Norge Det är inte bara finska YLE som står i startgroparna att börja sända sitt “Inför Eurovision”-program utan även norska NRK förbereder sin motsvarighet “Adresse Tel Aviv” där de visar upp de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest för sina tittare, med start lördagen den 6:e april.

2019-säsongen innehåller fyra program, programledare är återigen Marte Stokstad och listan över programmets gäster finns här nedan:

Uppdaterat: Premiären av “Adresse Tel Aviv 2019” har flyttats till den 13:e april, se uppdaterat schema nedan.

Marte Stokstad
Programledare Marte Stokstad (Foto: Julia Marie Naglestad / NRK)

Schemat för “Adresse Tel Aviv”:

Del 1 – lördagen den 13:e april kl. 20:55 – (se tv.nrk.no)
Gäster: Ingeborg Heldal, Per Sundnes, Ulrikke Brandstorp, Morten Hegseth
Del 2 – lördagen den 27:e april kl. 20:55 – (länk kommer senare)
Gäster: Ingeborg Heldal, Per Sundnes, Ulrikke Brandstorp, Morten Hegseth
Del 3 – lördagen den 4:e maj kl. 20:55 – (länk kommer senare)
Gäster: Ingeborg Heldal, Per Sundnes, Ulrikke Brandstorp, Stian «Staysman» Thorbjørnsen
Del 4 – lördagen den 11:e maj kl. 20:55 – (länk kommer senare)
Gäster: Ingeborg Heldal, Per Sundnes, Ulrikke Brandstorp, Stian «Staysman» Thorbjørnsen
(Källor: nrk.no, nrk.no och tv.nrk.no)

Schlagerpinglan: Även om jag personligen föredrar den finska motsvarigheten “De Eurovisa” så vill jag likväl ge en eloge till NRK som trots allt bjuder sina tittare på ett Inför-program. Till skillnad från svenska SVT, som försämrade sitt program så mycket att det fick läggas på is p.g.a. “vikande tittarsiffror och omprioriteringar”, så bryr sig det norska TV-bolaget om sin Eurovision-publik. Tack för det, NRK. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Norges “Inför ESC 2019”-program “Adresse Tel Aviv” startar den 6/4”

  1. Engsla

    Tack för tipset om NRKs inför-program! Hade inte koll på det innan så nu har jag tittat på det första avsnittet. Det jag gillade med upplägget var dels att de inte betygsätter norges bidrag (oftast ett slöseri med tid då deltagarna sällan vill stöta sig med sina landsmän och kollegor genom att kritisera bidraget för mycket) och dels att de har en fan-jury som också ger poäng – kul!
    Det jag tyckte mindre om var att det ofta påminde lite för mycket om de gamla svenska inför-programmen i det att det ibland kändes som att “drevet gick” och det var viktigare att vara roligt elak eller väckelsemöteprisa tillsammans än att enskilt poängsätta bidragen. Här tyckte jag att fan-juryn var en skön motvikt då de var mer olika i sina betyg.
    De eurovisa är fortfarande min favorit, men det är ju alltid intressant att höra hur andra motiverar sina likes/dislikes 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se