ESC2020 Schlagerpinglan: Det är snart dags att påbörja presentationerna av de 41 bidrag som var tänkta att tävla i Eurovision Song Contest 2020 men innan dess så vill jag ta en snabb titt på de 24 länder som ordnade någon form av nationell låt-uttagning och sammanställa de, i mitt tycke, bästa bidragen därifrån. 😀

Här nedan ser ni de fyra länder som var först ut med att arrangera sina nationella ESC 2020-finaler samt de tre bästa bidrag som respektive land hade i sina uttagningar (enligt min personliga smak). Eventuella vinnar-bidrag är markerade i fetstil. Observera att jag gjort bedömningarna efter studio-versionerna då live-versionerna i många fall inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Klicka på flaggorna för info om respektive vinnar-bidrag, uttagningsresultat m.m..

En av Schlagerpinglans favoriter i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Me Tana“, Elvana Gjata – 2:a i Albaniens “Festivali i Këngës 58”

De bästa bidragen från 4 av de 24 nationella ESC 2020-uttagningarna:

Land Schlagerpinglans topp-tre-listor
Albanien Albanien
Festivali i Këngës 58
Final 22:a december
1. “Me Tana”, Elvana Gjata live
2. “Me gotën bosh”, Tiri Gjoci live
3. “Shqiponja e lirë”, Gena live
Tjeckien Tjeckien
ESCZ 2020
Final 3:e februari
1. “Wanna Be Like”, Elis Mraz ft. Čis T live
2. “Dark Water”, Olga Lounová live
3. “White & Black Holes”, Barbora Mochowa live
Australien Australien
Eurovision – Australia Decides
Final 8:e februari
1. “Together”, Mitch Tambo live
2. “Can We Make Heaven”, Diana Rouvas live
3. “Lessons of Love”, Vanessa Amorosi live
Lettland Lettland
Supernova 2020
Final 8:e februari
1. “Impossible”, Markus Riva live
2. “Tridymite”, Edgars Kreilis live
3. “Connection”, Audiokvartāls live

Schlagerpinglan: Som synes så inleddes ESC 2020-säsongen med fyra nationella finaler där vinnarna inte fanns i min personliga topp-tre… men vid det laget så var jag nog så glad över att säsongen börjat att jag fortfarande hade hoppet uppe om att det skulle vända till det bättre. 😀

Med tanke på att jag nu vet att vinnarna inte får lov att tävla i ESC så blir ju de olika “förlusterna” lite lättare att ta…. men fortfarande så hade jag velat se Elis Mraz vinna i Tjeckien och Elvana Gjata i Albanien. Australiens uttagning hade jag inga större känslor inblandade i medan jag i Lettland trots allt tycker att Samanta Tina var en värdig vinnare… även om det låtmässigt fanns betydligt bättre att välja mellan. 🙂

Samtliga utvalda ESC 2020-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2020: De nationella uttagningarna – del 1”

 1. Adri

  Nu när det inte blir nån ESC så är jag ”lite glad” (okej, nej det är fel ord – men jag är helt okej) att så många finaler inte gick som jag önskat. Som alla här exempelvis:

  • ALBANIEN: ”Me Tana”
  – Jag älskar när länder vågar visa nya sidor. Detta är nåt Albanien inte skickat förr. Albanien förlitar sig hemskt ofta på sorg och drama. Ren dansglädje vore en ”nice change of pace”.

  • TJECKIEN: ”All the blood”
  – Lite Twenty One Pilots över denna. Det kan väl aldrig vara fel? 🙂

  • AUSTRALIEN: ”Rabbit Hole”
  – Jag har hela mitt liv varit skonad mot allvarligare skador och benbrott och diverse. Nån gång fick jag en spricka i nåt revben eller nåt, och jag stukade en fot för nåt år sen. Men utöver det har jag klarat mig. Därför kan jag inte relatera till känslan, men jag anar att det är ”ganska till extremt” smärtsamt att dra axeln ur led.

  Men det är vad som hände Jaguar Jonze… under framträdandet. Det märkte inte jag. Och det är verkligen beundransvärt! Och att låten är fantastisk är ännu större plus!

  • LETTLAND: ”Polyester”
  – Detta är kul, bra, med budskap… allt i ett. Detta behövs!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se