Schlagerpinglan: Trots att Eurovision Song Contest 2020 ställdes in så genomförde escradio.com sin omröstning som vanligt för att utse sina besökares vinnare i fyra olika kategorier. Här nedan ser ni resultatet av ESC Radio Awards 2020:

ESC Radio Awards 2020

Bästa Låt 2020, Topp-tio:
Litauen 1. “On Fire“, THE ROOP (Litauen)
Schweiz 2. “Répondez-moi“, Gjon’s Tears (Schweiz)
Italien 3. “Fai rumore“, Diodato (Italien)
Island 4. “Think About Things“, Daði og Gagnamagnið (Island)
Bulgarien 5. “Tears Getting Sober“, VICTORIA (Bulgarien)
Malta 6. “All Of My Love“, Destiny (Malta)
Tyskland 7. “Violent Thing“, Ben Dolic (Tyskland)
Sverige 8. “Move“, The Mamas (Sverige)
Ryssland 9. “Uno“, Little Big (Ryssland)
Azerbajdzjan 10. “Cleopatra“, Efendi (Azerbajdzjan)
(se fullständig topp-41-lista hos escradio.com)

Bästa Kvinnliga Artist 2020, Topp-tio:
Bulgarien 1. VICTORIA, “Tears Getting Sober” (Bulgarien)
Malta 2. Destiny, “All Of My Love” (Malta)
Azerbajdzjan 3. Efendi, “Cleopatra” (Azerbajdzjan)
Norge 4. Ulrikke, “Attention” (Norge)
Grekland 5. Stefania, “SUPERG!RL” (Grekland)
Rumänien 6. Roxen, “Alcohol You” (Rumänien)
Israel 7. Eden Alene, “Feker Libi” (Israel)
Albanien 8. Arilena Ara, “Fall From The Sky” (Albanien)
Lettland 9. Samanta Tīna, “Still Breathing” (Lettland)
Australien 10. Montaigne, “Don’t Break Me” (Australien)
(se fullständig topp-17-lista hos escradio.com)

Bästa Manliga Artist 2020, Topp-tio:
Schweiz 1. Gjon’s Tears, “Répondez-moi” (Schweiz)
Italien 2. Diodato, “Fai rumore” (Italien)
Tyskland 3. Ben Dolic, “Violent Thing” (Tyskland)
Frankrike 4. Tom Leeb, “Mon Alliée (The Best In Me)” (Frankrike)
Spanien 5. Blas Cantó, “Universo” (Spanien)
Nederländerna 6. Jeangu Macrooy, “Grow” (Nederländerna)
Kroatien 7. Damir Kedžo, “Divlji Vjetre” (Kroatien)
Tjeckien 8. Benny Cristo, “Kemama” (Tjeckien)
Storbritannien 9. James Newman, “My Last Breath” (Storbritannien)
Österrike 10. Vincent Bueno, “Alive” (Österrike)
(se fullständig topp-15-lista hos escradio.com)

Bästa Grupp 2020, Topp-nio:
Litauen 1. THE ROOP, “On Fire” (Litauen)
Island 2. Daði og Gagnamagnið, “Think About Things” (Island)
Sverige 3. The Mamas, “Move” (Sverige)
Ryssland 4. Little Big, “Uno” (Ryssland)
Ukraina 5. Go_A, “Solovey” (Ukraina)
Serbien 6. Hurricane, “Hasta la vista” (Serbien)
Danmark 7. Ben & Tan, “Yes” (Danmark)
Vitryssland 8. VAL, “Da vidna” (Vitryssland)
Belgien 9. Hooverphonic, “Release Me” (Belgien)
(Källa och grafik: escradio.com)

Schlagerpinglan: Mina egna röster fördelar sig som följande:

♥ Bästa Låt: Uno“, Ryssland
♥ Bästa Kvinnliga Artist: Samanta Tīna, Lettland
♥ Bästa Manliga Artist: Damir Kedžo, Kroatien
♥ Bästa Grupp: Little Big, Ryssland

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Resultatet av “ESC Radio Awards 2020””

 1. Micke

  Bästa låt: “Fai rumore”, Diodato – Italien

  Bästa Kvinnliga artist: Victoria – Bulgarien

  Bästa Manliga Artist: Diodato- Italien

  Bästa grupp: “Uno”, Little Big – Ryssland

 2. Adri

  ”Adrian Awards”:

  Bästa låt: ”Tears getting sober” – Bulgarien

  Bästa kvinnliga artist: Victoria – Bulgarien

  Bästa manliga artist: Sandro – Cypern

  Bästa grupp: Dadi og Gagnamagnid – Island

 3. Micke

  Adri….där gick du över en gräns 🙂

 4. Adri

  Ja det hör jag ofta.

 5. Micke

  Bästa grupp????????????

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Förstår inte riktigt varför du är så emot Daði og Gagnamagnið. Visst, personlig smak och så… men även om man inte gillar hans musik så kan man väl ha en viss respekt för att han är en engagerad och talangfull musiker som lyckats riktigt bra med sin grupp?

 7. Adri

  Dadi är ett fenomen numera. Han är viral. Globalt. Jag har sett videos på Hollywoodskådisar dansa till hans låtar. Jennifer Garner är den som kommer först in mind. Vilka har kommenterat och/eller gillat den videon? Jennifer Aniston, Ariana Grande, Reese Witherspoon.

  Säga vad man vill om dessa damer, men de är creme de la creme i amerikansk showbiz (och USA är ju ledande showbiz-land i västvärlden). Låten sprids liksom i världens mest slutna och mäktiga rum nu – Hollywood.

  Även sett muslimska familjer göra e-vykort där de dansar till låten (pardon me för att inte kunna allt om islam, men jag tolkar det som en viss högtid nyss ägt rum) och skickar till sina familjer om världen.

  Alltså… det betyder ändå något ju. Dadi lyckas, hans låt sprider glädje och värme i alla världens hörn 🙂 Från de rikaste i Hollywood via Europa – där den nu tagit sig in på mååånga topplistor – till resterande kontinenter där folk har kul med den 🙂

  Du behöver inte gilla det. You clearly don’t. Men det betyder något. Dadi gjorde banne mig något rätt! 🙂

 8. Engsla

  Bästa Låt: Fai rumore

  Bästa Kvinnliga Artist: Samantha Tina (tycker inte om låten någonstans, men jag gillar henne 🙂 )

  Bästa Manliga Artist: Jeangu Macrooy

  Bästa Grupp: Daði og Gagnamagnið

 9. Micke

  Men snälla Pinglan jag smågnabbar med Adri. Det har vi ju gjort i åratal här 🙂 Jag lovar dig jag har INGENTING emot Dadi. Betvivlar inte för ett ögonblick att han är en duktig musiker. Däremot tycker jag hans låt är årets sämsta låt. Jag ser det som ett plojbidrag. Såna kan jag tycka jävligt bra om och extremt dåligt om. Tyvärr hamnar hans bidrag i ESC 2020 i den senare kategorin för mig.

  Tycker du att jag är för jävlig så bara säg till Pinglan. Det här är din blogg och det är du som bestämmer var gränserna går här. Helt ärligt så trodde jag dock att du efter alla år lärt känna mitt och Adris jävlande med varandra. Jag kan ha fel men jag skulle bli extremt överraskad om inte Adri vet varför jag skrev det jag skrev. Precis på samma sätt som han ibland skriver om sånt jag gillar 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jo visst vet jag det egentligen, verkar dock ibland som att du har något riktigt emot honom. Svårt att avläsa grader av skämt/allvar när man bara har ord att gå efter. Bra att så inte var fallet (vilket i och för sig hade förvånat mig). 🙂

 11. Micke

  @Pinglan, jag lovar dig på min framtida grav. Jag har ALDRIG ens tänkt ett ont ord om Adri. Helt sjukt att den tanken ens kan existera. Samtidigt vet jag av tidigare erfarenhet på andra bloggar hur saker man säger kan vrängas på sätt som man inte ens trodde var möjliga. Jag hoppas och tror att Adri inte ens snuddat vid tanken. Jag är inte världens bästa människa min vän men en sak kan jag lova dig dig. Jag har aldrig någonsin i mitt liv så mycket som krökt ett hårstrå på en kvinna. Lika lite då som i detta fallet ens haft ens snuddat vid att jävlas på alvar med någon kvinna eller man. Det finns inte ens i mig sånt Pinglan. Varje gång jag hört om att Adri inte mår bra har jag försökt lyssna av även om det är nästan omöjligt på nätet. Där är min natur Pinglan.

  Ta inte detta fel nu Pinglan. Jag är inte det minsta arg över det du kände. Däremot chockad över att ens såna tankar kan komma upp. Kan inte ens föreställa mig att du Adri har känt så. I så fall är det way of här

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, det var inte alls det jag menade, ledsen att du ens tänkte det. Det var inte Adri jag menade utan att du kanske inte såg Dadi som en riktig artist. Som sagt… svårt när man bara kommunicerar via text (och jag uppenbarligen var väldigt otydlig). Förhoppningsvis är det utrett nu. 🙂

 13. Adri

  Micke: Pinglan ska få säga själv men jag tror inte hon syftade på mig när hon skrev ”honom”. Jag tror hon menade Dadi 🙂

 14. Micke

  @Pinglan, Silly me 🙂 Blev bara så chockad över att någon kunde tro jag tyckte illa om någon överhuvudtaget. Hade du känt mig riktigt hade du förstått vad jag menar. Jag har blivit misstolkad många gånger på nätet men jag kan vara precis lika dum som synes och misstolka 🙂 Ok då är det som du säger helt utrett då 🙂 Som sagt jag tycker varken illa om Dadi, Adri eller någon annan. De enda jag tycker illa om är män som gör kvinnor illa och vuxna som gör barn illa och alla gränszoner.

  Ok back to ESC then 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se