FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2022 den 26:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släppts ett efter ett och där samtliga sju bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den sjunde låten: “Kuuma jäbä” med Isaac Sene, se nedan. Mer info om UMK 2022-startfältet samt länkar till samtliga bidrag hittar ni här medan en finsk intervju med artisten och den andra låtskrivaren (Alvar Escartin / Yrjänä) finns på Yle Areena.

Det sjunde “UMK 2022”-bidraget:

Kuuma jäbä“, Isaac Sene
(text & musik: Isaac Sene, Alvar Escartin)

Schlagerpinglan: Då har vi fått höra de sju bidrag som kommer att tävla i finalen av UMK 2022 den 26:e februari och sett till startfältet som helhet så är jag imponerad av YLE:s samling. 🙂

De bjuder på ett varierat utbud där jag hittat fyra bidrag som föll mig i smaken direkt, två som jag ser stor potential i och endast ett, det här sista, som jag inte riktigt kom överens med efter en första genomlyssning. Mycket kan dock hända innan det är dags för final. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Finland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finland 2022: Lyssna på Isaac Senes UMK 2022-låt”

 1. Micke

  Skit! Det höll inte hela vägen. Sista bidraget höll inte och fördärvade helheten. Tyvärr

 2. Adri

  Hmmm det är nåt med det finska språket och att försöka vara sexig. Det skär sig. Finska är för snällt för ”sexuell stämning”.

  Det här är runt tredjeplats-snåret för mig. Har inte en uttänkt lista, men det viktiga att jag då hittat min favorit 🙂 och det är Younghearted 🙂

  Heja ”Son Numero”!

  (Heja iaf inte ”Hurricane”)

 3. Pato

  Kuma Jebe betyder mormor knullar på kroatiska…

 4. Micke

  Ok då var det klappat och klart med Finland då. Kul att höra att så många precis som jag har hittat hem till Younghearteds bidrag. Adri, Engsla, HW och säkert fler här. Ge dig inte Pinglan.

  Det jag saknar är lite mer att fler här också har hittat till Oliveras extremt mysiga bidrag. Men det är ju definitivt en växare så tiden talar för den. Är faktiskt inte ens orolig för Isaacs bidrag längre. Det var inte inom den kateforin som jag fruktade och dessutom var det tämligen tråkigt.

  Då avslutar jag det finska då. Här är min ranking.

  1. “Sun Nunero”, Younghearted (9,5/10) NÄRA EXTREMT BRA

  2. “Thank God I’m an Atheist“, Olivera (9/10) MYCKET BRA
  3. “Jezebel”, The Rasmus

  4 “Hurricane“, Cyan Kicks – FINLAND (8/10) MER ÄN BRA

  5 “Elämä kantaa mua“, Tommi Läntinen (6/10) MER ÄN GODKÄND
  6 “Ram pam pam“, BESS

  7. “Kuuma jäbä“, Isaac Sene (3/10) DÅLIG

 5. Adri

  Pato: Det låter som att det hade varit en roligare låt, med andra ord.

  Micke: Olivera hade eventuellt varit min etta om låten tog slut 00.34 för låten börjar ju kanon! Men sen kommer refrängen, och det skär sig. Ingen övergång eller uppbyggnad. Den bara kommer och sabbar det trevliga som introt byggt upp 🙂

 6. Mr A

  Helt ok bit. Tror de två jag håller i topp, Bess och The Rasmus. Nu får man se på liven, Erika Wikman tokhyllades ju tex men föll platt med de där björnarna tex.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se