ESC 2020 Det har tidigare avslöjats att EBU, NPO, NOS och AVROTROS kommer att erbjuda ersättningsshowenEurovision: Europe Shine A Light” i stället för den inställda ESC 2020-finalen den 16:e maj kl. 21:00 CEST.

Svenska SVT har meddelat att de kommer att sända ersättningsshowen samt två andra ESC-relaterade program under Eurovision-veckan: “Inför ESC” samt ”Sveriges 12:a” där tittarna uppmanas att vara med och rösta fram Sveriges 25 finalbidrag samt Sveriges ESC 2020-vinnare, se nedan:

Uppdaterat:Schemat för SVT:s Eurovision-vecka

Sveriges utvalda Eurovision Song Contest 2020-representater:
The Mamas
The Mamas (Foto: TT)

SVT:s Eurovision Song Contest 2020-satsning:
Inför ESC” – lördagen den 9:e maj
De 41 bidragen presenteras av Christer Björkman och David Sundin och sedan är det upp till tittarna att rösta via Mello-appen på de bidrag de vill se i finalen.
Sveriges 12:a” – torsdagen den 14:e maj
Direktsänt program, av Christer Björkman och Edward af Sillén, där tittarnas 25 finalister presenteras för att sedan röstas på igensvenska folkets Eurovision-vinnare 2020 ska koras. Programmet gästas av Melodifestivals-vinnarna The Mamas och det bjuds även på tillbakablickar och klipp från bl.a. ESC i Sverige 2013 och 2016.
Eurovision: Europe Shine a Light” – lördagen den 16:e maj
EBU:s ersättningsshow som är tänkt att hylla de 41 bidrag som var uttagna till den inställda tävlingen. Programmet, där det även utlovats en del överraskningar, leds av de tilltänkta ESC 2020-värdarna Edsilia Rombley, Chantal Janzen och Jan Smit.
(Källor: svt.se och blogg.svt.se)

Schlagerpinglan: Det här var ju riktigt goda nyheter, som dessutom passar väldigt bra in i mina egna planer inför Eurovision-veckan. 😀

Själv kommer jag därför att se på “Inför ESC” på lördagen och hoppas på en intressant presentation av bidragen. Semifinals-tisdagen ägnar jag åt de 17 bidrag som var tänkta att tävla i den första semifinalen, vilket resulterar i ett inlägg med mina personliga poäng.

Semifinals-torsdagen ägnar jag åt de 18 bidrag som var tänkta att tävla i den andra semifinalen, vilket resulterar i ett inlägg med mina personliga poäng samt mina 25 finalbidrag, som då kan jämföras med de deltagande bidragen i “Sveriges 12:a“. 😀

Final-lördagen ägnas åt att få fram mina personliga final-resultat samt följa hyllningsshowen “Eurovision: Europe Shine a Light“. ESC 2020 må vara inställt men det betyder ju inte att man inte kan göra det bästa av situationen. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se