ESC 2019 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 14:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2019. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 18:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så har sammanställningen här nedan kompletterats med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden (samt repklippen från de finalklara bidragen från Israel, Frankrike och Spanien). Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.

Vid den efterföljande presskonferensen kommer det att lottas fram i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, resultatet nedan uppdateras efterhand:

Snabbreprisen av de tio finalisterna

RECAP: All qualifiers of the first Semi-Final of the 2019 Eurovision Song Contest

De tio länder som gick till finalen av ESC 2019 från semifinal 1 (+var de startar i finalen):
Grekland Grekland Better Love”, Katerine Duska (första halvan av finalen)
Vitryssland Vitryssland Like It“, ZENA (andra halvan av finalen)
Serbien Serbien Kruna“, Nevena Božović (andra halvan av finalen)
Cypern Cypern Replay”, Tamta (första halvan av finalen)
Estland Estland Storm“, Victor Crone (andra halvan av finalen)
Tjeckien Tjeckien Friend Of A Friend“, Lake Malawi (första halvan av finalen)
Australien Australien Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke (andra halvan av finalen)
Island Island Hatrið mun sigra“, Hatari (andra halvan av finalen)
San Marino San Marino Say Na Na Na“, Serhat (första halvan av finalen)
Slovenien Slovenien Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl (första halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av Eurovision 2019:
Montenegro Montenegro Heaven“, D mol
Finland Finland Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman
Polen Polen Fire of Love (Pali się)“, Tulia
Ungern Ungern Az én apám“, Joci Pápai
Belgien Belgien Wake Up“, Eliot
Georgien Georgien Keep on Going“, Oto Nemsadze
Portugal Portugal Telemóveis“, Conan Osíris

Tre av de på förhand finalklara bidragen:
IsraelHome“, Kobi Marimi (Israels bidrag)
FrankrikeRoi“, Bilal Hassani (Frankrikes bidrag)
SpanienLa Venda“, Miki (Spaniens bidrag)

Övriga video-klipp med anknytning till den första semifinalen:
♥ “Netta – Toy – Opening of the First Semi-Final
♥ “Eurovision History – First Semi-Final – Eurovision 2019
♥ “Interval Act – Dana International – First Semi-Final – Eurovision 2019
♥ “RECAP: All the songs of the first Semi-Final of the 2019 Eurovision Song Contest
♥ “The exciting qualifiers announcement of the first Semi-Final – Eurovision 2019
♥ “RECAP: All qualifiers of the first Semi-Final of the 2019 Eurovision Song Contest
♥ “First reaction from the qualifiers of the first Semi-Final

Schlagerpinglan: Jag återkommer i morgon med lite åsikter om de olika bidragen, resultatet och semifinalen i stort men redan nu så måste jag skriva av mig lite snabbt:

Inför semifinalen så var Cypern min stora förhands-favorit men live-framträdandet träffade inte riktigt rätt utan i stället så höll jag en extra tumme för Finland, Vitryssland, Georgien, Australien, Island, Estland och San Marino.

När jag nu räknar efter så var det hela fem av mina sju nya semi-1-favoriter som gick vidare… och jag kan inte vara annat än supernöjd med det. 😀 Synd med Finlands och Georgiens finalmiss, men knappast oväntat. I stället så glädjer jag mig åt San Marinos och Vitrysslands lite mer oväntade framgångar. 😀

Även om jag stannar kvar vid tangentbordet för att rapportera om finaldragningen så får jag återkomma med detaljerna om semifinalen i morgon och hoppas att ni haft en lika trevlig kväll som jag haft. På återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


51 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2019: Semifinal 1”

 1. Nathalie

  Då är vi två, pinglan.
  Riktigt besviken över Tamtas nummer live. Men väldigt positivt överraskad av Vitryssland som verkligen tillsammans med Georgien och San Marino var kvällens stora överraskning för mig.
  Synd att Georgien försvann, men glad för Vitryssland.
  OCH SERHAT!!!!

 2. Adri

  Jag hade fem jag verkligen bad för. Alla fem gick vidare. Därför kan jag ju inte klaga. Då vore jag lite väl bortskämd faktiskt.

  Även om jag inte höll med om alla tio fokuserar jag på det positiva: som sagt att mina fem topplåtar tog sig vidare! 🙂 Bra start!

 3. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Vis av erfarenhet så vet man ju att man inte kan få precis som man vill… men när det slutar med att man hejar på både Vitryssland och San Marino… och båda går vidare… så kan man inte vara annat än nöjd. 😀

 4. Daniela

  Väldigt synd att Ungern inte tog sig till finalen, Cypern är definitivt och absolut ingen favorit för mig, jag tycker inte att denna Tamta förtjänade sin plats i finalen. Australien tig mig med storm
  Ikväll och jag blev met än glad att Tjeckien och San Mariano kvalificerade sig. Jag tyckte om även Montenegros och Belgiens bidrag. Det var en fantastisk och proffsig show, verkligen! En ganska bra kväll 🙂 ser framemot torsdagens show! 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis, jag skulle kunna knorra över att Tjeckien och Slovenien (två bidrag jag till slut kom fram till att jag inte ville ha vidare) kommer att vara med i finalen… men med tanke på hur mycket som gick min väg så unnar jag verkligen andra med annan smak att också vara nöjda. 😀

 6. Marcus

  Det kommer dröja länge innan jag kan smälta att Portugal åkte ut. Jag förstår inte Europa. Man slänger bort det bästa som har stått på Eurovisionscenen sen Charlotte 2008 och röstar fram Estland OCH San Marino istället? Jag tappar all jäkla livslust jag någonsin kunnat inbilla mig att jag haft. Allt känns bara så tomt och meningslöst nu.

 7. Johan

  Tycker kvällen var riktigt underhållande! Startfältets kvalitet låtmässigt var väl inget att hurra över, men för mig kändes det verkligen som Eurovision på ett sätt som jag inte känt på flera år. Tycker Israel skött produktionen ypperligt hittills, och denna underbara diversifiering som alla länder bidrog med ikväll var toppen!

  Lite ledsen över att Polen och Ungern inte knep en finalplats, men det löns inte att sura över det! 🙂

 8. Mats

  Trodde knappt det var sant när San Marino ropades upp som 9:e finalist, jätteroligt!! (med all respekt för de som inte gillar den). Jämför man med hur oddsen såg ut inför semifinalen så var väl den största överraskningen att Ungern åkte ur (även om jag själv inte hade tippat den till final)

  Belgien trodde jag på förhand skulle gå vidare men deras framträdande kändes osäkert och Eliot fick väl inte alla toner att sitta tyvärr. Kul att Sloveniens lite lågmälda låt gick vidare, jag tycker den är vacker.

  Sju av de som jag ville ha till final gick vidare, det får man vara nöjd med, ser fram emot semifinal 2 på torsdag.

 9. Schlagerpinglan

  @Daniela, Ahh…. Ungern hade jag glömt… det var inget bidrag som fick min “special-markering” men som likväl, förutom att det fanns en bra låt i grunden, visade sig från sin bästa sida med ett kompetent, känslofyllt och final-värdigt framträdande. Hade jag fått bestämma hade Ungern gått vidare i stället för Slovenien eller Tjecken… men då hade säkert många andra protesterat. Svårt att hitta tio gemensamma finalister när det är miljontals tittare/jurymedlemmar med olika musiksmaker som ska kompromissa. 😀

 10. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag hittade faktiskt till slut en ljusglimt i det portugisiska bidraget och det var framför allt dansaren… men när de ändrade scenkläderna till grönt så försvann det där lilla charmiga jag trots allt hittade efter många om och men. Inte för att jag tror att ett scenklädesbyte kan kosta ett bidrag sin finalplats, men det var knappast till deras fördel.

 11. Adri

  Ungern är det som förvånar mig mest. Men jag kommer inte sakna det nämnvärt. Men de har ändå gått vidare 2011-2018 varje år, med vissa superbra låtar. Men vissa låtar som var betydligt sämre än den dem gav oss i år.

 12. Schlagerpinglan

  @Johan, Ja visst kändes det som att man fick sänka ribban lite jämfört med många andra semifinaler (men luttrad som man är så är det inget som fördärvade feststämningen utan bara ett stilla konstaterande. 😀 ) Men, men… bortsett från alla “småsaker” så är även jag imponerad över hur årets ESC har varit så här långt, speciellt scenen och den underhållande pausunderhållningen med klipp från de föregående ESC-årgångarna. 😀

 13. Andreas

  Både positivt och negativt ikväll, ett av mina favorit bidrag ikväll Belgien fick se sig utslagen vilket jag nästan förstod efter framförandet sjunger man en sån låt som Belgien kom med måste sången sitta vilket den tyvärr inte gjorde. Så kan inte klaga där även om jag fortfarande håller låten som en av dom bättre så måste den levereras också och tyvärr mäktade inte Eliot med att göra det.

  Flera bidrag som jag innan tävlingen haft svårt för växte ikväll tyckte både Tjeckien och Georgien visade sina bidrag från sina absolut bästa sidor, fortfarande inga låtar jag gillar särskilt mycket men dom växte verkligen live. Och som väntat har Tamta tappat rejält på min personliga lista efter ikväll, topp tio inför nu kommer jag med all sannolikhet ha henne väldigt lågt i finalfältet.

  Jag tippade 7/10, San Marino tog mig rejält med överraskning. Även Estland överraskade mig genom att ta sig vidare. Att Slovenien gjorde det var en 50/50 och jag valde att tippa dom utanför. Jag fick även 7/10 av dom jag ville ha vidare på förhand till final.

  Tjeckien och framför allt Ungern slog sig in på min topp tio i denna semifinal under kvällen och jag är rätt besviken att Ungern inte tog sig vidare tyckte han tillhörde dom bättre ikväll. Och blev faktiskt förvånad då han inte tog sig vidare.

 14. Schlagerpinglan

  @Mats, Jag kan fortfarande inte riktigt smälta att San Marino gick vidare. 😀 Inte ens efter att jag hört Serhat framföra låten så trodde jag att det fanns en chans att han skulle kvalificera sig… men allt kan tydligen hända. 😀

 15. Schlagerpinglan

  @Andreas, Njae… när det gällde Belgien så hoppades nästan även jag (som inte riktigt gillade låten) att de skulle gå vidare men där var det nog mer mina moderskänslor som kickade in än att jag verkligen tyckte att det höll final-kvalité. Det blev helt enkelt inte helt bra.

  Roligt att du tar upp Georgien, för det var ett bidrag som jag fått upp ögonen för den senaste tiden men inte riktigt trodde att de skulle få de första två minuterna att fungera… men det gjorde de med ett fenomenalt kameraarbete. Det räckte inte hela vägen, men de övertygade mig i alla fall 😀

  Vad gäller Cypern så vet jag inte riktigt vad som hände. Jag älskar studioversionen och kommer att fortsätta att sträcklyssna på den… men live-framträdandet gjorde inget för mig. Det ska bli intressant att se det igen i morgon… kanske var det inte så illa som jag uppfattade det. 😀

 16. Daniel

  Jag tycker det är kul att San marino gick till final. Men jag tror de gick vidare främst pågrund av Serhats kommer ifrån Turkiet. Om man tittar på förra gången han var med fick han höga poäng av bosnien-herzogovina och Azerbaizan etc
  Jag tror det är turkarna och länderna som gillar Turkiet väldigt mycket som har röstat på honom.

 17. Schlagerpinglan

  @Daniel, Jag tror definitivt att San Marinos flirt med Turkiet (valet av Serhat och delar av låtens text) hjälpt bidraget att få extraröster, men utan stödet från många inbitna ESC-fans (och förmodligen många andra) så hade det nog inte räckt hela vägen. Hur som helst så är jag glad över resultatet. 😀

 18. Adri

  Serhat är ju också lite av ett levande meme i ESC-communityt. Lite som Epic Sax Guy (bara att ESG slog globalt – Serhat är mer nischad). Det brukar vara en fördel 🙂

 19. Andreas

  Nåt jag tyckte var konstigt i semifinal ett är väl ändå att både Cypern och San Marino två länder som ofta gett sina tolvor/tior till Grekland i San Marinos fall har det mest handlat om tior då deras tolvor ofta går till Italien.

  Men att tre länder som är rätt trogen varandra hamnade i samma semifinal känns konstigt framför allt att ESC historiens tightaste länder hamnade i samma i Grekland och Cypern. Genom åren har väl typ 95%+ av alla deras tolvor gått till varandra. Jag vet inte om Cypern någonsin gett ett annat land sin tolva då Grekland har vart med sen det blev tittarröster hur illa det än har låtit.

 20. Placebo

  Marcus,
  Ge inte upp! Europa var helt enkelt inte moget för Portugals fantastiska bidrag! De var ett av få länder i Semi 1 som verkligen berörde, eftersom de lade ner sin själ i bidraget. De hade nog kvällens bästa show, men de skulle ha behållit de vita, fluffiga kostymerna istället.
  Vi har sett det SÅ många ggr förr:
  Ytlighet, politik & kompisröstande går före riktigt vackra melodier, duktiga sångare och bidrag med ett djup.

  Kvällens sämsta tre sånginsatser som fick mig att stänga av ljudet:
  Serbien
  Vitryssland
  Estland
  Att dessa tre gick vidare handlar enbart om politik & grannlandsfavorisering.

  Dessa två borde definitivt gått vidare om man ser till kvalitet & sånginsats:
  Portugal
  Ungern
  Även här handlar det om politik för Ungerns del. De är ju inte särskilt populära inom media just nu, kanske främst pga flyktingpolitiken. Sådant tränger sig tyvärr in även i denna tävling…
  Romer är ju inte heller särskilt populära ute i världen, vilket kan ha påverkat.

  Slutligen:
  Kvällens vackraste & bästa bidrag sett till helheten var absolut Australien! Vilken röst! Vilken rymd-show!
  Ett litet extra plus blir det också till Island, som stack ut i mängden.
  Dare to dream.

 21. JOHANNA

  Otroligt glad för San Marino, Island och Slovenien. De andra är jag lite likgiltig till! Men kul med speciellt Serhat- jag unnar honom och San Marino en finalplats!

 22. Kalle

  Nån som skrev att Grekland å Cypern röstar på varandra.Minns för något år sedan att de hade analyserat röstningen och att vi i Norden var de länder som gav varandra högst poäng oftast.
  Så bra att ha koll innan man pekar på andra.

 23. K2

  Kunde tyvärr inte se semifinalen igår. Är glad att Slovenien gick vidare men ledsen över att inte Ungern gjorde det. Tittat lite snabbt på sändningen efteråt och som Placebo nämnde var Estlands och Vitrysslands sånginsatser bedrövliga enligt mig.

 24. Adri

  Placebo: Du tror inte Ungern kan ha misslyckats för att deras låt inte var tillräckligt populär?

  Det enda jag säger är ju att Ungern har varit impopulärt i media i många många år, men avancerat. Och just Joci som är rom lyckades få en av Ungerns finaste placeringar för bara två år sen 🙂

  Ibland ska man inte leta efter anledningar till att ens favoritländer misslyckas är det enda jag säger 🙂 För sanningen är helt enkelt oftast att kontinenten (+ Australien) helt enkelt inte förtrollades lika mycket som en själv 🙂

 25. Daniel

  Efter att Ungern åkte ut är Sverige det land som varit i Finalen i eurovision under längst tid, sedan 2011.
  Förutom big five och förutsatt att Sverige inte åker ut på Torsdag.

 26. JOHANNA

  Alltså för övrigt tror jag Tjeckien kom topp 3 i denna semin. Jag som rankade dem botten fem och var riktigt sur när den låten vanndär. Sedan har den växt och varje gång jag gjort en ranking har den kommit högre och högre upp. Och de var överlägset bäst i mina öron igår.

  Jag är ledsen för Ungerns miss eftersom det var mitt enda topp 10 bidrag i semi 1 men hade ändå lite på känn att det kunde bli så…I övrigt ganska nöjd även om några jag inte gillar alls gick till final så var det lptar jag väntade mig skulle ta sig dit…

 27. JOHANNA

  Och jag menade Tjeckien, inte Slovenien i mitt första inlägg däruppe, nu ser det ut som jag motsäger mig själv….

 28. Adri

  Johanna: Åh Gud. Jag både tror och hoppas du har fel där.

  Jag har gissat att Tjeckien kom på plats 7-8 i denna semi och räddades av en juryn.

 29. Oskar

  Då var cirkusen igång, har varken läst eller sett någonting innan. Så det var med spänning man slog på tv:n för att se stora Schlager-Em festivalen.

  Tre plus för…
  + Portugals artisteri, han gjorde ingen besviken, dock var ju låten ingen höjdare.
  + Serbien, Levererar en balkanballad, som det ska vara
  + Medicinbollen i Greklands bidrag

  Frågan:
  Varför ska alltid programledarna vara vitsiga och roliga i varenda mening? Saknar det sakliga snacket, men idag ska väl allt vara bra tv:n, även fast det inte blir bra tv.

  Nu får ni spekulera vidare, en sak är dock säker… Schlager-Em levererade gott och blandat

 30. Anton

  Jag är väldigt besviken över Portugals finalmiss. De har under hela säsongen varit i min topp 3 av alla låtar i årets Eurovision och det känns tråkigt att tappa en av sina stora favoriter redan. MEN sen får jag påminna mig om att jag likväl kommer kunna njuta av låten för all framtid och att jag har en ny toppkandidat i framtida “Bästa Eurovision-låtarna som inte nog sig till final”-listor. Mei Finegolds “Same Heart”, Greta Salomes “Hear them Calling”, Valentina Monettas “Crisalide”, Norma Johns “Blackbird”, Triana Parks “Line”, Molly Sterlings “Playing with numbers” och så vidare har ny stark motståndare! Försöker se något positivt i detta tråkiga resultat haha!

  I övrigt är jag hyfsat nöjd med resultatet. San Marino, Vitryssland och Estland kunde gärna fått missa final, men jag vet inte ens om jag har tre tillräckligt starka bidrag att byta ut dem mot. Förmodligen Portugal, Belgien och Ungern, men det är egentligen bara Portugal jag riktigt bryr mig jättemycket.

 31. Andreas

  Vad snackar du om för koll Kalle jag argumenterade inte hur vida Norden ger varandra poäng eller inte jag argumenterade hur två länder som så tydligt ha stöttat varandra historiskt kan komma i samma semifinal. Och ja inom en region har även norden röstat på varandra ofta dock ska ju sägas att dom är upp delade också och deras röster har gått åt flera olika håll inte åt samma. Och svårt att ge fem olika länder 5 olika semifinaler då det bara finns två. Men i just Cypern och Greklands fall så är det tydligt.

  Sveriges poäng till och med i år i finalen
  1. Irland: 227 poäng
  2. Norge: 210 poäng
  3. Danmark: 207 poäng
  4. Storbritannien: 168 poäng
  5. Tyskland: 150 poäng

  Cyperns poäng till och med i år i finalen
  1. Grekland: 324 poäng
  2. Spanien: 119 poäng
  3. Sverige: 112 poäng
  4. Italien: 103 poäng
  5. Ryssland: 100 poäng

  Greklands poäng till och med i år i finalen
  1. Cypern: 283 poäng
  2. Frankrike: 145 poäng
  3. Spanien: 137 poäng
  4. Irland: 99 poäng
  5. Italien: 95 poäng

  En vis skillnad på dessa ska läggas till att Cypern bara har röstat i 27 finaler som Grekland vart med i och av dom 27 gångerna har det blivit 324 poäng eller rakt översatt 324/27=12, så dom har med andra ord alltid gett Grekland sin tolva i finalen. Har trippel checkat detta. Sveriges snittpoäng till Danmark och Norge ligger någonstans strax över 4 poäng lite mer till Danmark då dom har vart med i färre finaler men misstänker att sen tittarröster kom in i bilden har den siffra höjts något men inte mycket. Så en rätt så stor skillnad där och som jag sa i början här så är ju faktiskt dom nordiska länderna delade också.

 32. Engsla

  Gissade ganska många rätt i semi1. Antar att både Serhat och Victor sjöng väldigt mycket bättre i juryrepet eftersom de gick vidare. Båda lät förfärligt i semin 🙁
  Island gick vidare – jag är nöjd 😉

 33. Adri

  Engsla: Det har jag svårt att tro. Gissar att båda kan tacka tv-tittarna. Framför allt San Marino 🙂

 34. Engsla

  Adri: menar du att Victor gick vidare pga sitt utseende och Serhat på gamla meriter? 😉

  (OBS!! Ovanstående var menat som ett skämt…)

 35. Daniel

  Enligt en artikel ifrån expressen innan direktsända semifinalen så sjöng Serhat mycket dåligt även under genrepet.

 36. Placebo

  Adri,
  du har en poäng som jag håller med om: Jocis Origo (2017) var bättre än årets ungerska bidrag.

  Två frågor:
  Vad tyckte du om Portugal?

  Vilka av dina s.k. fem topplåtar tog sig vidare?

 37. Placebo

  Okej, Daniel,
  då var det kanske inte bara jag som tyckte att Serhat sjöng falskt?

 38. Adri

  Placebo: Jag förstår dem som tycker om Portugal. Men jag förstår inte dem som kallar det “konst”. Bara för att det är konstigt och udda är det väl inte konst. För mig var det bara plink och clonk-ljud. Och jag övertygades inte av framförandet igår heller 🙂 Inte min kopp te helt enkelt 🙂

  De fem jag höll på extra igår och firade när de gick vidare: Slovenien, Australien, Grekland, Island och San Marino (sistnämnda mest för entertainment-värdet, det är ju inte en klassig låt direkt).

  Sen blev jag väl ganska glad av Serbiens finalplats också 🙂

  Den enda finalisten där jag känner “men… näää” var Tjeckien 🙂

 39. Placebo

  Okej, Adri,
  Roligt att vi har 3 gemensamma extra bra låtar från Semi 1 iallafall! 🙂
  Australien, Island & Slovenien.
  Självklart får alla tycka precis som de vill – det är svårt att tävla i musik.

  Varför gillade du inte Ungern?
  🙂

 40. Adri

  Placebo: Jag blev bara deprimerad av den. Och jag tycker de gjorde ett fatalt misstag när de bytte ut den medryckande visslingen mot ännu sorgligare stråkar 🙂

  Väldigt fin scen dock 🙂 Men det räcker inte hela vägen på det.

 41. Placebo

  Adri, jag tror att jag kan förstå dig – det är trots allt helheten som räknas. Både melodi, sång & show måste liksom funka för en vinnarlåt?
  Så:
  Vem vinner ESC 2019?
  Vem borde vinna?

  På sätt & vis vore det ju bra med en låt som inte är på engelska. Det är fint med andra språk. Isländska är ju tex väldigt charmigt! : )
  Det skulle kanske uppmuntra fler länder att våga sjunga på sina egna språk igen?

 42. Adri

  Placebo: Vem vinner? Ja du. Jag har tippat Italien, men när hela showen visats är jag beredd att revidera. Men i nuläget gissar jag Italien 🙂

  Vem som borde? Ingen aning. Min favoritlåt är Irland, men jag är ännu inte övertygad av det jag sett live. Men jag ber att allt ska klaffa imorgon! 🙂 Annars finns där flera värdiga. Men rent musikmässigt är det faktsikt Irland jag dras till mest.

  Men jag tror helt ärligt inte Irland ens kommer till final. Men du vet… San Marino fick till det. Då kan fantemej Irland också om allt bara klaffar ikväll och imorgon! 🙂

 43. Engsla

  Placebo: du var definitivt inte ensam om att tycka att Serhat sjöng mindre bra igår. Nog för att jag inte tycker om hans röst i vanliga fall heller, men igår var det värre än vanligt, lol

 44. Placebo

  Okej, Engsla,
  tack!
  Känns skönt att jag inte behöver kolla hörseln närmaste tiden : D
  Hade du någon Semi 1-favorit? (Förutom “braiga” Island?)

 45. Placebo

  Adri, intressant låtval! Jag håller en extra tumme för att Irland lyckas prestera bättre imorgon än på tidigare genrep. Kan hålla med om att det är en låt som förtjänar en finalplats : )
  (Väljer att inte kommentera fantastiska Italien innan jag sett honom live på ESC-scenen.)

  Själv skulle jag nog hellre byta ut R mot S = dvs hellre ISland än IRland. Trots den hatiska texten så tror jag faktiskt att det vore bra för tävlingen att ruskas om lite. Mainstreamballader är ju sååå tråkigt i längden! Särskilt 35 st på en & samma kväll : )

 46. Engsla

  Placebo: Australiens bidrag är ju väldigt kul, inte min favoritlåt men visuellt blir det mitt lördagsgodis! (Vid sidan av Island förstås, lol). Slovenien har ju bland de tråkigaste scenshowerna, men de är väldigt gulliga och låten är bra. 🙂

  Av de låtar jag inte tyckte om innan semin blev jag positivt överraskad av Georgien och Serbien. Jag tycker fortfarande inte om låtarna, men visuellt tycker jag att de var väldigt tjusiga. 🙂

 47. Adri

  Enligt Jon Ola Sands twitter så höll juryn och tittarna med varann om 8/10 finalister.

  Och mellan 10an och 11an ska det bara skiljt två poäng. Spännande.

  Jag gissar att tittarna ville ha med San Marino och Polen, och att juryn ville ha vidare… ja vad vet jag… Ungern kanske?

 48. Micke

  Låter som de flesta här är ganska positiva till resultatet av semifinal 1. Jag kunde inte se det hela så först nu har jag fått koll på resultatet.

  Nja, kan väl tyvärr inte säga att jag är direkt positiv. Jag hade ju sex låtar av de 41 som jag tycker är klart sämre än övriga 35. Alla sex deltog i semi 1 och fyra av dem gick vidare. Allra värst då Island och Tjeckien men även Cypern och Vitryssland. Förhoppningsvis visade de sig kanske bättre då live men det orkar jag inte kolla.

  Hade fem som jag definitivt ville ha vidare och tydligen gick bara två av dem till final Slovenien och Australien. De tre övriga missade då. Måste ta och kolla på deras liveframträdanden. Pratar om Polen, Ungern och Georgien

 49. Adri

  Micke: Det finns väl inget som kanske tyder på du skulle hålla med, men jag tycker definitivt Vitryssland höjdes live 🙂

  Som sagt, mina fem är vidare så jag är high on ESC 🙂

  Var positiv, du uttryckte oro för Slovenien tidigare – och dem tog det! 🙂 (de ropades upp som sista finalist – det såg mörkt ut där ett tag!)

 50. Adri

  Micke: Och du slipper Portugal och Montenegro… ibland man får man ta sina små vinster.

 51. Micke

  Oj Australien och Georgien satte det verkligen på scen – kul. Synd på Georgien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se