EstlandSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 29:e februari, kommer Estland att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av Eesti Laul 2020 dit 12 bidrag kvalificerat sig via två inledande semifinaler.

Som en liten uppladdning inför den estländska finalen har jag gjort en sista genomlyssning av de bidrag som tagit sig vidare från den första och andra semifinalen och kommit fram till följande personliga final-topp-12-lista:

En av Estlands “Eesti Laul 2020”-finalister:

Majakad“, Synne Valtri feat. Väliharf

Schlagerpinglans “Eesti Laul 2020”-final-topp-12, 20-02-26:
1. Majakad“, Synne Valtri feat. Väliharf (semifinal 1 – jury-/tittar-val)
2. What Love Is“, Uku Suviste (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
3. Üks kord veel“, Traffic (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
4. Only Dream“, INGER (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
5. Break Me“, Laura (semifinal 1 – räddad av tittarna)
6. By My Side“, STEFAN (semifinal 1 – räddad av tittarna)
7. Beautiful Lie“, Jaagup Tuisk (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
8. Out In Space“, SHIRA (semifinal 2 – räddad av tittarna)
9. I’m Sorry. I Messed Up“, Uudo Sepp (semifinal 2 – räddad av tittarna)
10. Young“, Rasmus Rändvee (semifinal 1 – jury-/tittar-val)
11. Georgia (On My Mind)“, Egert Milder (semifinal 1 – jury-/tittar-val)
12. Write About Me“, Anett x Fredi (semifinal 1 – jury-/tittar-val)

Schlagerpinglan: Till skillnad från Vitrysslands final, där vi endast sett bidragen framföras vid auditionerna, så har vi en ganska bra bild av vad vi har att vänta oss av Estlands final. Kanske görs det några justeringar till finalen men det ska mycket till för att de ska få mig att helt ändra uppfattning om bidragen. 😀

Redan när de presenterades så föll jag för “Majakad” och efter lite genomlyssningar så lade jag även till “What Love Is” bland mina favoriter… och där är jag kvar än i dag, även efter semifinals-framträdandena. 🙂

Om det nu skulle vara så att ingen av mina favoriter vinner så kan jag nog känna mig relativt nöjd med en seger för några av mina tre reserv-favoriter (“Üks kord veel“, “Only Dream” och “Break Me“)… men ärligt talat så tror jag inte att vinnaren finns bland mina fem alternativ då “Beautiful Lie” lär vara en stor förhands-favorit. Men, men.. att en storfavorit förlorar en ESC-final är ju knappast något ovanligt så det finns ingen anledning att ta ut någon förlust i förskott. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Estland i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Estland 2020: Schlagerpinglans final-topp-12 (20-02-26)”

 1. Adri

  Jag är nog med ESC-fanbasen i det här fallet. “Beautiful Lie” är i egen liga. Men jag är besviken på Estland. Deras finaler brukar vara bland försäsongens höjdpunkter, men det här är inte en rolig samling låtar tyvärr. Men ja, “Beautiful Lie” är bra! 🙂

 2. Micke

  Pinglan…. Men snälla…. Mår du inte bra? Det finns hjälp det hoppas jag du vet.

  Tror aldrig någonsin vi varit så skilda åt i smak. Som jag ser det finns det bara fyra låtar. Den överlägset bästa har du på plats åtta . De övriga har du på plats fem och sen två botten tre på plats tio och tolv. Är du säker på att du lyssnat på rätt låtar?

 3. Micke

  Hmm nu försvinner mina smilegubbar igen

 4. Schlagerpinglan

  @Micke. 😀 Jag tror inte att det finns något av veckans startfält som jag är så säker på som Estlands. I det stora hela är jag väldigt besviken, hade högre tankar om Eesti Laul, men det finns som sagt två som jag gillar starkt.

  Med tanke på hur vällyssnade bidragen trots allt är här hemma (och vilka konstiga bidrag du höjer upp) så misstänker jag att det snarare är du som inte varit speciellt observant vid genomlyssningen. Kanske blandat ihop titlarna? 😉

 5. Marcus

  Kan nån förklara Beautiful Lie för mig? Jag förstår inte. Var är melodin? Och är vi helt säkra på att nån förklarat för Jaagup att han borde sjunga och inte bara ägna sig åt vokal akrobatik?

  Nej, min vinnare är samma som Pinglans. Jag älskar – som ni säkert alla vet vi det här laget – Laura, men tyvärr är låten kanske inte hennes starkaste. Men skulle hon på nått konstigt sätt lyckas vinna blir jag inte ledsen heller. I övrigt är Eesti Laul en besvikelse i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se