AlbanienRedan i augusti avslöjade TV-bolaget RTSH att de planerar inför Festivali i Këngës 59 men då uppgavs det inte om de tänkte använda sig utav festivalen som nationell uttagning inför Eurovision Song Contest 2021 eller ej.

Nu har mer information framkommit och det står inte bara klart att det är bekräftat att Albanien kommer att delta i ESC 2021 utan även att tävlingsbidraget kommer att utses genom FiK 59. (Källa: esctoday.com)

Mellan den 1:a och 2:a oktober kan bidrag/ansökningar lämnas in TV-bolaget, personligen eller via email-adressen festival@rtsh.al. Mer info om hur man skickar in bidrag hittar ni här: “Tävlingsregler för Festivali i Këngës 59“.

Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Fall From The Sky“, Arilena Ara

Schlagerpinglan: Sedan tidigare vet vi att TV-bolaget planerar att arrangera FiK 59 i december 2020 så det är med stor nyfikenhet jag följer detta då det ska bli intressant att se hur Covid-19-läget påverkar sättet festivalen kan genomföras på.

Vad gäller Arilena Ara, den tilltänkta ESC 2020-artisten som däremed inte blir internvald till Rotterdam 2021, så hoppas jag att hon återkommer till Festivali i Këngës när hon har en konkurrenskraftig låt så att även hon får sin chans på ESC-scenen. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Albanien i ESC 2021“.

Relaterad information: I och med Albaniens bekräftelse så har wikipedia nu 35 länder på sin lista över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder medan esctoday.com (som ej har Armenien på sin lista) har 34 länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se