ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Ryssland i Eurovision Song Contest:

Ryssland
Land: Ryssland deltagit 21 gånger – vunnit 1 gång: 2008
TV-bolag: RTR se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Youddiph kom då 9:a av 25 med “Vechni Stranik

Rysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: I Won’t Break“,
Julia Samoylova
(Channel One Russia: Internval) 15:e i semi 2
2017: Flame Is Burning“,
Yulia Samoylova
(Channel One Russia: Internval) Yulia stoppad
av Ukraina
2016: You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
(RTR: Internval) 3:a i finalen
2015: A Million Voices“, Polina
Gagarina
(Channel One Russia:
Internval
)
2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR: Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia:
Internval + The Voice,
Golos-vinnaren
)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR: Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia:
Internval
)
16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR: Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia
Prikhodko
(Channel One Russia:
Nationell uttagning
)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR: Nationell uttagning) 1:a i finalen

Ryssland i Eurovision Song Contest 2019:


Rysslands ESC 2019-bidrag: “Scream”, Sergey Lazarev

Lyssna på Rysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Scream officiell musikvideolive-framträdandetext
Fler tolkningar: live-repetitions-smakprovlive-framträdande-smakprov
Låtskrivare: Philipp Kirkorov (m), Dimitris Kontopoulos (t&m), Sharon Vaughn (t)
Startnummer: nr 13 i Semifinal 2 (16:e maj)
Uttagning: Internval: TV-bolaget RTR avslöjade den 7:e februari att de internvalt Sergey Lazarev att få representera Ryssland i ESC 2019 och tävlingsbidraget “Scream” presenterades i form av den officiella musikvideon den 9:e mars. Läs mer här:
Sergey Lazarev för Ryssland 2019!” – “Rysslands Eurovision-bidrag 2019
Artist: Sergey Lazarev
Sergey Lazarev
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
sergeylazarev.ruyoutubetwitterinstagram
facebookvkwikipediaeurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with Sergey Lazarev (av RTL Entertainment)
Interview with Sergey Lazarev (av eurovision.tv)
Interview with Sergey Lazarev (av wiwibloggs.com)
Interview with Sergey Lazarev (av KAN)
Interview with Sergey Lazarev (av oikotimes)
Sergey Lazarev kom 3:a i ESC 2016 med “You Are The Only One“.
♥ Se även: “10 facts about Sergey Lazarev” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Vidare till final (plats 1 av 18) & topp-3 (plats 2) av de 41
Odds (2019-04-15): Vidare till final (plats 7 av 18) & topp-3 (plats 2) av de 41


Åsikter och spekulationer om Rysslands bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 4+ / 5
Min favoritartist utanför ESC-bubblan gör ytterligare ett försök i ESC och glädjande nog så bjuder han återigen på en låt som jag tycker väldigt mycket om, även om det tog några extralyssningar för mig innan jag nådde dit. Numera hör jag en välgjord kärleksballad som går från en vacker och behaglig inledning till en storslagen avslutning, där varje sekund är ren njutning, mycket tack vare Sergeys underbara röst. En självklar finalist i mina ögon.
Schlagerpinglan tror: Till final
En välgjord ballad, proffsig artist och ett (vad jag förutsätter kommer att vara) imponerande scenframträdande… något annat än en finalplats kan det helt enkelt inte bli. Som jag ser det så finns det dock en risk att det hela kan bli “för” perfekt och “för” välputsat och kanske t.o.m. innehålla element i scenshowen som riskerar att uppfattas som överdrivna. Men, men… det är inget som jag tror sätter käppar i hjulet för finalplatsen utan bör bli en senare fråga när slutresultatet ska fastställas.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Inför ESC 2019: Ryssland – “Scream” – Sergey Lazarev”

 1. Andreas

  Även jag älskar den här låten dock ett litet minus för avslutet, känns som att låten byggs upp från början till slut utan att nå sin riktiga topp. Ett mer episkt avslut och jag skulle se det som en solklar favorit i tävlingen. Den är fortfarande min personliga favorit i tävlingen och jag tror den kommer bra till.

 2. Adri

  Pinglan Pinglan Pinglan… vi är så osynkade nu 🙂 dessa inlägg kommer ju bara upp när jag knappt har tid. Det är därför mina kommentarer på senaste tiden varit helt värdelösa. Så även nu…

  Denna låt då? Sergey är ju bra! Men denna låten är himla pretto tycker jag. Känns mycket musikal. Jag gillar videon med det visuella, och hoppas innerligt att framträdandet kommer vara influerat av det.

  Jag tror inte låten kommer slå hans låt från 2016. Svårt att se det. Men… det är ett öppet år. Who knows?

  Låten är bra. Men ändå inget jag kommer sakna när ESC-2019 stänger.

  Jag tippar den på plats 7. Själv har jag den på plats 23.

  Men den blir bättre. Men jag blir lite osugen av det pretentiösa.

 3. Adri

  NATIONELLA FINALER – Plats 14:

  https://m.youtube.com/watch?v=JsNSFkbyON4

  Ja. Jag var väl mer eller mindre ensam om att uppskatta denna. Lite halvfalska prestationer och en jävligt simpel refräng. Men vet ni vad? Det skiter jag i. Jag blir glad på livet! 🙂

 4. Josef

  Ryssland topp 3 tror jag! Intressant poäng från Andreas att just slutet av låten känns väldigt avhugget?! 🙁
  Men vilken röst han har och stråkarna under refrängen är årets bästa sound enligt mig. Kan inte lyssna mig trött på detta. Jag säger som förut. De tre L:en (Laurence, Lazarev och Lundvik) gör med stor säkerhet upp om detta tänker jag! Svaret kommer på rehearsaldagarna i Maj! 😀

 5. Micke

  @Pinglan jag visste att du gillade Lazarev men inte att han var din favvis även utanför bubblan. Lyckliga du. Mina favvisartister skulle inte ens tänka tanken att ställa upp i ESC skulle jag tro. Då hoppas jag du får ut det du hoppas på och tror på av allt runt artisten och bidraget.

  Jag ska ta det lugnt i mitt omdöme om Lazarev med tanke på vad du tycker om honom Pinglan. Nope just kiding Seriöst så har jag varken plus eller minus att säga om honom. Han stör mig inte på minsta sätt lika lite som han får mig att tycka han är grymt bra. Däremot tyckte jag absolut inte om hans bidrag 2017 samtidigt som jag förstod att den skulle komma högt. Hela bygget var anpassat för det om man säger så.

  När jag då fick reda på att Ryssland åter igen ställer upp med den här snubben så jublade jag väl inte direkt. Men som alltid nollställer jag mig inför sånt och bara lyssnar. Blev överraskad och kände direkt att det här var oj så mycket mer äkta och genuint. Det här var inte så anpassat och byggt för just ESC. Det här var uppbyggt mer för att helt enkelt vara en bra låt, vilket jag tycker det är.

  Jag gillar väl egentligen de flesta uppbyggnader som görs i musik men i synnerhet det som växlar. Jag älskar rock som röjer från första till sista sekund. Jag älskar också flyta bort musik typ Sloveniens bidrag som bara flyter från första till sista sekund. Men jag älskar lika mycket rock som växlar väldigt i tempo precis som ballader gör detsamma, vilket Ryssland klippt här. Well done Ryssland.

  Nu har Ryssland i mina ögon inte spridit ut kanonbidrag i ESC men den här ligger nära att vara numero uno. Det beror lite på kriterierna. Kanske det står mellan denna och 2015 men samtidigt avgudar jag gummorna från 2012. Har aldrig förstått hatet mot det bidraget. För tusan det här är ESC, det handlar inte om världens bästa musik. Det ska helt enkelt inte göra det. Här ska allt, förutom hat, få plats och gummorna är helt underbara.

  Lite samma sak med deras bidrag 2010. Oj så mycket skit det fått av mindre nogräknade personer. Är det ett skämt eller på allvar bidraget? Ärligt talat så bryr jag mig inte. Det är mysigt i sin lilla töntighet. Bidraget 2008 har också fått skit som vinnare. Ingen favvis för mig men titta på konkurrensen. Möjligen ett av tidernas sämsta ESC. Oj sicken revansch ESC sen tog 2009.

  Det värsta som dock hänt Ryssland var det amöbaliknande beteendet som publiken utsatte två stackars tvillingtjejer för 2014. Det var så lågt att det nästan borde vara straffbart.

  Tillbaka till 2019: Jag ger bidraget betyget (8/10) Mer än bra. Well done Russia.
  ———————————————
  Så då till topp 20 av de utslagna 2019

  PLATS 11:

  Om man bara pratar mysbidrag så är detta för mig numero uno i ESC 2019. Många tyckte illa om detta inledningsvis men väldigt många ändrade sig efter det att tiden gick. Kul tyckte jag Jädrigt mysigt bidrag.

  https://www.youtube.com/watch?v=IUZsJQvnoJw

 6. Adri

  Micke: Skriver under på vad du säger om 2010, 2012, 2014 och 2015…

  …men 2008 är verkligen tidernas värsta vinnare. Jag blir så trött på mänskligheten när jag tänker på att den vann. Sämsta vinnaren genom tiderna. Plats 41 av 43 det året, som jag minns som ganska starkt.

  Fyfasen.

  Annars, good to have you back 🙂

 7. Micke

  @Adri, ja jisses det blev kort paus för mig 🙂 Det var för mycket som dök upp på samma gång so i lost it there for a moment. Fick reda på att ESC-veckan i maj är körd för min del. Dök upp så många andra grejer som fick ned intresset. En grej hade faktiskt med dig att göra Adri. Jag blev faktiskt lite besviken på att ingen hoppade på din topp 20 utslagna bidrag. Jag tycker alltid sånt är kul och även om jag inte hade gjort det så hade jag hoppat på ändå. En för alla, alla för en. Är det inte så på bloggen? 🙂 Upp till var och en men så ser jag det.

  Sen dök snacket om Island upp och det blev bara över gränsen för min del. Orkade inte ens lyssna på Slovenien och då är det verkligen över gränsen. Sen var jag och regeringen hos några polare och där låg De Eurovisa 2 på i bakgrunden och plötsligt bara det ryckte till igen 🙂

  Skönt att det blev så kort nu kan jag köra på i några veckor fram till finalveckan. Missar som sagt den men så är det ibland.

  Om du minns 2008 som ett bra år så kan jag förstå att du inte var nöjd med vinnaren. Jag minns det tvärtom som ett dåligt år och ryska bidraget därför som en skaplig vinnare.

  Har försökt nu att kolla på lite av det pinglan lagt ut sista veckan. Hittade en grej som gladde mig enormt. Det finns ett bidrag med stor potential men de får ju inte ut det. Nu kom videon och jädrar så den växte där. Hoppas nu bara de kan greja det även live. Ett väldigt lågt rankat bidrag men inte hos mig och det är det som räknas hos mig 🙂

 8. Adri

  Micke: Jisses du är i så fall mer engagerad än vad jag är angående den där topp 20 🙂 Jag låter folk do their own thing. Så kör jag min 🙂 Med det sagt är det ju kul att hoppat på! Men inte nödvändigt direkt.

  Får man fråga varför du missar ESC-veckan? Jag är inte en snokare av naturen och vill du inte svara så låt bli men det är tråkigt för du låter ju inte precis glad över att missa det. Men vissa saker är ju värda att missa för så det är tråkigt om så inte är fallet här 🙂

  Kan du skriva ut vilket bodrag du syftar på i nedre stycket? Precis kommit med video? Kroatien??

 9. Micke

  @Adri, självklart får alla göra precis som de vill utan att någon ska hylla eller döma. Bara det att det är sån jag är Adri. Om nån tycker något är kul då hakar jag på 🙂

  Självklart får du fråga 🙂 Finalen och en av semifinalerna är helt körda och det handlar om egen spelning och annan konsert. Den andra semifinalen handlar om mitt “riktiga jobb” som jag möjligen kan ändra men troligen inte just den dagen. Jag är inte heller typen som går igång på “repriser” och liknande så jag tvivlar på att jag kollar i efterhand.

  Jisses skrev jag inte ut vilket bidrag jag pratade om 🙂 Jag pratade om Georgien. För mig har den hela tiden haft väldiga dalar och toppar. I videon blev topparna än större och dalarna minskade, i synnerhet den i mina ögon då bedrövliga kören. Nu i videon matchade kören tusan så mycket bättre

 10. Johanna

  Jag gillar Sergey och rankar denna betydligt högre än hans 2016-bidrag. En säker finalplats borde det bli men tror inte att han kommer mer än plats 8-15 i finalen sedan tyvärr. Själv rankar jag honom på plats 12 just nu men har åkt jojjo lite upp och ner i min ranking mellan plats 10 och 15 ungefär…..

 11. Engsla

  Ja, kan han bara föra över stämningen från videon till scenen i tel aviv kan jag inte se hur han ska kunna missa finalen. Bra röst och lite drama i låten räcker långt för mig. 7/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se