ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Grekland i Eurovision Song Contest:

Grekland
Land: Grekland deltagit 39 gånger – vunnit 1 gång: 2005
TV-bolag: ERT se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1974 Marinella kom 11:a av 17 med “Krassi, Thalassa Ke T’agori Mou

Greklands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2018: Oneiro Mou“, Yianna Terzi (Enda kvarvarande bidraget
efter en planerad nationell final
)
14:e i semi 1
2017: This Is Love“, Demy (Internvald artist +
Nationell final
)
19:e i finalen
2016: Utopian Land“, Argo (Internval) 16:e i semi 1
2015: One Last Breath“, Maria-Eleni
Kyriakou
(Eurosong 2015 –
NERIT & MAD Show
)
19:e i finalen
2014: Rise Up“, Freaky Fortune
feat. Riskykidd
(Eurosong 2014 –
a MAD show
)
20:e i finalen
2013: Alcohol Is Free“, Koza Mostra
feat. Agathon Iakovidis
(Eurosong 2013 –
a MAD show
)
6:a i finalen
2012: Aphrodisiac“, Eleftheria
Eleftheriou
(Ellinikós Telikós
2012
)
17:e i finalen
2011: Watch My Dance“, Loucas
Yiorkas feat. Stereo Mike
(Nationell final) 7:a i finalen
2010: OPA“, Giorgos Alkaios & Friends (Nationell final) 8:a i finalen
2009: This Is Our Night“, Sakis Rouvas (Internvald artist +
Nationell final
)
7:a i finalen
2008: Secret Combination“, Kalomira (Nationell final) 3:a i finalen

Grekland i Eurovision Song Contest 2019:


Greklands ESC 2019-bidrag: “Better Love”, Katerine Duska

Lyssna på Greklands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Better Love officiell musikvideotext
Fler tolkningar: live i Amsterdamlive i Madrid
Låtskrivare: Katerine Duska (t&m), David Sneddon (t&m), Leon of Athens (m),
Phil Cook (m)
Startnummer: nr 16 i Semifinal 1 (14:e maj)
Uttagning: Internval: Den 14:e februari avslöjade TV-bolaget ERT att de internvalt sångerskan Katerine Duska att få representera Grekland i ESC 2019. Tävlingsbidraget “Better Love“ presenterades i form av den officiella musikvideon den 6:e mars. Läs mer här:
Katerine Duska för Grekland 2019!” – “Greklands Eurovision-bidrag 2019
Artist: Katerine Duska
Katerine Duska
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
youtubeinstagramfacebook
wikipediaeurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with Katerine Duska (på grekiska) (av TheHALKMAN8_2)
Interview with Katerine Duska (på grekiska) (av TlifeVideo)
Interview with Katerine Duska (av wiwibloggs)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamMadrid

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Vidare till final (delad 2:a av 17) & topp-10 (plats 7) av de 41
Odds (2019-04-29): Vidare till final (plats 1 av 17) & topp-10 (plats 9) av de 41


Åsikter och spekulationer om Greklands bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland Betyg: 3+ / 5
När jag började att skriva presentationerna, ja t.o.m. när jag presenterade min senaste topp-41-lista, så hade jag Grekland under final-strecket men när jag nu måste ta ett beslut så kan jag helt enkelt inte placera “Better Love” utanför finalen.

Visst har det tagit väldigt lång tid för mig att få grepp om låten och visst finns det fortfarande en del saker som jag inte riktigt gillar, men allt vägs upp av Katerines underbara röst som jag verkligen njuter av att lyssna på. Jag hoppas m.a.o. på en finalplats för Grekland i år men främst så önskar jag att vi får återse Katerine i ESC med en (enligt min personliga smak) riktigt bra låt. Vi får väl se hur det går med den här först.

Schlagerpinglan tror: Till final
Efter finalmissen förra året, då Grekland testade ett bidrag på grekiska, så går de tillbaka till ett engelskspråkigt bidrag och även om jag personligen tycker att det är lite tråkigt så har jag all förståelse för deras taktiska drag. Låten är dock ingen dussin-pop-låt utan har lite personlighet och framför allt så framförs det av en sångerska med en mäktig röst. Min gissning är att vi återigen kommer att få se Grekland i finalen, men allt hänger naturligtvis på framträdandet. Fokuserar de bara på låten och Duskas röst, och inte försöker sig på något alltför kreativt, så borde det dock inte vara några problem.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Inför ESC 2019: Grekland – “Better Love” – Katerine Duska”

 1. Adri

  Denna är självskriven i final! Troligtvis bara Grekland och Cypern som inte ens behöver tävla på tisdagen för de är ju i final redan mer eller mindre.

  Jag älskar ju denna numera! Det tog sin lilla tid, men nu har jag sett vad denna låt har! Och vad är det då låten har? Jo, årets bästa tjugo sekunder – eller snarare tio sekunder x 2.

  Först 00.35-00.45 och sen 01.21-01.31 – helt enkelt bryggan i låten 🙂

  När den kommer vill jag bara ge Katerine allt! Låtens andra delar är också bra, men inte som bryggan…

  Bryggan är det bästa i hela startfältet i år 🙂 Låten är runt min femteplats-ish. Och Katerine sjunger himla bra!

  Detta ska inte kunna misslyckas 🙂

  —————————————————————–

  NATIONELLA FINALER – Plats 6:

  Ett av resultaten som fortfarande gör mig förbannad. Ok… jag accepterar när mina vinnare inte vinner. Man kan inte få som man vill alltid. Men den riktiga vinnaren är så dålig och främst underutvecklad. Jag förstår inte vad som hände här. För mig var denna i egen liga, andra höll inte med. Men att den som vann vann – det är galenskap!

  https://www.youtube.com/watch?v=28Zv4REajVU

 2. Micke

  Nu blir det både positivt och negativt.

  Vi börjar med en negativ vinkling. Grekland ska sjunga på grekiska. Så är det bara. Attan så besviken jag blir när det dyker upp engelska från detta land

  Sen en positiv: Jädrar så nöjd jag blev när jag insåg vem de hade valt till sitt internval. Katerine Duska har en fantastiskt röst som hon kan göra det mesta med.

  Om vi då istället går in på bidraget så, undantaget språket, blev jag riktigt positiv över bidraget. Gick i flera dagar och nynnade för mig själv på låten. Med tiden har det dock dykt upp något som gnager i kanten och låten har rasat ett pinnhål i betyg.

  Efter den första glädjen med låten har jag dock känt “det händer ju egentligen inte så mycket”. Tycker fortfarande om låten men inte längre bland mina favvisar. Framförallt är det en annan sak som gnager i mig när jag tänker på Katerine, hennes bidrag och de som ligger bakom bidraget. De har denna kvinna med denna fantastiskt omfångsrika röst och de ger henne detta? Absolut inget negativt så sätt men tusan Katerine är värd något mycket bättre och vi är värda att få mer av henne och rösten. Som Pinglan säger “Kanske nästa gång. Men jag gillar bidraget och ger det (7/10) Bra och en plats 15.
  ————————————————-

  Topplistan över de utslagna bidragen 2019:

  PLATS 6:

  Man kan väl säga att jag nu har två topp 3 listor kvar bland mina sex kvarvarande bidrag. En med lugna låtar och en med snabbare. Den låt som nu dyker upp ingår i topp tresnabbare.

  Det här landet hade i mina ögon ett mycket svagt startfält. Där fanns ett jag tyckte var överlägset sämst och ett överlägset bäst. Det blev som i Tjeckien det överlägset sämsta som vann.

  För mig fanns det som sagt bara ett bidrag. Med en sångare med mer power i rösten och likadant med versen hade detta hamnat mycket högre upp för mig för jag älskar refrängen. Där finns den power och det tryck som fattades i vers och röst. I refrängen lyckas sångaren dölja sina brister på ett helt annat sätt. Jädrigt strongt gjort

  Adri pratar höjdpunkt i Greklands bidrag. Då kan jag göra det här 🙂 Dock helt säker på att bidraget inte är nåt för Adri. Men bästa delen är från 1.43 till the end. I synnerhet vid 2.33 då de släpper lös gitarren igen och ger den “evigt liv” 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=dhiUWoaxbhI

 3. Engsla

  Första gångerna jag hörde den här låten hade jag den i min topp10, men allteftersom har den halkat längre och längre ned på listan. Rösten räcker i längden inte till för att jag ska vilja höra den fler gånger, låten är för statisk i mina öron. Det blir ändå en 6/10 i betyg. Till syvende och sist är ju första intrycket ofta det viktigaste för att få folkets röster i eurovision, så det ska nog kunna bli en finalplats för Grekland.

 4. Micke

  @Engsla, ta nu inte detta fel för allt i världen. Något säger mig att du aldrig hört Katerine sjunga förut 🙂

  “Rösten räcker inte…………………..” Grejen för min del är att de inte använder sig av hennes fantastiska röst här. Visst hon sjunger bra här men inte som i vanliga fall. Hon har en väldigt speciell röst men här spelar de mer safe. Dock helt övertygad om att hon sätter det enormt live. Bara att vänta och se 🙂

 5. Andreas

  Jag är besviken på detta bidrag från Grekland. Inte för att det är jätte dåligt eller så men för att det är ett halvdant bidrag som saknar den Grekiska själen. Grekland har skickat många bidrag genom åren som vart sämre än detta men dom har ändå stuckit ut i mängden och haft nåt som är unikt och som på nåt sett känns Grekiskt detta gör det inte. Känns mer som en ok ballad i mängden.

  Tror den går vidare från semi ett men är inte helt säkert och till skillnad från många som snackar att semi två är den bästa semin tycker jag har både fel och rätt. Dom har rätt i att den har starkare låtar men tror faktiskt att semi ett kommer bli den mer spännande. Den känns inte lika förhandsskriven som semi två. Finns inte så många solklara finalister och kampen om dom tio platserna kommer bli hård.

  Medan semifinal två mer eller mindre har åtta skulle jag vilja säga rätt stora favoriter att ta sig till final.

 6. Andreas

  Ibland så är en låt så bra att sångaren inte kan göra den rättvisa i detta fall är det tvärt om, Katerine är så mycket bättre än låten att det är synd att dom skickade en så pass halvdan låt tillsammans med en så pass bra sångerska.

 7. Johanna

  Alltså Katerina Duska är SÅ bra. Hon har gjort så mycket bra låtar tidigare och m ina förhoppningar på henne var därför skyhöga. För höga helt uppenbart för hennes röst till trots tycker jag inte riktigt om denna låten. Det är något där som inte alls klickar hos mig.

  Den känns dock given till ifnal men är besviken att hon inte fick något bättrwe, att hon inte fick en vinnarkandidat-för det tror jag inte detta är. Plats 8 i semin för mig och 23 totalt.

 8. Micke

  @Johanna, i är som jag även gjorde uttryck för här ovan helt eniga Johanna. Jag tycker till skillnad från dig bra om den här låten men jag hade hoppats på något mycket bättre. Låten är inte riktigt värdig hennes röst om man säger så. Rösten är på ett högre plan än låten. Dessutom är hennes röst nedtonad en del i detta bidraget och det gör allt än mer märkligt.

  Varför tog man inte till vara på hennes röst. En åt med grekiska rötter som kräver mer av en röst. Tänk så jädra bra det hade blivit

 9. Adri

  Micke: De testade ju grekiskt rotad musik förra året, och den låten var fruktansvärd. Och missade (helt rättvärdigt) final. Så det är inte råknas att de satsar så här i år 🙂

  Och jag älskar ju låten så jag är glad! Tycker tvärtom aldrig hennes röst låtit bättre. För den har låtit så fruktansvärt tillgjord i de andra låtarna jag hört med henne! 🙂

 10. Micke

  @Adri jag tyckte jättemycket om Grekland 2018, så även 2016 även om den sistnämnde tappade live. Tyckte om 2010 för att ta ytterligare exempel. Det där är ESC och Grekland för mig

  Det som absolut inte är Grekland är en osynkad snubbe på knagglig engelska som 2004 och 2009. Hela bilden av de bidraget får min mage att gå igång och jag börjar mest fundera över var närmsta toa finns. Tack och lov behöll han skjortan på i båda bidragen. Det ger jag honom åtminstone 🙂

  Även årets bidrag är sååååååå icke grekiskt men det lever en en grym sångerska som räddar det och gör det till, i mina ögon, ett bra bidrag. Hennes röstomfång kommer dock inte till sin rätta här men vad tusan. Jag tycker ju bidraget är bra så jag klagar inte 🙂

 11. Engsla

  Micke: inser att jag var otydlig i min förra kommentar här. Bara för att försöka förtydliga mig; det är inte rösten jag inte tycker räcker till utan låten. Jag har hört Katerine Duska sjunga flera gånger förr, och (för att försöka var riktigt tydlig här) ja, jag tycker att hon är en duktig sångerska. Nej, jag tycker inte att rösten räcker till för att jag ska tycka om den här låten. Helt enkelt för att jag inte tycker tillräckligt mycket om hennes röst, varken här eller i hennes “vanliga” repertoar. Vissa röster kan jag förlåta nästan vilket pekoral till låt som helst och ändå tycka om att lyssna på, så är inte fallet här. Likväl kan jag uppskatta en skicklig sångerska och ge henne betyg därefter. Hoppas att jag inte orsakade mer undringar 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se