IrlandSedan tidigare är det känt att TV-bolaget RTÉ planerar att utse Irlands bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom en speciell Eurvision-special av “The Late Late Show” och när deadline passerats för intresserade att skicka in sina bidrag så hade det inkommit 320 bidrag.

Av dessa har sex bidrag valts ut och samtliga kommer att spelas upp nästa vecka i The Ryan Tubridy Show (RTÉ Radio 1) mellan 10:00 och 11:00 CET. De första två bidragen väntas bli presenterade måndagen den 17:e januari medan de resterande spelas upp ett per dag fram t.o.m. den 21:a januari. (Källa: escxtra.com)

The Ryan Tubridy Show
The Ryan Tubridy Show-värd: Ryan Tubridy (Grafik: RTÉ)

Schemat för Irlands nationella ESC 2022-uttagning:

17:e september- RTÉ tog emot bidrag
22:a oktober Deadline (320 bidrag mottogs)
17:e januari Bidrag nr 1+2 spelas upp
18:e januari Bidrag nr 3 spelas upp
19:e januari Bidrag nr 4 spelas upp
20:e januari Bidrag nr 5 spelas upp
21:a januari Bidrag nr 6 spelas upp
4:e februari Final 6 finalister → 1 vinnare

Schlagerpinglan: Efter sex internval i rad (som endast givit en finalplats) så beslutar RTÉ sig för att göra ett försök med en irländsk nationell ESC-uttagning, vilket jag naturligtvis tackar för. Nu håller jag tummarna för att det ger önskat resultat så att de även i fortsättningen lockas att arrangera sina charmiga pratshow-finaler. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Irland i ESC 2022“.

Relaterad information: Även Malta släpper fullversioner av sina bidrag i morgon, den 17:e januari. Kl. 20:00 CET väntas textvideor till samtliga 22 semifinalbidrag bli presenterade.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se