en stor majoritet ändå i min kategori bra och nästa godkända…..men ja inte superhög kvalitet i år än så länge men många låtar kvar att väljas ju!

 13. Micke

  @Adri, jag skämtade bara lite. Tänkte på det du sa om att de inte var äkta systrar. Finns många liknande exempel och Twisted Sisters är väl ett riktigt bra exempel på det 🙂

  @Johanna, Jag har tre låtar som är för mig bland det bästa jag hört i ESC överhuvudtaget. Två av dem är redan i final. Nu hoppas jag bara Moldavien väljer rätt så har jag alla tre 🙂

 14. Adri

  Aa det skämtet flög över huvudet på mig 🙂 Men det är ju dock inte “liknande exampel” må jag säga.

  För “Sisters” handlar ju om en syskonrelation, dem sjunger till varann och kallar duon för “S!sters”. Allt där tyder ju på att de skulle vara syskon. De är ju inte vidare lika varann, men det är inte systrarna Krönlöf heller så jag såg förbi det. Men det är ju ingen som gått runt och trott att Twisted Sister är riktiga systrar, eller ens syskon. Så det är väl inte riktigt att jämföra ändå? 🙂 Tycker snarare publiken luras.

 15. Schlagerpinglan

  @Adri, Om du tänker på det som “systerskap” i stället för “systrar” så kanske det hjälper? (Jag är förmodligen fel person att hjälpa någon på traven att gilla Tysklands bidrag, men ändå. 🙂 )

 16. Adri

  Pinglan: Kan ju inte skada att testa. Det kommer dock inte hjälpa det största problemet… nämligen den blonda tjejens röst. (Egentligen sjunger inte brunetten särskilt bra heller, men dugligt iaf) 🙂

 17. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv har jag ju problem med själva låten, så jag har ytterligare lite saker att “arbeta med” så att säga. 😀

 18. Micke

  @Pinglan du skulle ju jobba med Slovenien 🙂 Glöm inte det, mycket viktigare 🙂

 19. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmmm… den är “bra” men alldeles för lång. 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se