ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 17:30Yle Teema Fem är det dags för säsongstarten av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

I år består serien av sex program (se schema och gästlista) och det första finns redan nu upplagt på yle.fi för er som vill titta på dem när det passar er och inte styras av TV:n. I det första avsnittet behandlas 7 bidrag från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 och panelen kompletteras av Christoffer Strandberg.

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet via TV-sändningen så väntar jag tills senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom, mina egna betyg av låtarna samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på det första avsnittet. Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2019 – Del 1” här:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (39:02 – areena.yle.fi)

Gäst i del 1 av De Eurovisa 2019
De Eurovisa - del 1
Christoffer Strandberg med värdarna Johan Lindroos och Eva Frantz
(Bild: Barbro Ahlstedt – lånad från svenska.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2019 – Del 1”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva
Frantz
Christoffer Strandberg Summa Schlager-pinglan
Tjeckien Tjeckien – “Friend Of A Friend“,
Lake Malawi
10 p. 6 p. 7 p. 23 p. 3 p.
Cypern Cypern – “Replay“,
Tamta
6 p. 6 p. 5 p. 17 p. 9 p.
Ungern Ungern – “Az én apám“,
Joci Pápai
5 p. 8 p. 8 p. 21 p. 6 p.
Vitryssland Vitryssland – “Like It“,
ZENA
2 p. 1 p. 4 p. 7 p. 4 p.
Slovenien Slovenien – “Sebi“,
Zala Kralj & Gašper Šantl
4 p. 4 p. 1 p. 9 p. 6 p.
Polen Polen – “Fire of Love (Pali się)“,
Tulia
8 p. 7 p. 9 p. 24 p. 3 p.
Island Island – “Hatrið mun sigra“,
Hatari
10 p. 10 p. 10 p. 30 p. 6 p.

Schlagerpinglan: Som sagt, för att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter. På återseende. 😀

Uppdaterat: Som synes av poängtavlan ovan så är jag och “De Eurovisa” oense om en hel del av årets bidrag, speciellt då Tjeckien och Polen (som de uppenbarligen såg saker i som jag ännu inte upptäckt) men även Cypern och Slovenien (som jag tydligen hittat mer att gilla i än vad panelen gjort). Men, men… då jag redan vet vad vilka åsikter och smak jag själv har så tycker jag att det blir mer intressant så här när man får se hur andra uppfattar saker och resonerar. 🙂

Först trodde jag att det skulle bli lite tomt med endast en gäst men det visade sig att samtalen flöt på riktigt bra och var lika underhållande som vanligt. Förhoppningsvis har de lyckats lika bra med de återstående fem avsnitten för nu känner jag mig väldigt nyfiken på att få se resten. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se