ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Cypern i Eurovision Song Contest:

Cypern
Land: Cypern deltagit 35 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: CyBC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1981 Island kom 6:a av 20 med “Monika

Cyperns ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: Fuego“, Eleni Foureira (Internval) 2:a i finalen
2017: Gravity“, Hovig (Internval) 21:a i finalen
2016: Alter Ego“, Minus One (Internval) 21:a i finalen
2015: One Thing I Should Have
Done
“, John Karayiannis
(Eurovision
Song Project
)
22:a i finalen
2014: – – – – – – – – –
2013: An Me Thimasai“, Despina
Olympiou
(Internval) 15:e i semi 1
2012: La La Love“, Ivi Adamou (Internval +
A Song for Ivi
)
16:e i finalen
2011: San Aggelos S’Agapisa“,
Christos Mylordos
(Performance
+ Internvald låt
)
18:e i semi 2
2010: Life Looks Better In Spring“,
Jon Lilygreen & The Islanders
(Eurovision 2010:
Epilogi tis Kipriakis
Simmetohis
)
21:a i finalen
2009: Firefly“, Christina Metaxa (Nationell final) 14:e i semi 2
2008: Femme Fatale“, Evdokia Kadi (Nationell final) 15:e i semi 2

Cypern i Eurovision Song Contest 2019:


Cyperns ESC 2019-bidrag: “Replay”, Tamta

Lyssna på Cyperns Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Replay officiell musikvideotext
Fler tolkningar: akustisk live-versionsmakprov på akustisk live-version
Låtskrivare: Alex Papaconstantinou (t&m), Teddy Sky (t&m), Viktor Svensson (t&m), Albin Nedler (t&m), Kristoffer Fogelmark (t&m) – d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag
Startnummer: nr 1 i Semifinal 1 (14:e maj)
Uttagning: Internval: Precis som förra året så var det Alex Papakonstantinous som stod bakom det cypriotiska internvalet. Den utvalda artisten, Tamta, presenterades den 21:a december medan tävlingsbidraget “Replay” inte presenterades förrän den 5:e mars, då i form av den officiella videon. Läs mer här: “Tamta för Cypern 2019!” – “Cyperns Eurovision-bidrag 2019
Artist: Tamta
Tamta
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
tamta.gryoutubetwitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with Tamta (av wiwibloggs.com)
Interview with Tamta (subtitled) (av Eurovision Buddies)
Interview with Tamta (av eurovision.tv)
♥ Se “MAKING OF: Tamta’s Music Video for Replay” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-22): Vidare till final (delad 1:a av 17) & topp-10 (plats 6) av de 41
Odds (2019-04-04): Vidare till final (2:a av 17) & topp-10 (plats 8) av de 41


Åsikter och spekulationer om Cyperns bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final CypernCypernCypernCypernCypern Betyg: 4 + / 5
Återigen så skickar Cypern ett bidrag som jag placerar bland mina personliga ESC-favoriter, i alla fall om man ser till studioversionen. Hur helheten blir vet vi ju inte förrän vi sett det slutliga scenframträdandet och då det är tal om ett internval så har vi inte ens ett NF-framträdande att luta oss mot. Jag skulle dock bli förvånad om de inte har en lämplig show att backa upp det hela med och förväntar mig därför ett final-värdigt bidrag i maj.
Schlagerpinglan tror: Till final
Bland bidragen i den första semifinalen så finns det en hel samling med låtar som jag är väldigt osäker på hur jag tror att de kommer att placera sig då jag ser det som lika troligt att de går vidare som att de missar finalen. Cypern tillhör dock ett av de länder som jag bara förutsätter ska ha en av finalplatserna.

De ställer upp med en fenomenal låt (som visserligen tillhör samma genre som förra årets cypriotiska bidrag men annars är väldigt olik och långt ifrån någon “repris”) och en artist som verkar ha röstresurserna och utstrålningen för uppdraget. Det enda som nu saknas är det där scenframträdandet som ska hålla ihop det hela och sälja in det till de röstande och det räknar jag helt kallt med att de har.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2019: Cypern – “Replay” – Tamta”

 1. Adri

  Något som jag redan tröttnat på denna ESC-säsong är allas (inklusive min först, men nu har jag lagt av) parallelldragning mellan denna och “Fuego”. För om man bara backar liiiiiiiiiiiiiiiiiite så ser man att den ENDA gemensamma nämnaren är genren. Båda är poplåtar. Great woop. Där slutar likheterna. 🙂

  Vad tycker jag? Den är typ… bra, men något stör ändå. Nära men så långt bort. Ungefär som när man är så jävla snyggt klädd och känner sig felfri, men så viker sig kalsongresåren. Då spelar det ingen roll att färgmatchningen är 100%ig, resten av kläderna sköna och snygga… om kalsongresåren viker sig på mitten så är min dag förstörd.

  Mina liknelser blir fan bara sämre och sämre. Jag tror jag har blivit sämre på att skriva överlag, hur det nu gick till. Det var en tråkig insikt.

  Så är det här också i alla fall. Jag hör mycket jag gillar och tycker är bra – jag blir glad – men någonstans i bakgrunden finns det nåt som stör och jag kan inte glädjas fullt ut. För störningsmomentet varar tyvärr hela låten igenom. Kanske att jag tycker låten är något schizofren. + jag uppskattar inte upprepandet av “Replay”.

  Men överlag gillar jag det, men grejen är ju att jag hör att det med små små justeringar kunde blivit så jäkla mycket bättre! Och då blir jag bara mer störd!

  På min lista för närvarande har jag den någonstans vid plats 17-ish. Tyvärr Cypern, jag saknar 2018 🙂 Nu är ni ert gamla jag igen.

 2. Johanna

  Den här låten kommer självklart gå till final för folk verkar gilla tråkiga tjejer som dansar bättre än de sjunger med mainstream poplåtar. Med allt detta sagt tror jag folk förstår att den inte är en favorit för mig (dock rankar jag den något högre än “Fuego” förra året som jag rankade i botten fem)

  Detta är inte min kopp the men om jag varit 15 år yngre hade jag antagligen älskat den för på den tiden gillade jag sådant här, därför förstår jag ändå att folk faktiskt kan gilla det. Tror dock inte att de kommer topp 5, eller topp 10 i slutänden….

 3. Micke

  Jag har vad jag vet aldrig jämfört bidraget med förra årets. Känner inte ens att det är så förutom att det är två helt döda låtar för mig. Jag kan inte säga som Johanna att jag tidigare i livet möjligen hade gillat detta för då hade det nog varit än värre då nästan allt för mig var rock i den åldern.

  Nej detta är ett av 3-4 bidrag som jag är lindrigt sagt chockad över att se högt upp i odds och förhandsspekulationer. Så övermättat, så övermättat helt utan DET som får mig att älska musik.

  Cyperns bästa bidrag? Är det så bra? Vet inte det är mest att jag blir så jädra glad av det och historien runt det

  https://www.youtube.com/watch?v=tA5G4JyUyLE

  Cyperns sämsta bidrag då? Ja jisses, möjligen det mest enformiga någonsin i ESC-historien. Ett bidrag som är grymt nära för min del att bli en fet nolla men den klarar sig precis. Bidraget kan väl kallas det största lallandet i tävlingens historia och deltog 2012.

 4. Johan

  Det är för min del ganska identitetslös musik, men precis som Fuego tillhör den ju den typen av ESC-radiopop som tjänar på att vara väldigt okontroversiell. Jag tror kanske inte att den hamnar i toppen, men den bör absolut kvala från sin semifinal och där minst placera sig i mitten.

  Min egna åsikt är betydligt svalare. Jag vet att vissa stör sig oerhört på den här typen av bidrag. Jag tycker som sagt att den saknar en egen identitet och istället förlitar sig för mycket på en popformel. Det känns som att cypern försöker hitta sin nisch, men att det kan bli ganska vanskligt om de blir för strömlinjeformade. Mitt bästa exempel på just det fenomenet är Azerbajdzjans nedgång från att alltid vara topp 5 till att nu vela mellan semifinal och final och därefter placera sig långt ner.

  För min del blir det 5/10.

 5. Johanna

  Cyperns bästa bidrag och ett av mina topp 5 bidrag genom tiderna är för övrigt “One thing I should’ve done” från 2015. Sjukt bra låt som fick oförtjänt mycket skit!

 6. Andreas

  En helt okej låt som för mig ändå känns som jag hört miljoner gånger förut, tror den går till final och förmodligen en respektabel placering men låten i sig känns inte ny på något ställe och är inte vad jag förväntar mig att höra i ESC.

 7. Craxman4

  INFÖR ESC 2019 – CYPERN:

  Nä, Cypern är bajs i år. De går till final dock och väl där kommer nog den här som sämst topp 10 men dags för cyprioterna att byta koncept och satsa lite mer på det meningsfulla. Den här låten går på tomgång

  Betyg: 1/5

 8. Engsla

  Visst, det är inte särskilt originellt, men jag gillar det ändå! Musikens stapelvaror har också sin plats här i livet, och jag blir glad av den här låten. Det blir 7/10 från mig.

 9. Engsla

  Och tack Johanna för påminnelsen av cypern 2015, väldigt fin låt som jag hade glömt bort.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se