Vitryssland TV-bolaget BTRC har bekräftat att Vitryssland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 men hur de tänker utse sitt bidrag har de ännu ej avslöjat. (Källa: esctoday.com)

Vitrysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Da Vidna“, VAL

Schlagerpinglan: Även om det fortfarande inte kommit någon info om Vitrysslands ESC 2021-planer så innebär i alla fall dagens presentation av EBU:s officiella deltagarlista att landets ESC 2021-deltagande är bekräftat, och det är ju det viktigaste. 🙂

Som jag nämnde tidigare i dag så vi egentligen endast att TV-bolaget inte tänker internvälja 2020-representanterna VAL samt att de har fullt upp med sitt JESC-deltagande.

Det sistnämnda verkar vara en indikation på att de inte låter oroligheterna i landet påverka ESC-deltagandet. Frågan är om det verkligen går att arrangera den nationella ESC-uttagningen, där ett flertal kända ansikten dyker upp varje år vid den tillhörande livesända auditionen. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2021“.

Relaterad information: Tidigare i dag presenterades EBU:s officiella deltagarlista där det framkom att 41 länder kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021. Vitrysslands TV-bolag BTRC fanns med på listan och kan därmed bockas av som bekräftad deltagare. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2021: Vitryssland bekräftar deltagande”

  1. Micke

    Bästa bidraget från Vitryssland 2017. Sämsta bidraget är från 2010.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se