SlovakienSchlagerpinglan: I dag, tisdagen den 1:a september, är det Slovakiens nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 7 tävlingsbidrag, som ni hittar på min Slovakien-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-sju-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Slovakiens ESC-bidrag:

“Horehronie”, Kristina Pelakova (ESC 2010)

Schlagerpinglans topp-7 av Slovakiens samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) (1.) Horehronie“, Kristina Pelakova (ESC 2010 – 16:e i semi 1)
2. (2.) (2.) Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai (ESC 2012 – 18:e i semi 2)
3. (3.) (3.) Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka (ESC 1994 – 19:e)
4. (4.) (5.) I’m Still Alive“, TWiiNS (ESC 2011 – 13:e i semi 2)
5. (6.) (4.) Kým nás máš“, Marcel Palonder (ESC 1996 – 18:e)
6. (7.) (7.) Leť Tmou“, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková (ESC 2009 – 18:e i semi 2)
7. (5.) (6.) Modlitba“, Katarína Hasprová (ESC 1998 – 21:a)

Snabbfakta: Slovakiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 7 gånger – vunnit 0 gånger


Schlagerpinglan: Under förra ESC-året gick jag igenom de 50 nuvarande ESC-ländernas bidrag och sammanställde både samlingssidor och personliga topplistor för samtliga länder vid deras respektive nationaldagar (eller liknande). Av någon anledning, förmodligen då topplistor är en färskvara och samlingssidor behöver uppdateras, så känner jag inte att projektet är avslutat utan forsätter i alla fall ett år till. 😀

Först ut är Slovakien och deras sju bidrag som tyvärr inte ser ut att utökas denna säsong heller då TV-bolaget RTVS meddelat att de inte kommer att delta i ESC 2021. Lite synd är det allt, speciellt då jag tycker att de skickat i alla fall tre riktigt intressanta bidrag och jag därför är nyfiken på vad de hade skickat härnäst. Förr eller senare händer det kanske. 🙂

Slovakiens samtliga bidrag i ESC hittar ni här: “Slovakien i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Slovakien i Eurovision – Personlig topp-lista”

 1. Nathalie

  Komiskt så olika man kan tycka. Enligt mig är Katarina Hasprovas Modlitba överlägset bäst när det kommer till Slovakiens tävlande bidrag.

 2. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Ja, det är väldigt intressant hur olika man kan uppfatta låtar. Vid just denna genomlyssning så var det “Modlitba” som jag kände minst för, vilket dock inte hänt alla gånger så jag vill inte gå så långt som att säga att jag tycker att det är landets sämsta bidrag. Topp-bidragen är jag ganska klar över hur jag rangordnar men de övriga hänger tydligen ganska mycket på dagsformen. 🙂

  Uppenbarligen har jag missat något i “Modlitba” och får nog ge den några chanser till vid tillfälle, kanske faller polletten ner tills nästa rangordning. 😀

 3. Engsla

  Tack för att du kör ännu en omgång med ländernas bidrag Pinglan. Nu ska jag jämföra och se om/hur mina listor förändras med tiden 🙂 (Ska vi göra Jugoslavien och Serbien-Montenegro också?)

  Nathalie: visst är det kul att smaken ofta är så väldigt olika när det kommer till musik! Och när man verkligen känner starkt om någon låt, bra eller dåligt, är det så intressant att höra hur andra uppfattar den, på det motsatta hållet 🙂

  När jag läser vad jag skrev om Slovakiens bidrag förra gången orkade jag tydligen bara tycka till om ett bidrag. Nu listar jag alla sju. Så gott det nu går. Det är roligt att tycka till om alla esc-bidrag, men det är inte ofta jag känner mig särskilt snäll när jag gör det. Ser fram emot när Italien, Frankrike m.fl. återkommer… 😉

  Topp sju Slovakien:

  1. “Horehronie“, Kristina Pelakova, 2010
  (Egentligen det enda bidraget som jag tycker är intressant. Gillar verkligen grundlåten, men kan fortfarande inte förlika mig med halleluja-damen. Klart bäst av de slovenska bidragen 🙂 )
  2. “Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai, 2012
  (När man lyssnar igenom låtarna efter årgång kommer det här som en välbehövlig frisk fläkt efter tvillingarna 🙂 Gillar första tio sekunderna, sedan går det lite i stå)
  3. “Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka, 1994
  (Lättsmält)
  4. “Kým nás máš“, Marcel Palonder, 1996
  (Låter lite som sån där kyrkpop de visar på tv:n ibland. Oförargligt)
  5. “Modlitba“, Katarína Hasprová, 1998
  (En sån där låt som bara är. Jaha)
  6. “Leť Tmou“, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková, 2009
  (Nej. Med den skrikiga rösten hade det behövts en väldigt mycket bättre låt)
  7. “I’m Still Alive“, TWiiNS, 2011
  (Inget tvivel om sistaplatsen här. Provocerande tråkigt)

 4. Schlagerpinglan

  @Engsla, Ja, tanken var att både Jugoslavien och Serbien-Montenegro skulle avklaras innan ESC-“årsskiftet” men då det inträffat lite oförutseende saker så fick jag skjuta på det. De kommer dock om en inte alltör lång tid, då jag i de fallen inte har några nationaldagar att ta hänsyn till. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se